Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. mars 2014 i alle områder

  1. Oppkjøring til barmarkssesongen. Vi burde stille med blankpussede støvler og nyvaskede lommetørkle på søndagens tur. Nok en gang hadde yr tatt frem god-ordene og snakket om sol, varme og lite vind. Været måtte utnyttes til noe mer enn bare en treningstur. Bynuten kunne være et passende mål. Turen opp på Sandnes høyeste punkt, 772 moh, er ikke en vintertur. Det er folk som kommer seg opp på toppen med is og snø i stien, men for oss gamlekarer er slike akrobatiske øvelser ikke helt det ønskelige. En tur til Bynuten står ofte på programmet både på våren og høsten. Det blir den vanligste turen før og etter sesongen i heia. De siste årene har disse mellomsesongene blitt svært korte, og derfor har det heller ikke blitt så mange turer til topps i Sandnes. Denne dagen var det ikke mange hindringer. Broderen var også klar for en slik tur. Og han mente knærne ville holde. Turen opp, og ned, til Bynuten er normalt regnet som en femtimers tur. Med andre ord en skikkelig dagstur. Vi trenger nok ikke fullt så lang tid. Og vi trenger litt mer lengde på søndagsturene for igjen å komme i form til de ”skikkelige” heieturene i sommersesongen. At det antakelig er nok så mange år for sent til og ”komme i form”, får vi bare leve med. Det er uansett kjekt å være på tur. Det var alt en god del biler på parkeringsplassen da vi kom, og vi startet samtidig med flere andre. Etter starten så vi spor, men ikke så mye folk. Men det kom en kar i mot, som alt hadde vært på toppen. Han må ha startet tidlig. På brinken over fossen så vi et par, men da vi kom opp, kunne vi ikke se noen i stien eller i skaret opp mot Svartedalen. Paret hadde tatt feil vei og gått rett opp berget mot toppen. Nå vet jeg om folk som har klatret denne ruta, men … De snudde da de så oss. Rett under kanten øverst, var det på med jakker. Det blåste ikke mye, men det ble uansett kaldt. Øverst var det nesten vinter. Ikke en plass for folk med sommerklær. Sola som Yr hadde nevnt manglet, og selv om det ikke var nedbør, ble det kaldt å sitte ned. Vi hadde tatt det med ro oppover. I et jevnt tempo. Nedover var et mulig å slippe på litt mer. Det var nesten tørt på steinene, og det var heller ikke sorpe over alt. Men det var til gjengjeld folk. Det er ikke ofte vi treffer så mange på søndagsturen. Da må været være mye bedre enn det var denne dagen. Og med et bra tempo, på god sti, med fint vær, så kommer godfølelsen. Vi bare ”flyter” nedover, praten går og alt er bare kos. Selv ned de siste bakkene mot bilen var det mulig å holde farten oppe. Med en slik fin dag og en slik bra tur, er det ikke snakk om å bli stiv og trøtt. Det får vente til mandag. Vis hele artikkelen slik den er på hjemmesiden
    2 poeng
  2. Gikk fra Vekta til Schulzhytta på lørdag og tilbake samme vei i dag. Ca 10 cm nysnø som ikke hadde blåst bort og minusgrader ga fine forhold på lørdag, idag ble det flere plussgrader, vind og regn i lufta og gress/lyng stakk igjen opp av snøen Lørdag, Skarvan i fra Litjkvernfjellvatnet Søndag Schulzhytta mens sola kommer opp over Fongen
    2 poeng
  3. Etter 12 dager i de østeriske fjell med 20 topper over Galdhøpiggen og kaizerwetter det meste av tiden var det litt kjipt å reise hjem i går.....
    2 poeng
  4. Ler meg lørvete av et par innlegg i denne tråden!! Fantastisk! Og ja - om jeg skal svare på spørsmålet i trådtittelen, så er naturligvis svaret: Det rene vanvidd.
