Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 30. okt. 2013 i alle områder

  1. Har 2000 lm lykta til Magicshine som jeg bruker til skikjøring. Synes den fungerer utmerket. http://www.xxl.no/Root/Sykkel/Tilbeh%C3%B8r-til-sykkelen/Sykkellykter-og--tilbeh%C3%B8r/magicshine-Magicshine-MJ-880-multi-sykkellykt-MEST-FOR-PENGENE%21-DM41/p/1078989_1_Style Men beste kjøpet jeg har gjort er en 1200 lm lykt fra ebay til 60 kr. Har fungert problemfritt fram til nå og ok batterilevetid. http://www.ebay.com/itm/CREE-T6-White-LED-1200LM-Zoomable-Zoom-ON-OUT-Adjustable-Headlamp-Headlight-EP98-/130970923414?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e7e79b196 Ebay lykta:
    3 poeng
  2. Jeg blir så trist.... Hundevalper og hunder er som modellkitt, de former seg og blir nøyaktig kopi av eier og omgivelsene. Som hundeeier har jeg sett flere gale eiere enn gale hunder, men dessverre er det ofte på hunden man ser og "leser" at noe er fundamentalt galt og at eieren aldri burde hatt hund. En hund som er mentalt og fysisk mishandlet biter, og ikke omvendt. Samme mønster ser man hos mennesker. En redd og nervøs hund blir aggressiv og asosial. En trygg og harmonisk hund er glad, kjælen og arbeidslysten. Uansett rase. Det er sjelden jeg tenker "dødsstraff", men når dyr og mennesker er involvert som her, slår det meg at det kanskje var feil "dyr" som ble avlivet ...
    3 poeng
  3. Virkelig et bra tilbud fra Fjellforum! Kopierte koden til nettsida mi i går kveld for å teste, og kartet kom fram som det skulle etter publisering. Det vil si - det funket i Firefox og Chrome, men ikke i Explorer. Mulig at det er jeg som mangler siste versjon. Kommer i hvert fall til å integrere kartet på nettsida mi.
    2 poeng
  4. Kystlynghei strakte seg en gang helt fra Frankriket og hele veien opp til oss. Nå er det visst bare litt igjen i Danmark og her i Norge. Røsslyngen er en viktig plante for blant annet honningproduksjon, men ble også i tidligere tider brukt til dyrefór. Hvis ikke røsslyngen slås eller brennes vil den bli stor og ligne et lite tre og være lite nyttig både for bier og andre dyr. Selv om kystlyngheien tilhører det menneskeskapte kulturlandskapet så ville det være trist om den forsvant. Navnet har røsslyngen fott fra vikingenes bruk av denne planten. De brukte den til hestefór og på gamalnorsk og også på islandsk heter hest "hross". (Hvalross, rosseland, rossavik, røssdalen, røsslyng etc.) http://www.ruv.is/frett/hross-en-ekki-naut-i-bresku-lasanja
    2 poeng
  5. Feilen med turrapportene i den enkeltes profil er fikset. Kun de som ikke hadde noen turrapporter ble berørt av den feilen. Feilen som medførte av brukere av iOS-enheter ikke kunne legge inn blogginnlegger er også løst. Vil dog anbefale brukerne å benytte stasjonær eller bærbar datamaskin til å legge inn nye rapporter, da kartet ikke er optimalisert for mobile enheter.
