Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. juni 2014 i alle områder

  1. Hoppeedderkopp som lurer på hva jeg lurer på Og ikke kom å si at edderkopper ikke kan være søte etter å ha sett han krabaten her med piggsveis og store glugger.
    4 poeng
  2. Du skulle bare visst hva man kan bruke en hengekøye til
    3 poeng
  3. Eg og ein kompis skulle egentlig gå til Storevasseggi i stølsheimen i går, men det var fortsatt snø i veien... Så då blei det Vetlevasseggi (980 moh) i staden. Fin tur, som tok mindre enn ein time opp
    3 poeng
  4. Med tanke på den tidlege turstarten, ville eg vera betenkt på å ha for store ambisjonar om vestvidda. Tinnhølen kan vera eit fint utgangspunkt, då kan du tilpasse turen vestover etter snøforholda slik du opplever det der og då. Så lar du bare turen bli til etterkvart.
    2 poeng
  5. Ser den at andre har ulike behov/rutiner osv. Men det er uaktuelt å legge seg kl. ditt eller datt, for å "legge seg" på tur, slik som man gjør hjemme skjer ikke. Når jeg først har kommet meg på tur skal hvert minutt nytes til det fulle. Derfor sovner jeg når jeg sovner, helst ved bålet. Og, når jeg "står opp" står jeg egentlig ikke opp. Ruller ut på kanten av tarpen og tisser, ruller tilbake, fyrer morgenbålet og setter over morgenkaffen, som nytes fra posen. Eneste unntaket er hvis duppa er borte, eller at stor fisk vaker:-). En annen ting, og litt på kanten. Jeg hadde nylig min beste elskelovsrunde under tarp noen sinne. På saueskinn, kveldsstille vann, konturene av skog og småfjell og et digert varmende bål:-). Telt? Hengekøye? Nei takk;-) Nikke
    2 poeng
  6. Jo lenger vest jo mer spektakulært kan det oppleves. Er det kun vandretur uten forsinkende fiske underveis kan det nok gå den ruta du skisserer. Kvennedalen er rimelig stiløs. Ingen merkede T-stier der. Det er ikke mye sti å snakke om fra Vollevatnet og vestover. Tungt å gå langs vannene. Noen tråkk mellom vannene pga. kanobæring her. Jeg har gått langs Briskevatnet og ned til Mogen. Fra Vollevatnet gikk det greit på ok sti. Med start/retur på Hjølmo og ønske om spektakulær natur, også kupert, ville jeg kanskje lagt ruta lenger vest. Fra Hårteigen til Trolltunga vest for Tyssevassbu. Trolltunga er svært mye besøkt for tiden (jeg har dog aldri vært der). Dere kan likevel få litt av Kvennedalen f.eks. fra Litlos og ned til Hansbu og derfra til Sandhaug. Evt. til Besso (anbefaler å kikke innom der!). Dere kan nok også klare ned til Mogen også (bra mat der!), men det er langt ned dit gjennom Kvennedalen. Merk at det er snørike områder på vestvidda. En telefon og to opp til turisthyttene før dere legger ivei er ikke dumt for å høre om forholdene.
    2 poeng
  7. Vi var på hytte i pinsen og tok blant annet en liten padletur med overnatting på Isteren. Fordi vi skulle tilbbake tidlig neste dag satte vi opp teltet midt i sjøen, ikke så langt fra bilveien. Jeg synes det ble for mye støy fra motorbåt hele kvelden. Bilveien hørtes litt, men var ikke sjenerende. Forrige turen som var helt i nordenden av vannet opplevdes som roligere. Men vi så 2 traner og padlet nesten over en bever som gjorde et skremmende stort plask for å komme seg vekk.