    1 poeng
  5. Å tørke tannkrem og ha i poser er i alle fall ikke dumt på vinterturer. Ikke alltid lett å få noe ut av tuben i -25oC. Jeg hadde med meg tørket tannkrem så fjorårets sommerturer på Hardangervidda.. Funka helt greit. Bare tok en liten kule i munnen. Litt tygging, og så pussing. Samme følelse som å pusse med vanlig tannkrem. Å tørke tannkrem for å spare vekt, er det vel ikke så mye å hente på, men det er faktisk ganske praktisk. Slipper også å kjøpe de små overprisede tubene(som nevnt av @zimwalker ). Blir vel ikke rik av det men.. Ellers kan jeg anbefale engangsflasker av ulike typer til det man har av flytende. Veien lite og holder tett.
    1 poeng
  6. Jeg ser du skriver "tannkrem" med sprittusj på sugerørbeholderen din. Vil ikke dette gi unødvendig vekt? Hva med å kutte ut noen bokstaver og heller bruke forkortelser? Eventuelt kan du jo risse inn teksten med ei synål. Vil nok tro at det er en del å hente her siden du da fjerner enda litt mer plastikk fra sugerørene.
    1 poeng
  7. Han som driver Nordland Turselskap er en stødig kar som absolutt kan anbefales....
    1 poeng
  8. Har gått strekningen Finse - Haukeliseter mange ganger. Det er et flott strekk, dersom man er litt heldig med været. Ser at dere skal gå med telt, men anbefaler likevel å følge i nærheten av de vanlige traseene mellom hyttene. Her er 3 alternative ruteforslag: Forslag 1: Finse - Krækkja - Kjeldebu - Sandhaug (via Dyranut) - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter. Forslag 2: Finse - Krækkja - Heinseter - Rauhelleren - Sandhaug - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter Forslag 3: Finse - Krækkja - Stigstuv - Sandhaug - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter .
    1 poeng
  9. Hammerhodet har mange funksjoner. Det fungerer like bra som tverrbladet til å banke bort sprø overflateis der du vil sette en isskrue (i fosseis vel og merke). Det tradisjonelle bruksområdet er til å sette bankebolter i fjell, her fungerer tverrbladet relativt dårlig... I tillegg er noen hammerhoder litt assymmetrisk utformet, slik at man kan bruke de som "kiler" ved drytooling. En viktig lærepenge i min bok er at tverrbladet kan gi stygge kutt i panne/øye/nese-regionen dersom øksen popper... Hammeren gir bare en litt stilig kul Jeg syns tverrbladet kun er nødvendig på bre, der du gjerne må hakke bort mer overflateis og firn for å komme ned til den "gode" isen (f.eks. hvis du skal plassere skruer), eller til trinnhugging etc. På lange alpine ruter kan det også være greit med tverrblad da man gjerne må grave bort litt snø underveis.
    1 poeng
  10. Dette er faktisk identisk med topptur-riggen min i "gamle dager" Funker helt fint!
    1 poeng
  11. Har gått mye på topptur med K2 offpiste med Rottfella 412 binding og scarpa t4, men T2 burne funke også. Ta ut plastleppa foran på skoen på vei opp - da blir de mye mykere å gå med! God tur!
    1 poeng
  12. Det er tankesettet som gjør at man sparer vekt i det lange løp, om du sparer 30gram på 30 ting du har i sekken så har du spart 900 gram uten å egentlig merke det. Det er i allefall enklere og billigere enn å kjøpe et nytt telt til 5000 kr som veier 900g mindre en det forrige
    1 poeng
  13. Fikk endelig litt motivasjon til å komme meg ut i dag og kjørte til Storli vintercamping og gikk derfra en runde innom Solobua på Blefjell. Har vært i elendig form den siste tida, så de 10-12km var akkurat passe langt. Det er litt sært å skulle kle seg til skitur når termometeret viser 10 plussgrader og full sol (og endel vind, for østlendinger), men 1,5 meter snø og litt universalklister på boks sørget for helt topp skiføre. Jeg synes det var merkelig lite folk ute på tur, kanskje fordi folk ikke tenker på at det kan være skiføre når veiene er bare (og tørre) og all snøen på takene har smeltet? På Blefjell så er det ihvertfall pleeeeenty med snø. Edit: la til et par bilder, man kan se Jonsknuten i bakgrunnen på det ene bildet.
