Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 04. feb. 2014 i alle områder

  1. Meg og min yngste sønn på 14 sykla over Feren (Meråker) og ned Forra. En unik tur, noe av det morsomste jeg har gjort på lenge.
    8 poeng
  2. Økokrim har disse definisjonene på miljøkriminalitet (understrekningene er gjort av meg): " Naturkriminalitet Sist oppdatert 24.01.2014 Natur og faunakriminalitet er en samlebetegnelse for flere ganske forskjellige lovbrudd. Under denne paraplyen finner vi blant annet ulovlig jakt og fangst, innsamling av sjeldne arter, ulovlig bygging i strandsoner eller på fjellet og ulovlig motorferdsel i utmark. Ulovlig jakt, fangst og innsamling representerer en trussel mot det biologiske mangfoldet, ureglementert bygging ødelegger landskapet og privatiserer områder som i utgangspunktet skal være tilgjengelige for alle, mens ulovlig motorferdsel kan etterlate skader i naturen, forstyrrer vilt og folk som søker til naturen for å få ro. " Frikjøring utenfor lovlig bane eller merka løypenett er det samme som "ulovlig motorferdsel" og er derfor pr definisjon miljøkriminalitet. Er du uenig, får du heller ta diskusjonen med Påtalemakta dersom du skulle være uheldig
    3 poeng
  3. Hei! Ny på forumet her. Skal til på å lage ein naturfilm om Nordfjord i Sogn og Fjordane no snart. Reknar med denne endar på rundt ein times speletid. Det blir ein poetisk dokumentarfilm, med fokus på naturen. Filmen heiter "Prosjekt Nordfjord". Eg oppretter Facebook-side til dette prosjektet om ikkje altfor lenge, så skal linke når den er oppe og går. Tidlegare har eg laga "Prosjekt Gloppen" saman med Sondre Utheim. Denne jobba vi med på fulltid i åtte månader. Link til kortfilmen frå Prosjekt Gloppen finn du her: Facebook-sida med ein del bilete henta frå filmen her: https://www.facebook.com/prosjektgloppen Denne gongen blir det berre meg. Gloppen er ein av sju kommunar i Nordfjord, dermed har eg allereie dekt ein kommune. Dei andre kommunane er Stryn, Nordfjordeid, Bremanger, Vågsøy, Selje og Hornindal. Planen er å bu i bil og telt 24/5-6, altså ein eller to dagar per veke der eg er heime og lastar over på harddiskar frå minnekorta, ladar batteri, hentar meir proviant osv. Eg håpar å kome meg opp på høge toppar som Lodalskåpa og Skåla i Stryn, og Hornindalsrokken i Hornindal. Det er mykje kamerautstyr som vert med på turane, og der vi sist var to til å bere er det no berre meg. Som regel overnattar eg eit par netter på toppane for å filme soloppgangar og solnedgangar og stjernehimmelen. Er eg heldig blir også noko nordlys fanga på film. Byrjar no i februar, reknar med eg brukar litt over eitt år på å filme. Håpar å ha filmen klar til sommaren 2015. Kjem ikkje til å poste bilete direkte her, dei som vil kan følge med på Facebook-sida når den kjem. Tenkte dette var eit fint forum å få snakka med andre fjellfolk på. Nyttige tips og småting. I første omgang så lurer eg på anbefalinger til einmannstelt? Lett og kompakt er stikkord, det er veldig viktig. Så får heller prisen kunne strekke seg litt. Takk for tips, og spør gjerne om det er noko du lurer på ang prosjektet mitt!
    2 poeng
  4. Har sjælv ett Eldorado som jag anvænder som ett allround tælt, fungerar førvånansvært bra till det mesta. Alltfrån paddelturer i skærgården till brantare klætterturer på tunna avsatster. Eldoradon ær som redan sagts både længre och høgre æn I-Tent och Firstlight. Blir ganska stor skillnad i utrymme inuti tæltet. Tyværr också i packningen, tæltet tar upp mer æn tre gånger så mycket plats i ryggsæcken. Mycket på grund av att tyget i detta tælt ær av en helt annourlunda typ æn Firstlighten. Førdelarna ær dock att man får ett tælt som ær 100% regnsækert samt minimala kondensproblem då den har en ruffad inneryta som samlar upp kondensen.
    2 poeng
  5. Vi har mottatt vår nye, røde Kaitum 3. Bestilt hos Outnorth for 6160 inklusiv original footprint. Ble ikke så jærn pris totalt. Ble litt skremt av vekta på det hele. Pluggene og stengene er lette, men duken og footprinten veier en del. Totalt 3,4 kg på teltet uten footprint, målt på kjøkkenvekten. Men dette var jo et bevist valg for å få mer komfort. Utenom myggsesongen kan vi også bruke tarp hvis vi ønsker å være lette.