    2 poeng
  8. Husk desinfisering av utstyr før du setter ut!
    2 poeng
  9. Det var da svært så "høylytte" hengekøyefolket skulle være her da,-) 1. Man kan ligge behagelig, svært behagelig på bakken også. Bla Exed underlag har gitt oss den muligheten:-). 2. En tarp kan settes opp nærmest hvor som helst, og helst da velger man rett ved bålplassen, med utsikt over et speilblankt vann og dubba på vannet. Ergo, man velger selv plassen, trærne bestemmer ikke:-). 3. Under en tarp ruller man seg (hvis mann) bare seg litt ut på siden, drar ned glidelåsen på posen og tisser, for så å rulle tilbake og ta noen nye timer til foran bålet. Ergo, man slipper å forlate soveposen og turne seg ut av ei hengekøye, samt det samme i retur:-). 4. Man sparer vekt og plass i sekken. (Det beste argumentet vil noen si)
    2 poeng
  10. Holder på å bli kjent med nærområdet rundt Svanvik på sykkel - har syklet litt på de samme grusveiene vi har snørekjørt med hundene hvor det er scooterløype om vinteren men det blir fort kjedelig. Så ved en tilfeldighet fant jeg ut at jeg skulle dra å se på en tursti like i nærheten og det har vist seg å være terrengsykkel himmelen! Passe krevende for meg - ikke veldig bratt, noen steinete partier, en del røtter og litt myr. Løypa går midt i furuskogen og har enda tilgode å treffe andre folk der. Legger ved noen bilder.
    2 poeng
  11. Gammel modell? Skal de endre den? Ser de har laget en versjon i dri 3 som nok ikke kommer til å gjøre jobben men der står ikke noe på nettsidene om at gt versjonen er utgått? Evt vil jeg også ut og handle
    1 poeng
  12. Hei, Kartverket har lagt opp en tjenst for nedlastning av høydedata. Udfra denne tjenst har jeg kodet en hemside, der man kan laste opp gpsspor i gpx format, deretter generes et plot i 3D perspektiv med gpssporet markeret i rødt. Jeg arbeider stadig på siden, men nå er det så langt, at det går og bruke. På siden har jeg lagt inn litt links med demo plots. Hvis det skulle behøves, er der også en beskrivelse av hvordan man rapportere feil. Siden er her www.gps3d.no med en link til selv plotningen litt lengere nede. Med vennlig hilsen Jonas B.
    1 poeng
  13. Blitt litt shopping i det siste. Therm-a-rest ridgerest solite L Fjallraven Vidda Pro turbukse Bergans Ullbokser Brynje netting stilongs Smartwool T-skjorte Sea to summit ultrasil dagstursekk(etter tips fra bloggen til Jan Erik) Sea to summit bestikk Klattermusen kompresjonsreimer til mjølner Osprey 2L water bladder Nalgene drikkeflaske Det var de feriepengene (flaks dama allerede er på ferie når "the goods" ankommer )
    1 poeng
  14. Skulle ønske jeg også hadde så lang tid på turen, men må dessverre tilbake til jobb. Jeg også tenkte på å starte ved Rjukan og gå en rundtur, men tranget etter å gå på Hårteigen gjorde at det ikke ble noe av det. Vil også få med meg vestsida for å ha opplevd det siden det er min første tur hit. Når er det din tur skal finne sted? Ser ut som du har funnet deg en fin rundtur her