    1 poeng
  14. På ukjente stier.... Vi har tatt turen til Jervfjellet mange ganger, men idag tenkte vi å finne en annen vei til toppen, nemlig fra Saksvikvollen. Før har vi alltid gått fra veien mellom Jervan og Jervskogen skianlegg som går nord for Jervfjellet. Et tredje alternativ er å gå fra Mostadmarka/Rolset (skal testes ut til våren) Det var overskyet og fin temperatur og delvis snøsørpe, myk is og helt bar sti innimellom. Vi kom nesten halvveis tror jeg, da vi ble usikker på hvor vi skulle gå. Det ble etterhvert ganske dyp og råtten snø, så vi fant ut at vi skulle snu. Prøvde så en annen sti, eller fulgte iallfall fotsporene etter noen og kom opp på en kolle hvor vi fikk fin utsikt utover Jonsvannet og jammen så vi plutselig Jervfjellet også! Jaja, så vet vi det til en annen gang Vi hadde med kart, men stien var ikke inntegnet, så det hjalp ikke så mye. Men men, vi tok lunsj i myk mose og koset oss med kaffe, kakao og god mat. Vi tar turen om igjen når snø og is er borte og det er lettere å se hvor stien går. Vi hadde naturen helt for oss selv helt til vi var nesten tilbake til Saksvikvollen, da møtte vi to som lurte på om dette var rette veien til Jervfjellet Håper de fant frem til toppen! Fin tur selv om vi ikke kom til topps i dag, satser på bedre lykke neste gang... Lite is på Jonsvannet til å være tidlig i mars!
    1 poeng
  15. Hehe, artig å se at mange her inne har samme tankegang som fruen, og jeg skjønner at mange bare rister på hodet. Det hadde jeg også gjort for noen få år siden, da det handlet om å få meg seg så mye som mulig i sekken. Man måtte jo være forberedt på enhver situasjon, og komfort var også viktig. I mellomtiden fikk jeg ryggprolaps....gadd vite om det kom fra all ryggsekkbæringen, og det har mindre betydning, men det førte i alle fall til at jeg ble tvunget til å bytte ut min 130 liters Bergans sekk med noe vesentlig mindre. Legen min sa at jeg kunne bære max 2 kg de første ukene etter prolapsen Da blir det hverken medbrakt drikke eller mye god mat på tur, og selv om jeg nok trosset rådene til min lege, måtte jeg naturligvis legge om pakkelisten min relativt mye. Det har ført til mange kreative tiltak, og ja nå går det litt sport i det. Det har jeg forresten tenkt til å fortsette med uansett hva andre mener Før var det alltid jeg som var mest pumpa når jeg kom frem til leirstedet, men nå sprudler jeg mens andre trenger litt hvile. Ikke fordi jeg har tørket tannkrem og spart 37 gram, men fordi jeg har gjort mange tiltak som har redusert vekten på sekken med over 30kg. Men det aller viktigste er ikke hva man har med på tur, men at man drar på tur!!!
    1 poeng
  16. I natt har vi teltet i nærområdet. Vi kjørte til sørkysten av Hurum, til Sandbukta. Der er det ikke lov å telte organisert, men det var vi jo ikke. Først forsøkte vi noen andre steder, men det var naturvernområde med et skilt med telting forbudt. Dette var første tur med vårt nye telt, Hilleberg Kaitum 3. Den er utrolig romslig. Og det er også praktisk med 2 innganger. Teltet har noen små reflekser, noe som er praktisk når du forsøker å finne det tilbake i mørket. Det blåste stivt på vannet, men det var ingen problem for teltet. Vi klarte etter litt å lage bål og få det litt varmt.
