Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 18. juni 2013 i alle områder

  1. I går, 17.06. En fantastisk fin dag og kveld. Helt meningsløst å ligge inne. Pakket sekken raskt og travet 1 1/2 time inn til fint badevann. Rakk en rask dukkert før sola forsvant. Sekk, sovepose, liggeunderlag, telt. plugger, kamera og to skiver til frokost. Vekt på sekken, 4,8 kg. Sparer litt vekt på å bruke teleskop-vandrestavene som teltstenger. Intet telt er som den gamle Helsportveteranen fra 1971 en varm sommernatt !
    2 poeng
  2. Ta båten til Memurubu og gå derfra dersom du har med noen med høydeskrekk, det er alltid mye enklere å gå oppover enn nedover. Besseggen er forøvrig meget trygg, den største faren man kan komme ut for der er å bli tråkket på.
    2 poeng
  3. Ingenting er bedre enn å dra til fjells i regn og så slår det om til godvær. Alltid har man det motsatt - at man går til fjells i godvær og så blir det drittvær. Anbefaler det motsatte. Det er så utrolig deilig når det slår om og skifter til godvær og alt tørker opp. Selv om varslene viser regn - så er det sjelden kontinuerlig regn. Man må lære seg å leve med elementene og alt vær har sin sjarm. Blir bra lei om det er bare sol hele tiden også. Tror man skal være glade for det klimaet vi har - det har en verdi i seg selv er min mening.
    2 poeng
  4. Etter påske forsvant liggeunderlaget mitt fra utstyrsboden. Et ganske nytt 450 grams Thermarest Neo Air Xtreme til den nette summen av 2500 nok. Søkte grundig gjennom hele huset flere ganger, endevente alle skap, drev detektiv virksomhet blandt guttene for å finne synderen men kom ingen veg. Brummet og gikk rundt og var forbannet. Anså den til slutt som tapt og pengene ut av vinduet. Så i dag kom svigerdatteren til kona og sa følgende: Jeg lånte denne plastikkremsa sist gang jeg var her og la den under lakenet til lillegutt dersom det skulle komme noen dråper, men tror ikke han trenger den mer.........
    1 poeng
  5. Etter en del tips så bestemte jeg og mine to kamerater oss for å dra til Norefjell og gå en rundtur det. Turen gikk fra Tempelsetra inn til Holmevatn, deretter opp på stien fra Toveseter til Høgevarde bort til Høgevarde og så ned til Tempelsetra igjen. Total distanse 24 km. Førstegangstur for oss alle, så det var litt eksperimentering med sekker og hvor mye vi hadde med oss. Var 23kg for meg, delvis fordi vi hadde med oss ferskmat for matlagingen. Overnatting foregikk i telt/lavo. Meg Vår første campsite, ved Holmevatn. Vi kom ikke opp til Tempelsetra før ved 18-tiden, og det tok oss nesten fire timer å komme inn til Holmevatn. Vi fulgte ikke helt stien til å begynne med, som gjorde at det tok lengre tid, og mer krefter brukt for å komme seg opp og innover. Gikk heldigvis kjapt å få teltet satt opp. Mine to turkammerater, som tørker fjellstøvlene sine (som ikke tålte fukt like bra som mine ) Utsikt over Holmevassnatten/Drotninggutunatten, fra oppover Donkeliåsen. Vi gikk på tvers rett over istedet for å følge stien bort til Fiskeløysingen og opp der. Observerte også en reinsdyrflokk før vi dro, som vandret bortover Donkelåsen (for langt borte til å ta bilde av med mobilkamera). Utsikt fra rett nord fra Donkelitjenn mot stien opp mot Gråfjell. Donkelitjenn. Utsikten sørvest fra siden av Gråfjell, du ser Gaustatoppen til høyre i bildet. Høgevarde i det fjerne. Bare ned til krysset til Tempelbekken og så opp den siste seige bakken igjen før vi setter leir andre dag. Ranten, som ser mye mer skemmende ut fra vestsiden enn fra østsiden hvor vi gikk. Vår teltplass på lørdagen, i le av vinden akkurat på vestsiden av kanten. Vi vurderte å telte ved det større vannet ved hytta, men vinden stod fra sørøst og rett inn der. Utsikten nordover over hvor vi kom opp, mot Ranten. Utsikten østover. Vi kom oss ikke opp til Høgevarde, vi hadde egentlig planlagt det for søndag morgen, men vi skulle akkurat opp på lørdagskvelden da tåken kom sigende inn. I løpet av natten var det et relativt kraftig uvær, med vind og nedbør. Når jeg kikka ut kl 4 om morgenen var det hvitt utenfor, ca 2-3 cm med snø på bakken. Slik var det kl 7. Forsvant fort etter dette. Når vi dro nedover kl 10 var det bart igjen, men med tåke over toppen fremdeles. På vei nedover lettet det igjen og vi var nede ved Tempelnatta rundt kl 11:30. En flott tur, med fantastisk natur, og en god test for oss alle. Vi fant gode og dårlige ting med oppakningen vår og erfaringer til neste tur vi skal på.