    1 poeng
  15. Les posten min over, he he:-).
    1 poeng
  16. Det nye partiet med årer er i rute og ventes levert til oss på fredag. Flere båter ventes inn om 2 uker. Etterspørselen er fortsatt stooor! mvh www.packrafting.com
    1 poeng
  17. Med knallvær måtte jeg ut og svi av litt hud og gummi (jeg ligger jo alltid en dag etter, så dette var fra igår 2. pinsedag). Tok meg en 'liten' sykkeltur i marka, forberedt på at sykkelen vil komme til å irritere meg underveis (giret må igrunn skiftes/ny sykkel anskaffes). Sulten på å prøve meg på en lengre tur satte jeg en litt ambisiøs plan, men siden værmeldingen ikke bød på noen uværsskyer så var det bare å ta tiden til hjelp tenkte jeg. Ruten gikk omtrent Nordmarka rundt, bare i marka. For å få det til måtte jeg og innom en del trillestier (Blankvann til nedenfor Kobberhaughytta, Fyllingen over Kveldroshøgda til Langli, ovenfor Langtjern til Steinbusætra, fra Mosjøen til Sindera og fra østsida til Gjerdingen over til Gjerdingen dam). Over til Steinbusætra tok jeg feil sti (antok Ringerikes Turlag sine skilter for merkingen av trillestien og endte opp med å måtte bære sykkelen mesteparten av veien, som fulgte blåstien). Og så må en jo bare stoppe opp innimellom og nyte været og naturen, så tok meg en pause først ved Mosjøen og så ved Store Daltjuven. Kom ut ved Steinbusætra etter å ha tatt 'feil' trillesti, det føles liksom litt galt når man må ha sykkelen på skulder'n. Gjennom Bjønnputtdalen på klopper over myra. Tverrsjøen, aldri syklet langs det vannet før. Gjerdingen. Sist jeg sto her var marka hvit og vannet dekket av is og snø.
    1 poeng
  18. Det er alltid verdt å gå i Kvennedalen, men jeg vet ikke om den øvre delen er veldig spennende å se kontra andre stier å følge i dette området på vidda. For en sportsfisker derimot vet jeg at strykene og vannene nedstrøms Kvennsjøen er fristende. Har selv til gode å besøke det området. Litlos til Besso går gjennom et fint, småkuppert viddeområde. Her er du virkelig på viddas tak. Det er god sti fra Hansbu til Besso eller Sandhaug ønsker du å vandre nedover øvre Kvennedalen. Å starte turen f.eks. ved Tinnhølen ved Trondsbu (da parkerer du rett ved parkgrensen) kan anbefales og så f.eks. vandre vestover mot Hadlaskar og Hårteigen, kanskje helt til Trolltunga så man får med vestvidda, så mot Litlos, videre mot Besso/Sandhaug og kanskje helt mot Rauhelleren for å få flatvidda mot øst og tilbake mot Tinnhølen. Litlos turisthytte er flott. Kjekke folk som driver den og alltid hyggelige mennesker som tilbringer ferieuker der inne. Hytta ligger midt i et sportsfiskereldorado også. Jeg har sett at det på Litlos bl.a. selges Real turmat og annet for fjellvandreren. Jeg har også kjøpt med meg brødmat på Litlos. Også på Besso kjøpte jeg med meg et brød en gang. Det er sikkert mulig på andre hytter også. En telefon opp kan sikkert si mer om denne muligheten.
    1 poeng
  19. @ost Ray jardine selger bare deler du må sy sammen selv så vidt jeg vet. Om du vil ha noe liknende uten å gjøre jobben selv kan kanskje dette være et alternativ? http://bearpawwd.com/shelters_floors/net.html
    1 poeng
  20. Enda ei fiskestang! 9' - lett - og blir også lett med på tur:)
    1 poeng
  21. Og ved bruk av hengekøye
    1 poeng
  22. Her vil du få like mange forskjellige svar, som det er folk som svarer. Jeg begynner å styre med mat noen dager i forveien, men pakkinga skjer kvelden før for min del
    1 poeng
  23. Handler litt om egen toleranse for mygg og knott. Nå er det fortsatt greit, men når knotten herjer som verst i marka vil jeg gjerne ha et myggfritt rom.
    1 poeng
  24. Vår og høst, før og etter myggen, er det kun tarp som gjelder i skogen for min del. Evt bare åpen himmel. Men på sommeren må jeg ha telt/hengekøye.