    2 poeng
  6. Er mange som liker å fiske på tur i fjellet etter Ørret eller langs kysten etter Sjøørret, så prøver å dra igang en tråd hvor man kan legge ut bilde av sine fangster av enten Ørret eller Sjøørret i denne tråden - eller begge. Er sikkert flere enn meg som sikler og får virkelig trigget fiskelysten når man ser bilder av nydelig fangster av disse to fiskene. Så legg ut bilde med vekt, fangstmetode og evt. sted hvis man vil avsløre hvor stoltheten er fanget
    1 poeng
  7. Bestilte en billig lommekniv fra amerikanske knifecenter.com for en tid tilbake...ulempen var at det tok svært lang tid før den ankom. Vel fire uker. Siden den gang har jeg fått deres nyhetsbrev i eposten... og nylig dukket det opp ett som bl.a. reklamerte for denne: United Cutlery M48 Apocalypse Survival Hammer "Sometimes you want to attack a zombie without having to get too close, or you need to hit a really tall zombie in the head. For these tasks, and others, we suggest the Apocalypse Survival Hammer!" Jøye meg...ikke noe vi får behov for i den norske fjellheimen får jeg håpe! Men det var en avsporing. Det jeg skulle si var at jeg har ok erfaring med handling fra svenske knivhuset.com og finske lamnia.fi. Ting dukker iallfall kjapt opp i postkassen derfra.
    1 poeng
  8. Ørret. 1.2Kg tatt på sluk i Bymarka i Trondheim sist uke. Ikke noe værsting dette heller, men brukbart:)
    1 poeng
  9. Ingen bilder kommet enda så... SØ 1,3kg. Ikke no megafisk, men persen min på flue fra i vår. Har noen litt større på samvitigheten men er man fluefisker så teller liksom ikke slukfisk Tatt på en hjemmelaget litt alternativ sort Wolly Bugger. I en fjord i nærheten av Mandal.
    1 poeng
  10. Flott at det fungerte Trond. Jeg har ikke fått prøvd det selv enda, men det gir jo svært store muligheter til å få systematisert turene på hjemmesidene. Jeg skal gjøre det selv. Fin måte å revitalisere gamle turrapporter. Det er en del av dine/deres gamle turrapporter som ligger på forumet som er tagget av meg/oss. Om det er noen som er feiltagget eller noen som du/dere ikke vil ha tagget så bruk "Rapporter" knappen. Det er en bug med Internet Explorer 9 som @Martin Aronsen skulle være ferdig med men som da ikke er OK enda skjønner jeg. Han utvikler på i Apple. Det fungerer fint i IE10 nemlig.
    1 poeng
  11. Desperate produsenter som selger produkter til desperate kunder med et desperat behov for eksponering.
    1 poeng
  12. Karakter: 5 Positivt: Passe varm, lett, mange lommer, god hette Negativt: Veldig tynt ytterstoff, kanskje ikke varm nok for noen Pris: 3500 Ypperlig dunjakke. Jeg prøvde andre jakker før kjøp, men de fleste var for ruvende og klumpete, følte meg som en sånn "Michelin-gubbe". Denne jakken merkes nesten ikke på kroppen, det er som å kle på seg et lag varm luft. Den er ikke av de aller tykkeste og varmeste, så hvis man skal stå stille lenge i 30 minus bør man ha noe mer isolasjon. Men den er et fint kompromiss, og betydelig bedre isolert enn de letteste og tynneste dunjakkene. Det er lett å få på seg en skalljakke utenpå denne. To store håndvarmelommer, en brystlomme og to innerlommer. Bokskonstruksjon, ikke gjennomgående sømmer. Ytterstoffet er tynt, men det kan godt være slite- og rivesterkt for det. Ingen dunlekkasje så langt.
    1 poeng
  13. Nå har jeg like godt bestilt 2 stk. Dette er jo nesten billigere enn batterier Tusen takk for tipset, Oddbjørn
    1 poeng
  14. Den er ganske lik Led Lenser sin H14 i utførelse, bare sterkere lys (og mye billigere). Batteripakken (4xAA) sitter bakpå hodereimen. Hele lykta veier 3-400 gram og er ikke så tung at den er ubehagelig å ha på. Batterilevetiden er rundt 3 timer med halvt lys (godt nok for min del når jeg går i fjellet etter det har blitt mørkt) og en god time med fullt lys. Jeg har alltid med meg ekstra batterier og en liten nødlykt i tillegg på turer hvor jeg er avhengig av lys for å komme meg hjem, men det hadde jeg også gjort på en dyrere lykt. Uansett hvor dyr den er kan man aldri være 100% sikker på at ikke noe kan gå feil. Til 60 kr inkl frakt er det egentlig bare verdt å teste ut selv. Regn med 3-4 uker fra du bestiller til den ligger i posten. Ligger mange forskjellige lykter på samme selgeren som jeg linket til. Har ikke noen andre erfaringer fra denne selgeren enn den ene hodelykten jeg har kjøpt, men den var ihvertfall bra.