    1 poeng
  6. Karakter: 4 Nettsted: http://www.amfibi.no Positivt: Lett, billig, god effekt Negativt: enkel, litt spinkel Pris: 169 Ville ha en liten og lett brenner som kunne ligge fast på hytta. Skal brukes når jeg er på hytta og er ved vannet og fisker. Enkelt bruk som å koke litt kaffe etc. Derfor ville jeg ikke at den skulle være for dyr heller. Robens Vapor Lite -toppmontert brenner Vi begynner med det positive: - Veldig liten og lett, vekt 96 gr.(har ikke kontrollveiet enda) - Pakkspose med snøring, enkel å plassere inne kjeler etc - Bra effekt. Oppgitt til 4000W. Om den er så kraftig vet jeg ikke men den ga en god boost og kokte opp vannet kjapt. Mer effekt enn den andre jeg har(oppgit til 3800W) - Skarpe støtteben så kjeler ikke sklir så lett Og så litt negativt(ting jeg er litt mer usikker på) - Siden den er liten og lett virker den og litt spinkel på noen områder - Ikke innebygget tenner - Lager litt mer lyd enn jeg er vant til på gassbrenner pga kraftig effekt når den går på fullt. Er en ganske konsentrert flamme på den. Til kjeler med liten diameter er det en fordel, den andre jeg har sprer mer og for mye varme stikker da på utsiden ved høy effekt. Den vil nok gi lit dårlig spreding på kjeller og panner når man kommer på 17-18 cm og oppover. Men jeg skal primært bruke smale kjeler der oppe så den passer supert der. Hvem skal jeg anbefale den til. Egentlig alle som trenger en billig brenner til å ha med f.eks på dagstur for å koke vann, kaffe og slikt i små kjeler. Også for de som skal pakke lett og primært har små kjeler til vannkoking til kaffe, real etc. Selv bruker jeg ofte ytre kjele og lokk på denne http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article295113.ece Siden jeg bare har brukt den 2 ganger så langt er det for tidlig å si noe om holdbarhet på den.
    1 poeng
  7. Helt enig med de andre, gå fra Memurubu. Dette føles best ifbm høydeskrekk. Men ikke glem å snu dere på vei opp eggen. Det flotteste skue er nemlig den veien. God tur.
    1 poeng
  8. De første (kanskje innfødte) som besteg fjellet hadde neppe stivere støvler enn m77. Kanskje ikke støvler i det hele tatt. Få såler sitter så godt på stein som m77-sålen. Selv ville jeg brukt sandaler om det er nogenlunde snøfritt. Men den gjengse utstyrsnevrose tilsier nok Asolo Superextreme Noflex Blister Special
    1 poeng
  9. En utrolig fin tur, men du går IKKE alene. Stor flokker med homo sapiens trekker over fjellet om sommeren. Jeg vil absolutt anbefale å ta båten inn til Memurubu og gå tilbake til Gjendesheim, i allefall om noen har litt høydeskrekk. Gikk selv turen i fjor. Første folk gjorde når de gikk av båten på Memurubu, var å ta på seg ekstra tøy. Møtte de samme folka halvveis opp i første motbakke, der var det en kjedereaksjon, alle måtte ta av seg klærne igjen.
    1 poeng
  10. Har gått alle stier rundt Besseggen utenom selve Besseggen. Ville si det er nok greiest å starte på memurubu, tror ikke det skal være noe særlig problem med høydeskrekk siden mesteparten av Besseggen har en meget bred sti med avstand fra stup.
    1 poeng
  11. Hvert fall helt greit å gå fra Memrubu. Jeg har svake tendenser til høydeskrekk (liker for eksempel ikke kanten av stup). Var helt uproblematisk.