    1 poeng
  25. Jeg sverger til uteligging, evt med tak (tarp/presenning). Biltematypen bråker, og etter mange år med en duk fra et oppklippet COOP-telt (kr 199) har jeg skeiet ut med en litt større duk fra Friluftsmagasinet (nå kr 399). På loffturen i Oslomarka siste uke i mai hadde jeg også med en mygghette som kan trekkes over soveposeåpningen, men det var lite mygg. Duken holdt fint mot styrtregn, og de siste dagene var været så fint at jeg ikke trengte tak. På en litt fuktig leirplass la jeg duken på bakken under meg. (OG her skulle det ha vært noen lenker, men de får jeg ikke limt inn, uten at jeg vet hvorfor.)
    1 poeng
  26. Jeg har gått til anskaffelse av 3 stk Norrøna Dovre bukser, og en Norrøna Dovre jakke - alt gammel modell. Det skulle det holde i to år. Så blir det å finne en erstatning for noe som har fungert greit. Det er ikke alltid like kjekt for oss som er oppe i åra. (gamle og konservative)
    1 poeng
  27. 1 poeng
  28. Stort sett bart bortsett fra de på de mest skyggefulle stedene. Vannstanden er på vei ned. Et annet tips er å sjekke Kärringsjön sine sider på Facebook. Der leges det ut vær og førerapporter med ujevne mellomrom. De svarer også på spørsmål.
    1 poeng
  29. Virker som det er greit. Sjekk Engerdal Fjellstyre sine sider. http://www.engerdal-fjellstyre.no/ Har tidligere med hell sendt e-post til Langen med spørsmål, fikk kjapt svar.
    1 poeng
  30. Lit off topic, men går det greit å bruke SynMat 7 UL som stol? Altså med overtrekket/ stolløsningen som Exped selv lager.
    1 poeng
  31. @ost Skjønner, og selv om det ikke fungerte for meg kan det hende det fungerer for deg. Vet ikke om du har samme modellen som jeg hadde, men det jeg hadde var heller ikke knott sikker. Min erfaring med nett fra STS er vel for en 5-6 år siden så det kan godt hende de har begynt med finere masker etter det... Ikke meningen å være bedreviter, var ment som en "heads up" og om du ikke har brukt det og fortsatt har retur rett så har du jo muligheten til det. Har du trua så gå for det! Hvis du eller kona kan bruke en symaskin så er det en rimelig smal sak å sy på en bunn fra et gammelt telt eller annet egnet stoff... Er ikke så vanskelig å sy Har laget disse to til å sove under tarp: http://www.fjellforum.no/topic/30906-diy-insekts-bivy/ http://www.fjellforum.no/topic/30221-diy-nett-telt-til-bruk-under-tarp/
    1 poeng
  32. @koffar2 et sted må man begynne. At dyr kryper langs bakken vet jeg, og forventer ikke all verden. Har kjøpt dette for å få med guttungen ut med tarp nå på sommeren. Viser det seg at det ikke duger, er det lettere å få kona til å akseptere ytterligere kjøp.