    1 poeng
  15. Et annet interssant perspektiv er når 2 medlemsforeninger ikke er enige, TT og KNT har vært uenige om området rundt Loennechenbua på Dovre http://ut.no/hytte/loennechenbua TT ønsket å ikke kanalisere mer trafikk til området KNT ønsker å utvide/bygge nytt og større Saken ble behandlet av en høyere instans i DNT som konkluderte med at dette område falt under KNT og at TT måtte "holde seg unna"
    1 poeng
  16. Ja, du har mange gode poenger. Menneskeskapte inngrep i naturen, som systematisk skogsdrift, landbruk osv, har nok totalt sett mye større effekt på økosystemer. Men om en skog sprer seg til et åpent landskap vil forskjellen i lystilgjengelighet på bakken være drastisk, uansett om skogen blir mer åpen enn den ville vært i et plantefelt. Sitkagrana er en kysttilpasset plante, og viser tendenser til å spre seg i blant annet kystlynghei, som er en truet norsk naturtype. Dette er en av hovedgrunnene til at den er kategorisert med "Svært høy risiko" hos Artsdatabanken. Hvem vet, kanskje skyter invasjonen virkelig fart etter noen generasjoner? Jeg har stor tro på å være varsom og ydmyk i vurderingen av slike ting, det er svært mange faktorer når det kommer til økologiske systemer som vi ikke klarer å forutse. Samtidig så er kystlyngheia også et menneskeskapt landskap som i mindre og mindre grad brukes, så en kan stille spørsmål om hvorfor denne skal bevares. At den er et godt likt kulturlandskap med historisk verdi er ett argument. Ellers er det mange arter som har åpne lyngheier som eneste gunstige habitat i Norge. Og landskapet blir nok invadert uavhengig av sitkagrana uansett. Kjedelig nok en gang å måtte bli etterpåklok av å gjøre inngrep som dette i naturen. Innførte og invaderende arter er generelt sett en trussel for biodiversiteten, som i utgangspunktet stuper med en rate som tyder på en ny masseutrydning av arter på jorda. Heldigvis er vi ikke herre over livet på jorda, det fortsetter nok som før, i det lange løp.
    1 poeng
  17. Et lite forsvar for Sitkagranen. Det er opplest og vedtatt at treslaget ikke er brukbart til bygningsmaterialer. Forskning viser noe helt annet, og treslaget er faktisk godkjent til bruk og har like gode eller bedre egenskaper enn vanlig norsk gran. Spesielt til bærende konstruksjoner. Det er et innført treslag som vi aller helst burde få bort, men når det først er her bør vi kanskje kunne anvende det til noe nyttig. Det er jo utopi å tro at vi klarer å få det bort.