    2 poeng
  6. Hvordan er snøscooterløype ser ut om vinteren er veldig avhengig av hvor den ligger. Var en tur på Rørosvidda på skitur i helga, da var vi bortom en merket snøscooterløype, den kommer nok til å vises til sommeren ettersom det var veldig lite snø i området, Ting er aldri bare svart eller hvitt. Motorsport ( frikjøring ) hører hjemme på lukket bane ( bil, båt, motorsykkel, vannscooter, snøscooter ) Turkjøring med slede etter merket løype til et isfiskevann er noe helt annet.
    2 poeng
  7. Hej Fjellforum Folkens. Det er efterhånden lang tid siden, jeg har postet her på forummet, men jeg håber, I stadig har mulighed for at hjælpe med et par spørgsmål. Min kammerat og jeg overvejer en tur fra Breistølen ned til Finse den 1. marts. Kan I hjælpe med følgende spørgsmål (jeg beklager på forhånd, at de er mindre intelligente). Er det overhovedet muligt at køre til Breistølen den 1. marts? (Eller er den vinterlukket/stengt? Hvis den ikke er lukket, er det så med taxa eller går der mon busser?) Er ruten sydover mod Finse skredudsat på denne tid? (Vi regner med at gå Breistølen -> Bjordalsbu -> Iungdalshytta -> Kongshelleren -> Geiterryghytta -> Finse) På forhånd tak for hjælpen! Vh Jakob Sidste år gik turen til Rondane. Her kan I se lidt billeder fra turen. Porten til Rondane (Svartnuten til højre 1840 m.o.h. og Rondhalsen til venstre 1647 m.o.h.) Rasmus på vej mod Rondslottet Tilbageblik over ruten ind i Langglupdalen (Smedhamran i centrum) Jakob på vej op i Illmanndalen Perfekte forhold i Illmanndalen Keep trucking Rasmus
    1 poeng
  8. Som emnetittelen sier er jeg ute etter brukererfaringer av et Holmeslet Explorer telt. Jeg er en fjellfant som har fått samboer og to barn som gjerne vil være med på fjellet både sommer og vinter. Synes disse teltene ser greie ut for å få alle under samme tak. Er det noen som har et slikt og vil fortelle litt om sine erfaringer med teltet? Mvh Steffen
    1 poeng
  9. Kveldstur til Dreiers Minne igjen, mørk, stille skog, islagte myrer, bar sti og masse frisk luft. Kaffe i koia i lyset av 3 telys - hyppig besøkt koie så skal ta med flere lys neste gang. Noen hadde vært der med motorsaga og ryddet trappa så vi slapp å klyve over stammen som lå der sist. Blæst var det, men ikke så ille. Skal kjøpe ny hodelykt i morgen, trur eg...den gamle duger dårlig på is nedoverbakke. skjønt jeg har ikke ramlet enda
    1 poeng
  10. Hei hei. Er ny på forumet. På mine turer har jeg min trofaste venn på 2 år. En Malamute hanne som lyder navnet Kenzo Og nå har jeg gått til annskaffelse av en Siberian tispe på drøye 8 uker. Hadde første turen i dag Kenzo Mira
    1 poeng
  11. Du får hilse fra Joachim 90-91 da:)
    1 poeng
  12. Jada, kjenner han godt. Vi var blant anna med på denne turen, Reint Eventyr, som filmfotografar. http://www.sfj.no/cmssff/cmspublish.nsf/$all/A3CA14196A31F03CC1257B43002A2CCD?open Blir nok ein tur på Gjegnen med Hallgeir i løpet av Prosjekt Nordfjord. På Reint Eventyr gjekk vi over breen til Gjegnabu, men skodde på Gjegnen neste dag gjorde at vi heller tok vegen ned i Skjerdalen direkte.
    1 poeng
  13. Jeg ser ingen annen funksjon til membraner i lærstøvler enn å få dem mer vanntett. (Kan være en god grunn...) Lærstøvler smøres inn med fett o liknende så pusteevnen er borte uansett. Membraner i fjellstøvler varer ofte ikke mer enn et par år før de blir slitt. Har nå Lundhags syncro uten membraner og de er helt vanntett.
    1 poeng
  14. Er det myggnetting i ventilene på teltet dere kjøpte/mottok ? Ref
    1 poeng
  15. Hei. Jeg fant en test av Firstlighten http://www.outdoorgearlab.com/4-Season-Tent-Reviews/Black-Diamond-Firstlight Den kommer godt ut i denne testen. I samme test ble dette vurdert som bedre. Har ikke hatt tid å lese hele testen, men har har du den http://www.outdoorgearlab.com/4-Season-Tent-Reviews/Mountain-Hardwear-Direkt-2
    1 poeng
  16. Gratulerer med nytt telt. Kan anbefale Hillebergs meshbox til en tarp for holde mygga litt på avstand
    1 poeng
  17. En svensk lettvekt-blogger som har brukt teltet en del: http://www.fjaderlatt.se/2009/01/black-diamond-firstlight-vintertlt-med.html Jeg har trålet gjennom siden på jakt etter erfaringer om teltet, såvidt jeg kan skjønne har han vært heldig med kondensproblemer o.l. Men han har løst problemet med vann som kan dryppe fra teltet med lett sommerquilt i syntet over dunsoveposen. Det var egentlig en ganske god ide.