    1 poeng
  33. Du spør hvor lang tid, men oppgir distansen i teksten under Når jeg drar på tur, har vi som regel et mål. Jeg er bare med, så har vet sjeldent hvor langt jeg skal gå, og ikke vil jeg vite det heller Jeg har gått fra Tyinholmen til Skogadalsbøen via Uranostind ( jeg trakk meg riktignok rett før hovedtoppen og gikk ura ned ), og den turen tok 13 timer. Jeg gikk fra Hjerkinn og til Snøhetta med retur samme dag, tror den turen tok ca 15 timer tror jeg. Begge de turene var egentlig for lange, både i tid og distanse. Men det meste går, om man må og vil. Vær og vind spiller jo stor rolle i tillegg. Jeg vil si at 4 mil er MER enn nok, og at 8-9 timer på bena er ok. Men nå kommer ikke jeg under kategorien "veltrent " heller da
    1 poeng
  34. Ang. humler. Les eller spør her, så får du sikekrt svar: http://www.lahumlasuse.no/
    1 poeng
  35. Jeg bruker kun telt om jeg har med små unger på tur, ellers sover jeg alltid under tarp i en hengekøye eller på bakken. Ser det er noen som nevner at det er problematisk med insekter om man sover under en tarp, men det er ikke noe mer problematisk en om man sover i et telt uten innertelt. Finnes masse gode løsninger til myggbeskyttelse under en tarp, det er bare at de fleste løsningene må bestilles fra utlandet (ikke det at det er noe problem) Myggnettet du har kjøpt @ost har jeg veldig dårlig erfaring med da myggen ofte går langs bakken + at den beskytter ikke mot maur Myggnettet du nevner @Nimrad har jeg også prøvd og forkastet da nettet blir liggende rett mot huden og da stikker jo myggen rett igjennom + maur problematikken Skal man ha noe som er veldig minimalistisk men som fungerer så ville jeg gått for f.eks en slik: http://borahgear.com/bugbivy.html Det finnes også varianter som har pustende vannavisende stoff på oversiden istedenfor myggnett hele veien, men disse kan ved enkelte tilfeller føre til kondens (har opplevd dette 1 gang) Om man ønsker mere plass så finnes det mange "innertelt" som er beregnet for bruk under tarp, men da vil man ofte låse seg til noen få varianter å sette opp tarpen på. En bivysack gir helt klart flest muligheter De fleste hengekøyer som er beregnet for å sove i kommer med integrert myggnett. De som med en gang begynner å tenke på fiskenett og bananer når de hører ordet hengekøye bør google litt rundt temaet Over tregrensa kan jeg trygt anbefale denne tarpen: http://www.secretmountain.co.uk/tag/mld-trailstar/ Den får man også nå kjøpt innertelt til Jeg ser utrolig mange fordeler med tarp vs telt i allefall når vi snakker 3 sesongs camping. For å nevne noen: -Lettere å finne en plass å sette den opp, så lenge du kan ligge der kan du som regel sette opp en tarp på en eller annen måte da den ikke MÅ settes opp i samme konfigurasjon hver gang -Lav vekt -Luftig (ingen kondens) -Veldig tilpasningsdyktig i forhold til terreng og vær/vind -Rimelig -Stor plass til kokkelering i regnvær -For noen kan det være artig at det krever litt tenking og kunnskap og at man kan lære seg forskjellige opsett og eventuelt knuter(finnes gode alternativ til knuter for de som ikke liker slikt)
    1 poeng
  36. Jeg hadde min første natt i hengekøye på fredag. Kan egentlig summeres med: Min beste natt utendørs! Lenge siden jeg har sovet så godt på tur. Alt har sin bruk, men om du skal i hovedsak holde deg i skogen, ville jeg vurdert dette. På min fulgte det med myggnetting og tarp. Tarpen kan også brukes alene sammen med myggnetting. Jeg likte også muligheten for å bruke den som "stol" om morgenen, ved å sitte på tvers i den med bena på bakken. (Hennessy Hammock Expedition Asym Zip)
    1 poeng