    1 poeng
  18. DNT har INGEN hytter (så vidt jeg vet). DNT OA har hytter, men det er en turistforening på like linje som Stavanger Turistforening.. Når det gjelder det praktiske ute i naturen - stier, hytter, bruer og liknende, styrer den enkelte forening som de vil. Om denne virksomheten er miljøfiendlig, så må det tas opp med den enkelte forening. Det samme gjelder i de fleste økonomiske spørsmål - den lokale forening bestemmer selv - suverent - over egne midler, og til de som da mener at "turistforeningen" er blitt alt for opptatt av penger - sjekk regnskapet til din lokale forening. Når DNT uttaler seg om verneområder, scooterkjøring, vindmøller og liknende, er det på vegne av alle foreningene, nettopp for å få "tyngde" i uttalesen. At noen anklager DNT for å være miljøfiendlig fordi de har en mening om disse tingene, får så være. Men når det gjelder økonomi, hytter, stier, bruer og tilsvarende. rett bakker og ikke smed. i dette tilfelle den lokale forening. Da er det en ting som gjelder: Møt opp på årsmøtet og stem mot det dere ikke liker.
    1 poeng
  19. Aftenposten har et interessant innlegg i debatten: http://aftenposten.no/nyheter/iriks/Pobelgran-irettesettes-7355757.html
    1 poeng
  20. Takk for alle tips! Ville ha lykten kjapt så da begrenset utvalget seg til det som var å finne i butikk. Rakk akkurat XXL før stengetid og gikk for en magicshine 808. Satser på at den er grei til mitt bruk
    1 poeng
  21. Versjon 2.1 er nå i kveld lansert Det er mange endringer. Vi prøver med et annet kart som "verdens kart". I Norge er det fortsatt Statkart som er best. Endringer: Alle brukere har nå et kart i sin profil. Om man har tagget noen turer enten her på forumet eller i eksterne blogger, så blir dette seende omtrentlig slik ut på din profil her på forumet. Nede til høyre i kartet har det kommet en knapp for de som vil dele et kart fra forumet med omgivelsene. Det er altså ferdig kode som man kan lime inn i sin hjemmeside eller i sin blogg for å presentere et valgfritt kart av alle sine turer eller bare et område. Dette gjør at den merkingen man gjør på forumet kan komme til nytte også på hjemmesiden til de som har det for å få brukerne av bloggene til å finne andre aktuelle turer du har tatt. Jeg vil hjelpe dere med å få dette på plass om dere trenger hjelp. Ser for øvrig ut som st Statkart laster noe tregt her hos meg etter oppgraderingen - men det kan være feil et annet sted. Skal holde øye med det.
    1 poeng
  22. Da har jeg etter mye snusing på nett laget et par snøplugger, aner ikke om det blir bra men billig var det ihvertfall. Denne ideen kom ifra andrejo.blogspot.no Reflekstape og s krok samt tau og pvc rør Noen med erfaringer med lignende hjemmelagde plugger?
    1 poeng
  23. Barnålene! Nålene på vanlig gran er mer eller mindre firkantet, og om du ser nøye etter vises spalteåpninger på alle fire sider. Sitkagrana har flatere, noe blågrønne nåler, og på den ene siden ser du to markerte bånd/striper hvor spalteåpningene sitter. Disse stripene er ofte lyse, og mellom dem sitter en litt nedsenket fure. Begge har hengende kongler, men fullvoksne kongler hos sitkagran blir ikke mer enn 5-10cm. Vanlig gran har 10-15cm lange kongler. Så om du ser en kongle på godt over 10cm vet du at du i alle fall ikke har med sitkagrana å gjøre. Oppfattet ikke noe katastroferetorikk her, egentlig. Artikkelen nevner ordet "katastrofe" kun i økologisk sammenheng, og dette uttrykket er det bevaringsbiologen som bruker. Tror ikke han først og fremst tenker på hvor utrivelig det blir for mennesker å bevege seg i skogen, det er mer at om arten sprer seg til åpne landskap eller løvskog, vil den utkonkurrere de fleste andre arter ved å ta opp alt tilgjengelig lys. Uten lys er det ingen urteplanter, graminider, lyngarter, løvtrær osv som klarer å vokse. Landskapet og biodiversiteten endrer seg totalt, og blir dominert av noen få arter.