    1 poeng
  17. Tenderer mot vanviddet for min del, særlig når besparelsene er større med ethvert av REs' mange forslag. Andre ting som bør vurderes i samme sinnstemning er fjerning av alt kroppshår og trekking av tenna - frysetørret mat kan du fint tygge med gummene og da slipper du tannkrem helt. Det synes for øvrig klart at ingen lettpakker ville dratt avgårde med den jernklumpen. Letingen kan kanskje begrenses til nyoppførte hytter på Sørlandet eller rundt Oslofjorden, antagelig bærer hytta preg av alle de maritime forbindelser eieren ikke har.
    1 poeng
  18. Eneste grunnen jeg ser for å bruke hjemmelaget opptenningsmateriale må være at det er moro å eksperimentere.. Har aldri kommet til kort med fyrstikker (og ev. tennbriketter kjøpt i butikk). Har været vært alt for fuktig, eller turen vært lagt over tregrensa, har multifuelbrenneren gjort jobben. Argumentasjonen med tennstål syns jeg faller på sin egen urimelighet. Må være som tidligere nevnt en "motesak". Er målet å komme mest mulig "back to basic" vil nok de aller fleste møte seg selv i døra når man går gjennom utstyrslista si.
    1 poeng
  19. Stanga du har funker helt fint til mange typer fiske. I skogsvann, bekker og småvann på fjellet helt topp. Skal du fiske i større vann og etter stor fisk hvor det er aktuelt med tyngre sluker ville jeg valgt ei lengre og kraftigere stang. ca 10 fot 5-25g kan være et greit utgangspunkt, da er den lang nok til fluedupp også. Som snelle til stanga du har passer det fint med ei i 1000str. Kjøper du ei stang i tillegg som beskrevet over kan du velge 1500 og bruke snella til begge stengene. Du må nok regne med å kutte snøret når du skifter spole. multi i 0,10 til stanga du har, 0,12 til ei litt kraftigere passer fint. Gjerne med monofortom 0,20-0,25. Mono er ok til bunnmeite med mark. Ser du foretrekker todelt, men synes du bør vurdere flerdelte. Har selv blant annet ei 5-delt lawsonstang på 9-fot, knallstang.Mye enklere under transport. Tenk å gå gjennom fjellbjørkeskogen mei ei antenne av ei stang stikkene en liten meter opp fra sekken, tungvint og stangødeleggende. Det meste av det du får kjøpt i dag er gode stenger. Kjøper du en pakke med stang og snelle kommer du langt med 1500 -2000.
    1 poeng
  20. En liten regel jeg lever med: Vann, fett og karbohydrater er hovedproviant. Fett er noe du har på kroppen og tillfører ekstra under tur med smør og nøtter. Smør og ev bacon og spekemat om ettermiddagen og kvelden. Lettere mat til frokost og lunsj. Dagens energibehov har jeg inntatt på forhånd. Ukene før og om gårsdagen. Når jeg bærer sekk fyller jeg på med karbohydrater og vann. Tørket frukt, bær, nøtter, snacks som sjokolade. Ok med frokost, men ikke spis deg for mett. Samme med lunsj. Gjerne en full termos med varmtvann. Her er muligheter for å fylle på med rett i koppendrikker, varm sjokolade el pulverkaffe. Jeg liker det. Får i meg litt salter. Jeg bruker real turmat som middag el fersk fisk. (Jeg er en elendig fisker, men det hender at jeg får fisk...) Min kjæreste spiser ikke fisk el kylling så jeg/vi lager sjøl hjemme når hun skal med. Jeg lager og gryteretter med min favorittkrydding og tørker i ovnen 7 - 10 tim og oppbevarer till mine turer. Tørker alt unntatt fett og fet fisk. (Til meg da...) Tips: Bygg opp DIN materfaring med helgeturer og lengre turer. Var ikke redd for å spise smør... God tur! Jeg får ustabil mave av frystørked mat.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.