  37. Når det gjelder honning så har jeg kanskje litt å bidra med. Jeg hadde noen år som hobbybirøkter og da tilegnet jeg meg noe mer kunnskap enn det man vanligvis finner hos folk flest. Artikkelen som det refereres til over beskriver steril medisinsk honning. Glem dette, det er bare et triks for å kunne forlange to til tre hundre kroner kiloet for honningen. Man trenger heller ikke bruke norsk skogshonning. Skogshonning eller "lusehonning" som den også kalles smaker ofte av kvae, er veldig mørk og ikke på langt nær så god til å spise som lynghonning eller honning fra klokkelyng som nok er den aller beste som produseres i Norge. Skogshonning er laget av den avføringen som lus på gran og furu legger igjen etter seg på trærne etter at de har fordøyd saften fra treet. Lys fast billig honning fra Østlandet inneholder ofte mye raps og er heller ikke så god å spise. Men tilbake til den medisinske effekten. Ingen bakterier kan leve i honning, men det kan gå gjær i den hvis den har over 20% vanninnhold. Den honningen som selges pleier å ligge mellom 15 og 18% vann. Ovennevnte artikkel sier at vanlig norsk honning kan inneholde sporer og er ikke egnet til medisinske formål. Dette er bare tull. Honning inneholder ofte noe pollen, men de sporene som det refereres til kan være sporer fra den sporedannende bakterien Clostridium botulinum. Denne bakterien kan forårsake en alvorlig sykdom som kalles botulisme: mat-, sår- og spedbarn-botulisme. http://no.wikipedia.org/wiki/Botulisme Denne sporen kan overleve i honning men har aldri vert påvist i norsk honning. Det har vert påvist to tilfeller i honning fra Søramerika som forårsaket et eller to tilfeller av spedbarn-botulisme her i landet en gang for lenge siden. Norsk honning er trygg, men til sårbehandling så skal man huske på at den dreper bare de bakteriene som ligger i overflaten av såret og som kommer i kontakt med honningen. men hvis man er i et miljø med mye bakterier så vil en bandasje med honning beskytte et sår mot infeksjon mye bedre enn en vanlig tørr bandasje. Både honning og yoghurt har, med godt resultat, vert brukt til behandling av liggesår. Så litt om førstehjelpskrinet. Selv om jeg har bakgrunn fra Røde Kors Hjelpekorps så er det ikke mye førstehjelpsaker i min sekk. Ca. en halv pakke Mesoft. https://www.boots.no/butikk/s/products/view.html?p=2123&ref=search Et stykke Mefix. http://www.molnlycke.com/patient/no/Products/Wound-Care-Products/Mefix/ En liten saks. En liten tube Basemysin. (Sårsalve) Finnes også som pulver til skrubbsår. En rull sportstape. Noen sverger til Compeed, men jeg bruker bare sportstape. Begge deler bør settes på kvelden før for å ha god effekt. Noen smertestillende piller. (Her vet de fleste best selv hva som funker for dem.) En rull elastisk bind, støttebandasje. Denne kan både brukes som støtte og som bandasje på større sår. En liten enkeltmannspakke til større blødninger. Ellers så får hver enkelt supplere med det de mener de trenger og det de mener at de er kvalifisert til å bruke. Det som trengs er stort sett noe til å dekke et mindre sår med, noe til å stoppe en større blødning med og noe til å rense et sår med . De fleste mindre sår renses enkelt med vann og gjerne litt såpe, og hvis man bruker litt bakteriedrepende salve så går det stort sett bra. Skrubbsår renses effektivt med vann og en tannbørste. Bruk gjerne sprit, rødsprit eller whisky hvis du er av den tøffe typen. Store blødninger skal bare stoppes og så tar lege eller sykehus seg av resten. Større skader som brudd etc. skal bare stabiliseres og så tar sykehuset seg av resten. Som amatør er det lite vi kan gjøre med en større skade. Kunnskap om "førstehjelp" er det viktigste og så får proffene ta seg av neste skritt som kalles "annenhjelp".
    1 poeng
  38. Kjørte inn Synnerdalen og gikk meg en tur på Forollhogna. Vakkert vær, vakker natur, råtten kropp. Utrolig folksomt i dag. Aldri sett så mange folk på vei til/fra toppen. Note to self: Ta med telt neste gang og gå oppover på ettermiddagen og bestig toppen før hordene har rukket å gni sukaten ut av øynene. Møtte forresten et par som kan beskrives som "godt voksne" (70+) på vei oppover bjørkelia fra parkeringen. De skulle i retning Forollsjøen og overnatte. Da jeg var på returen møtte jeg dem igjen. Knapt 1/2 km. ovenfor bjørkeskogen. De hadde altså ikke gått mer en kanskje en km. siden jeg møtte dem på vei opp. Jeg håper de rakk å få opp teltet før regnet kom. Det gikk ikke så fort altså, men jeg synes det er sprekt at de fortsatt drar på telttur. Og naturen kan man nyte selv om man ikke går 3 mil hver dag Innerst i vakre Synnerdalen.