    1 poeng
  24. Har nettopp redigert en liten film fra sommerens tre dager lange sykkeltur fra Røros til Oppdal. Bilder og litt mer info om ruta her: http://sykkelopplevelser.wordpress.com/2013/10/24/fra-roros-til-oppdal-pa-sykkel/
    1 poeng
  25. I forbindelse med at det er et par debatter der DNT får så hatten passer, så drister jeg meg til å legge ut et blogginnlegg fra "Blåfjellenden". Det er ikke alle som er enig i at STF (Stavanger Turistforening) ødelegger miljøet, snarere tvert i mot. Flere små forbedringer på stien mellom Hunnedalen og hytta. Flere gangveier I fjor omtrent på samme tiden (en uke før) hadde jeg en runde der jeg prøvde å legge til rette stien mot Hunnedalen. I år ble det anledning til å få gjort noe mer. Og i tillegg hadde jeg litt bedre grunnlag for å få til brukbare løsninger. Litt rart det der. Erfaring er greit å ha når ting skal gjøres. De sorpehull jeg gikk forbi i fjor har bare blitt dypere og bredere. Det er absolutt behov for å få på plass noen greier som gjør det litt enklere å passere. Og greier var det mulig å produsere på plassen. Under nye hytta ligger det, og lå enda flere, trykkimpregnert material, som er passe tykk til å lage gangveier av. Når det i tillegg er skruer og drill, er det enkelt å få laget noen gangveier som så kan plasseres på strategiske steder. Det tok litt tid før jeg kom i gang. Haugen med planker under nyehytta er stor og de brukbare materialene var selvsagt underst. Men etter mye svette – og litt banning, det er trangt under hytta, kom materialene på plass. Været på lørdag var ikke bra, det både regnet og blåste litt. Litt surt. Men heldigvis var det mulig å arbeide med gangveien innendørs i skuten på gamlehytta. Det tok i grunnen mindre tid en det jeg trodde vil gå med å produsere et antall gangveier. Det tok vesentlig lengre tid og var mye tyngre enn jeg trodde å få de på plass i sorpehullene. Og i tilegg var det siste en heller våt affære. Så nå får vi se om de ligger på plass til våren, og om det er mulig å få produsert opp noen flere gangveier. Plasser å legge disse mangler det i hvert fall ikke. Men det var et hekkans slit å få de på plass.
    1 poeng
  26. Bra jobbet. Gjørmehull og myr på stier blir ofte større og større etterhvert om stien er populær. Vi trenger dette selvfølgelig ikke på hvert gjørmehull og hver myr om antall besøkende ikke er store. Fordelen met klopper er at de ikke gjør noe permanent skade på terrenget. Det ligger løse uten bolter og kan lett fjernes igjen om nødvendig. Jeg synes det er en forholdsvis skånsom metode som sparer naturen under.
    1 poeng
  27. Dersom det ikke hadde blitt merka stier, ville vi fortsatt gått opp stier. Det ligger i vår natur. Dyr gjør det samme. Det er av flere grunner. Det ene er at stien som blir tråkket opp veldig ofte er letteste vei fra a til b. Det andre er at allerede opptråkka stier, merka eller ei, er langt lettere å gå på enn ute i terrenget. Det er langt flere stier der ute som ikke er merka enn de som er merka. Ta en tur i Østmarka. Der er det et nettverk umerka sti som er helt vanvittig, og relativt meningsløst. Det er fordi folk går der de føler for, som mange mener man bør gjøre. Det fører til at man nesten tråkker opp hele skoger. Merking eller ei, stier blir det uansett. Men en fornuftig mengde merket sti vil nok begrense nye stier i langt større grad.