    1 poeng
  18. Med mine fattige 175 cm holder lengden for meg. Det går nok mot Highlight. Vil ikke gå opp på vekta på teltet, alderen siger jo tross alt på og komfor på vandringsdelen blir vel så viktig som komforen på nattestid.
    1 poeng
  19.     Det er til pc-bruk eg anbefaler dei nedlastbare karta frå kartverket. Til gps'en er det enklast å bruke dei karta som er laga til gps'en. Poenget er å bruke dei beste verktøya til det er er best til. GPS-kart til gps'en, ordentlege kart (anten nedlasta eller wms) til pc-skjerm og papir. Eg har ikkje prøvd å legge N50 inn på gps'en, ettersom eg ikkje har behov for det. Men eg har lagt fkb-data (altså meir detaljerte data, men ikkje nedlastbare) og ledningsnett inn på garmin-gps. Det er ingen enkel øvelse, og resultatet (når eg gjer det) vert ikkje veldig fint, men det fungerer til sitt bruk, og dei som bruker desse gps-ane er fornøgd.
    1 poeng
  20. Turene og bildene dine er helt råe. Blir nesten sjuk . Takk for at du deler med oss.
    1 poeng
  21. Bra tiltak Larsdx og noe som burde være midt i blinken for flere av oss. Bor selv litt for langt unna, så litt upraktisk for egen del. God trim sammen med meningsfeller høres helt greit ut syns jeg.
    1 poeng
  22. Halv pris på Bergans Antarctic under lagersalg på DNT Oslo sin nettside nå...
    1 poeng
  23. Er jo gjerne på PC'en i Garmin BaseCamp man legger inn planlagte ruter samt organiserer alle rutene, og da er det jo greit å ha et ok kartgrunnlag.
    1 poeng
  24. Denne helga dro vi på tur opp til nok et nytt vann. Relativt lite vann som ligger akkurat i øverkant av der hvor skogen slutter og går over til fjell. Hadde forsåvidt ingen referanser på vannet, så det ble nå egentlig nok en utforskings/bli-kjent-tur. Brukte vel drøye to timer opp fra bilen. Føret var knallhard gammelskare hele veien. De øverste rabbene var helt avblåst, så deler av turen gikk til fots, hvor vi bare bar fjellskiene og stavene i henda. Egentlig kunne denne turen i sin helhet gått til fots, gjerne med lange brodder. Det hadde vært perfekt. Været var, som det har vært den siste 1,5 måneden.. Klart, kaldt, stille. Var littegranne vind fra sør/sørøst i går da vi gikk i teltet utpå kvelden. Lørdagen gikk til å fiske, og vandre på fjellskia i områdene rundt for å gjøre oss kjent. Ellers var det å sette til livs et kjempemåltid basert på elgkjøttdeig, frossengrønnsaker, bacon, løk og noe indisk saus.. Samt beskue noe av det råeste nordlys jeg hittil har bevitnet her nord. Forvent ikke klokkeklare nordlysbilder! Kameraet mitt er et hybridkamera og bildene er tatt på automatisk nattmodus. Fiskemessig ble det 4-5 stykker opp av isen, største på knappe halvkiloet. I tillegg mista Kristian en rugg anslått til å være kilosfisk. Snøret røk. I mårrest så vi fram til å sjekke ståbrukene vi hadde satt over natta, men det blei et gedigent antiklimaks, da hullene var fullstendig frosset igjen - Selv om vi hadde isolert de med snø, slik jeg/vi alltid gjør. Årsaken til at de var igjenfrosset, er rett og slett at det fantes ikke snø oppå isen. Snøen vi brukte, måtte vi hente i poser fra noen fokkskavler utenfor vannet. Jeg klarte, etter å ha holdt på i et par timer med samekniv, vinterplugger, isboret og en god dose bannskap, å berge tre av fire utsatte bruk. Kristian berga kun ett, og mista tre bruk. Det ble dyrt.. Og vi mista hele søndagens planlagte fisketid. Turen ned gikk på akkurat en time, da vi fant en bedre og enklere rute å forsere. Pga at det var så hardt, var det et par plasser litt risky business, men det gikk seg nå til uten verken knekte bein eller knuste skaller. ' Tatt fra bilen, på hjemtur i stad!
    1 poeng
  25. Her er en sammenligning mellom Topo Adventure og Norgeskart. Innstillingene på Adventurekartet er mest detaljer og mangelen på stedsnavn er like stor på alle målestokkene fra 1 km til 100 m. Samme gjelder mine to gps'er, 60CSx og 62s. Skulle likt å se hvor store forbedringer det er i Premium og Experience Pro kartene.
    1 poeng
  26. Jeg hadde med meg fiskevekt på Xxl da jeg skulle kjøpe telt, alle helsport teltene jeg veide var over oppgitt vekt. Kall meg fjerne sær, men Jeg kjøpte av prinsipp ikke helsport telt!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.