    1 poeng
  39. Senja på langs. Så kan du jo krydre med litt toppturer underveis.
    1 poeng
  40. Det er så bra at butikken har reåpnet , vi håpet faktisk på det
    1 poeng
  41. Høres ut som Lomsdal-Visten?
    1 poeng
  42. Fikk endelig treff på uglefar i skogen:)
    1 poeng
  43. har brukt Fjellheimen superlight 2 masse. Blant annet på en 9 dagers tur med pissregn hele tiden og stiv kuling to netter. Teltet fikset disse forholdene uten problem. God plass er det og i forhold til den lave vekten. Anbefales varmt herfra:) http://www.stianmedsekken.net
    1 poeng
  44. Fra helgens tur til Stavanger Turistforening sin hytte i Viglesdalen, Hjelmeland kommune. Link til turen
    1 poeng
  45. Jeg har Fjellheimen Superlight men har ikke brukt det mye enda. Derimot har jeg brukt Ringstind Superlight mer aktivt. Enest jeg har gjordt hittil er å forsterke enden av kanalen på den store buen. Her er det kun tynt stoff og jeg legger ofte en flat lite sten der for å bedre spennet i duken. Ellers tror jeg heller ikke de spinkle glidelåsene varer evig. Den lave vekten tatt i betraktning aksepterer jeg at dette er telt med noe begrenset holdbarhet. Som jeg også tidligere også har gitt uttrykk for ser jeg på superlett utstyr som et suplement, ikke en erstatning for mer solide saker.
    1 poeng
  46. Kun prøvd mitt på en todagerstur i Frafjordheiene, men har ikke noen betenkninger mot å bruke det på fjellet sommerstid. Kan gi en bedre tilbakemelding etter 1 måned med teltet i nordnorge i juli. Pluggene er definitivt spinklere. Det følger med 5 ganske kraftige V-plugger (á 14 gram) og 12 minimalistiske lettvektsplugger (á 5 gram). Men plugger er jo lett å supplere med om man vil ha med seg flere av den kraftige typen. Tror imidlertid de lette pluggene tåler gankse mye, men de har en liten overflate og fester derfor ikke like godt i løst underlag som en V eller Y plugg vil gjøre.
    1 poeng
  47. Jeg har Ringstind Superlight 1-2, og er veldig fornøyd. Har brukt det både i Trollheimen og i Rondane. Det var sterk vind i Rondane siste natta, men teltet sto. Nå har jeg lyst på Trolltind 2.. Teltfetish lenge leve.
    1 poeng
  48. Dette er en insekts bivy som er laget for å holde insekter og andre kryp unna samt beskytte mot vått underlag. Kombinert med en tarp er dette en fin måte å sove ute på i insekts sesongen. Myggnett(topp): 0.7oz Nanoseeum Bunn: 1.4 oz Silnylon Glidelås: strls #3 I tillegg brukte jeg ca 1m strikk + 1 plastkrok + 1 cord lock\snorlås til å løfte myggnettet vekk fra ansiktet Total vekt(uten pose): 173g Startet med å tegne omrisset på bunnen med kritt: http://www.fjellforum.no/gallery/image/2532-/ La over myggnettet og kopierte omrisset av bunnen http://www.fjellforum.no/gallery/image/2533-/ Klippet ut bunn http://www.fjellforum.no/gallery/image/2534-/ Klippet ut myggnett http://www.fjellforum.no/gallery/image/2535-/ Festet glidelås på myggnett med nåler og sydde fast http://www.fjellforum.no/gallery/image/2536-/ Satte sammen de to delene med nåler http://www.fjellforum.no/gallery/image/2537-/ Ferdig insektsbivy http://www.fjellforum.no/gallery/image/2540-/ http://www.fjellforum.no/gallery/image/2539-/ http://www.fjellforum.no/gallery/image/2538-/
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.