    1 poeng
  28. Et prisverdig tiltak du gjør her. Tenkte på hvilket arbeid det måtte være da jeg gikk nedover Borddalen i Etnefjellene/Åkrafjordfjellene tidlig i høst der det var lagt ut hundrevis på hundrevis av meter av slike over myrene. Sparer vanvittig med terrengslitasje og vegetasjonsslitasje. Spesielt viktig over fuktige områder som myr som fort blir gjørmehull som ville blitt utvidet på begge sider etter hvert som folk forsøker å komme forbi mer eller mindre tørrskodd. Jeg ser med gru på hvordan landskapet over myrene ville sett ut uten denne tilretteleggingen. Dette er en av hovedstiene opp i Etnefjellene som turistforeningen her lokalt drifter. Fra Borddalen: Igjen, bra jobbet!
    1 poeng
  29. En tråkkemaskin som kjører 3-5 dager i uka ser jeg ikke på som et problem når det komme til "urørt" natur. Det blir som kjøring med snøscooter til hytter for å kjøre opp f.eks ved. Ikke noe stort problem nå, og kommer neppe til å bli et problem. Jeg er vel enig med deg at stedet nok mister sin del av sjarmen når man gjør sånne inngrep som du viser her. På Blefjell så har de lagt tre-klopper over på stiene i nærheten av Blestølen og selv om det var ok å gå på, så syntes jeg turen mistet litt av sjarmen. Jeg trøstet meg med at plankene råtner ganske fort der de ligger i myra. På den andre siden: jeg har ikke noe imot litt snøscooterkjøring (sånn som det er i dag på Blefjell, hvor det mer eller mindre bare er Røde Kors, tråkkemaskiner/scootere med sporkall, osv) og har ikke noe imot at det legges litt treklopper/broer noen steder hvor det er mye folk som går og men kranglete å komme fram, men grensen går jo et sted her og. Som det er nevnt tidligere i tråden: to feil blir ikke rett (eller hvordan det uttrykket nå skrives)
    1 poeng
  30. Snøscooterbebatten Til orientering ! Den som vil vite hva DNTs styreleder Berit Kjøll mener i denne saken kan slå opp på http://www.turistforeningen.no Her står det bl.a. "Fire av fem nordmenn vil ikke ha mer støy i naturen, likevel vil nå den blå-blå regjeringen tillate snøskuterkjøring i norsk natur." Videre står det bl.a. :. "Undersøkelser i forsøkskommunene har vist at støy og trafikkbelastning har økt. I Vinje kommune har ulovlig kjøring blitt så stort et problem at enkelte grunneiere ikke lenger ønsker skuterløyper på sin eiendom. Den Norske Turistforening er skuffet over at flertallet i et borgerlig regjeringssamarbeid ikke ser hvor ødeleggende et slikt forslag er for naturopplevelsen og det norske folk." (Uthevet her) Brage
    1 poeng
  31. Du sier noe her, kommentaren min var angående én snøscooter som kjørte opp løype. Blir vel noe litt annet å kjøre opp løype enn når du kjører for moroskyld. F.eks bryr du deg ikke om sporet bak deg er bra eller ikke... Mao, det høres jo veldig sannsynlig ut at en gjeng med snøscootere som kjører masse i ett område vil få villt til å finne seg et annet sted å være, som nok ikke er så gunstig hvis det stedet de ble "jaget" bort fra er det mest attraktive.
    1 poeng
  32. Hei Tyranitar !! Takk skal du ha ! Dette innlegget på UT.no kjente jeg ikke til. Min tillitt til DNT er gjenopprettet !! Men jeg er ikke enig i at kommunene selv skal ha det avgjørende ord. Jeg regner med at den alminnelige klagerett etter forvaltningsloven ikke endres.
    1 poeng
  33. Å tru at Ola skal holde seg i løyper og trasser,er det samme som og tru på nissen. Se til Sverige. Det er vel nesten bare nordmenn på"besøk" som blir tatt for ulovelig kjøring. Ingen skal få meg til å tru at vi kommer til og holde oss på matta her hjemme. Kanskje litt pesemistisk,men time will show.