    1 poeng
  12. Travle hverdager gjør at man ofte utsetter turer til helger og ferier. Trenger det være sånn? Sommeren er kort nok som den er her nord for polarsirkelen. Fikk en ide om at det burde gå an å bytte ut inngrodde rutiner med "på sparket"-turer på ettermiddager og kvelder. Har testet ut teorien en ukes tid og du kan lese mer om det her: http://bodotur.blogspot.no
    1 poeng
  13.     Problemet har vore at folk ikkje ser at yr.no melder sol, fordi det også er ei sky med regndråpar i same varselet. Dei gongen yr.no melder regn, og bare regn, er det etter mi erfaring sjeldan yr.no tar feil. Når yr.no meder overskya og ein regndråpe, og det står 0-0,5mm pr døgn, vert det heller ikkje mykje regn. Og likevel klagar folk på at yr.no tar feil, fordi dei trur det er meldt regn.
    1 poeng
  14. Ok Har i skrivende stund satt den på på fjellet utenfor viduet mitt nå (23:30) og da skal jeg sjekke hvor lenge den lyser eller hvor lenge gassen varer. Monterte en full 250gr. gassbeholder. Jeg satt den på full guffe for så og skru ned bittelitt. (Blir sittende oppe i natt å jobbe allikevel så jeg har den under oppsikt) Den lyser vertfall utrolig bra, og inne i et telt så vil jeg tro at man klarer seg med minst halve styrken, men da får jeg vertfall testet den Så da er jeg klar for sommerferie i telt Innerteltet er montert i lavvoen, Primus Easyfuel og Easylight er kjøpt så dette blir spennende
    1 poeng
  15. Hentet Big Agnes Flycreek UL 3 med footprint på posten i dag Bare prøvd det i hagen og veid det. Landet på 1845 gram med alt som fulgte med og footprint, det er 1775 gram spart i forhold til det gamle teltet. Nå er det soveposen på 2070 gram som skal slankes
    1 poeng
  16. Nå har jeg blitt en lykkelig eier av Gregory Denali Pro
    1 poeng
  17. Repost av Peik sin link så videoen er sebar for oss uten mobil. Trysilelva fra Femundssundet og til Elvbrua går fint i Ally, men det er ikke et sted å prøve elvepadling for første gang. Spennende å se hva trådstarter tenker etter å ha prøvd. En må ikke investere 25k i en spesial elvekano for å ha det gøy i elv! Det er mye morro i en Ally.
    1 poeng
  18. Marka24 lørdag-søndag med 11-åringen til kjæresten. Slo leir ved Rottu gen. Admin: Får plutselig ikke til å laste opp bilder med tapatalk.
    1 poeng
  19. Nå har vi planlagt sesongaktiviteten for kultiveringslaget. Totalt er vi 14 mann involvert, organisert i puljer på 3 eller 4. I år skal vi foreta prøvefiske og utfisking av to daler m/totalt tre ørretvann som skal til pers. Den ene dalen ligger på over 400 høydemeter, så det blir litt av en bæring når seildukslavvo, gummibåt, 40 garn, ruser og alt annet man trenger skal opp i høyden. Base skal etableres, prøvefiske skal gjennomføres..Alt av fangst skal måles, og deler av uttaket fra prøvefisket (og seinere utfisking) skal sendes inn til Norsk Institutt for Naturforskning på universitetet for prøvetaking og analyser, for å bestemme alder, hva fisken spiser osv. Når prøvefiske er gjennomført, vil utfisking av småørret foregå ukentlig gjennom hele sommeren og fram til primo september, før basen tas ned, utstyr bæres ned fra fjellet og rapporter skrives. Hele intensjonen med denne jobben er å gjøre området mer attraktivt for friluftsfolk og fiskere, som skal kunne oppleve å komme til vårt område, kjøpe sine fiskekort og ha muligheter til å få stor og fin fisk.
    1 poeng
  20. Her er det altså bare å skaffe seg falskt leg om man skal fiske gratis Husker enda godt da lensmannen og en av grunneieren drev å sprang etter meg og noen kamerater da vi som 11 - 13 åringer drev å fisket i den lokale elva med spleiset Veistikker, snøre og ei klyse mark på kroken....
    1 poeng
  21. I motsetning til veldig mange av de andre flotte turrapportene fra fjelltoppene våre her er nok jeg mer tilhenger av skogen og "lavlandet", og tenkte å gi en liten rapport fra min siste tur. Turen starter fra Dølemo i Aust-Agder. Der finner jeg stien Turistforeningen har merket til Skarsvassbu, og velger å følge denne. Har ingen andre planer enn å gå så lenge jeg gidder og bare slå leir der jeg måtte finne det hensiktsmessig. Terrenget er fint å gå i, og jeg har ikke gått mer enn ca 1 kilometer før en stor fiskeørn kommer glidende over tretoppene! Fantastisk syn, og villmarksfølelsen kommer med en gang! Kommer etterhvert frem til Stemtjørn, og siden både ben og skuldre er blitt litt møre etter 5 kilometer i varierende skogsterreng velger jeg å slå leir her. Starter vedsanking umiddelbart, men etter vedvarende regn på sørlandet i så og si hele november er det meste ganske gjennomvått. Finner heldigvis noe god tyrived, og med et godt bål igang i bakgrunnen settes teltet opp i skumringen. Med kvelden kommer mørket og tåken sigende, og jeg storkoser meg ved bålet med litt mat, kaffe og en "blodfortynnende". Kryper etterhvert inn i teltet, her er det nå rundt null grader og ganske rått. Fyrer igang primusen, og vips så er det 15 +, tørt og behagelig! Resten av kvelden består av knekkebrød til kveldsmat og sosialt samvær med min gode følgesvenn på denne turen: nytt Pondus Våkner i 8 tiden lørdag morgen, og en rask kikk ut av teltet viser at det fremdeles er litt tåke og fuktig vær (det regnet litt på natten), men det kan se ut som at solen vil bryte igjennom. Etter en rask frokost og litt kaffe i teltet vil jeg prøve fiskelykken. Vet det er litt sent, men hvorfor ikke prøve? Det er en herlig følelse å sitte i vannkanten med meitestanga, akkurat i det solen bryter igjennom over åskanten mot sør!! Det ble ikke noe fisk, men hva betyr det når dagen gir meg sol fra skyfri himmel i nydelige omgivelser!! Jeg sanker mer ved i området, går litt turer for å bli litt kjent, og kjenner at jeg gleder meg til en ny kveldsstund ved bålet. Menyen denne lørdagskvelden består av viltgryte fra forsvarets feltrasjon og en god italiensk rødvin, servert i 2,5 dl pappkartong! Litt luksus må man jo unne seg på tur.. Kvelden og mørket kommer fort siste helg i november, og med klarvær kommer også kulden. Kryper inn i teltet rundt halv åtte, etter en god middag! Tempmåler viser minus 2 i teltet, og igjen fyres det primus. Gjør meg ferdig med Pondus, slukker primusen og blir liggende å bare nyte stillheten og frihetsfølelsen... Sovner tidlig, med et tilfreds smil rundt munnen. Søndag morgen våkner jeg først grytidlig. Klokken er bare halv seks, og jeg kjenner "naturen kaller" som den ofte gjør på morgenen. 0 grader i teltet, og ikke veldig fristende å stå opp. Ok, en kjapp tur ut, la oss få det overstått. Åpner glidelåsen ut til forteltet, her er det grisekaldt! Helvete, jeg bare må ut.. Strekker meg mot glidelåsen til utgangen, kjenner blæra er på bristepunktet. I samme øyeblikk som hjernen registrerer at blæra MÅ tømmes registrerer samme hjerne at glidelåsen på vei ut til friheten er frosset dønn fast.. Ikke tale om å få åpnet den, og situasjonen er nå dramatisk.. i ca 10 sekunder.. etter disse 10 sekundene er det akkurat som om hjerne og blære inngår en avtale om at den beste løsningen er å bare vente. Trykket senkes, og jeg kan bare krype ned i posen igjen, vel vitende om at hjerne og blære har inngått et forlik Et par timer senere er primusen godt igang, glidelåsen tint og åpnet, blæra er tom og fylles opp igjen med god og varm kaffe! I løpet av natten har det vært nede i ca 10 minus, og Stemtjørn har frosset helt igjen. Isen er faktisk 1 cm tykk. Det er en utrolig god følelse å få oppleve slike endringer i naturen, og få lov til å være tilstede når elementene styrer omgivelsene! Tilfreds pakker jeg etterhvert sammen et islagt telt og begir meg på hjemveien, utrolig fornøyd med å få slike naturopplevelser første søndag i advent
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.