    1 poeng
  34. Jeg tenkte jeg skulle unngå å delta på enda en scootertråd som ikke fører noen steder, men jeg klarer ikke å dy meg! Når fjellsidene her i min hjemkommune ser ut som et vaffelplate pga av all den ulovlig scooterleken, nekter jeg å tro at dyrelivet i fjellet ikke er påvirket. Det siste tiåret har ulovlig scooterkjøring her i kommunen eksplodert og det finnes nesten ikke lirype igjen i områdene hvor denne villmannsleken foregår. Tilfeldigheter? Jeg mener i allefall ikke det, lirypebestanden har gått ned i takt med økt scootertrafikk... Det er i allefall det jeg erfarer. Bare så synd at tumleplassen for scooterfolket her i kommunen er i kjerneområdet for rypa.... Det er også synd at de som kjører villmenn med scooterne ødelegger for de som er fornuftige i scooterbruken, men dessverre er førstenevnte i flertall her i kommunen... Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
    1 poeng
  35. Suunto Ambit 2 har alt du etterspør. I tillegg kan du laste ned app'er som kan beregne det du ønsker. Finnes feks en som teller hvor mange øl en har "tjent". Man kan i tillegg lage egne app, det er ikke særlig komplisert. Finnes flere tusen apps som kan lastes ned gratis. Når det gjelder batterilevetid er Suunto Ambit i en klasse for seg, opptil 50 t med gps tracking. Ambit 2s er light utgaven. Ca halvparten batterilevetid, og har ikke lufttrykk basert altimeter men beregner høyden via GPS. Har hatt min Ambit 2 i et par måneder og er meget godt fornøyd. Bruker den til trening, fjelltuerer, jakt, etc. Lett å bruke, mange muligheter og lang batterilevetid er pluss. Eneste minus slik jeg ser det er at denne som de fleste GPS klokker er litt stor. Her er en link til en meget grundig test: http://www.dcrainmaker.com/2013/04/suunto-ambit2-review.html Sent from my iPad using Tapatalk HD
    1 poeng
  36. Endte om med en ny klokke selv her om dagen. Kaloriteller etc var ikke så viktig for meg. Jeg ville ha en klokke til daglig bruk som har litt tilleggsfunksjoner når man er ute på tur. Ergo ville jeg heller ikke ha en klokke som må lades stadig vekk hvis man bruker funksjoner i den. Jeg har egen gps i tillegg til mobil med gps. Valget falt på den nye Casio Protrek PRW-3000 http://www.casio-europe.com/no/watch/sports/prw-3000-1aer/ . Fant ut at det var en som passet bra. Er soladning av batteri, radiokontrollert ur, vanntett til 100m, kompass, høydemeter, barometer, termometer, autmoatisk belysning når man ser på klokka og vanlig ting som stoppeklokke, alarm, timer, verdensur etc. Den er og en del mindre enn foregående modeller så den er helt fin å ha på armen hele tiden. Går "aldri" tom for strøm og så slipper jeg stille den(også sommerstid/vintertid). Nå er ikke det en treningsklokke men "uteklokke". Til trening har jeg en eldre polar pulsklokke allerede(som jeg bruker lite).
    1 poeng
  37. Politiet la til grunn at hunden var aggressiv når det blei skrive ut forelegg og ikkje nokon strengare straffereaksjon. Vel, lensmannen burde tenkt at sidan gjerningsmennene var rusa og hadde banka opp hundeeigaren, var det då unaturlig at hunden var redd når utøvarane ville ta seg inn til den? Han burde kanskje heller tenkt som så at det var gjerningsmennene som var rusa og aggressive og heller skjerpa straffa pga av dette? Eller kanskje lensmannen ikkje synes det er aggressivt å banke opp folk og slå ihjel ein hund?
    1 poeng
  38. Det er der dyrene lever, og livsgrunnlaget vårt kommer fra. Dessuten finnes det masse telt i butikken, så du kan oppleve villmarken så mye du vil, uten hytter..
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.