Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. juni 2013 i alle områder

  1. (Min første turrapport, litt test) 8.Juni 2013 gikk turen til Verdal og Hærvola. Hærvola for Dummies. - Fjell i Verdal kommune - 753moh (524m stigning fra parkering) - Bomvei 30kroner - ca 8km tur-retur (3-5 timer total tur) - Til tider dårlig merket sti. Vi parkerte på en liten lomme på skogsveien som det gikk en sti fra, trodde kanksje det var mer populær topp en som så, såvidt plass til to biler. Tok med Ryggsekk med klær vann 1.hjelp og speilreflekskamera. Viste seg at dette skulle bli speilrefleksens siste reise etter 5år med tro tjeneste, derfor er bildene i rapporten fra mobiltelefon. Etter 2km nærmer vi oss foten. Der oppe i skydekket en plass er toppen.. Så krysser vi fingrene for at skydekket letter til vi kommer opp. På toppen blåser og regner det rimelig godt. Så Det ble den koselig stund med to personer inne i en stk Jervenduk i en liten halvtime ved varden.. Hundene derimot fant seg ting å holde på med mens vi satt lunt og fint i Jerven... Har aner vi en liten åpning i skylaget, når vi snudde oss rundt var det gått fra graut til flott utsikt, utrolig fort det skifter. Dette var den beste utsikten vi fikk, ser ca 10km. Skulle gjerne sett 10 mil, men etter forholdene var vi glade for åpningen i skydekket. Skotøyet på bildet var nok en soneklar demonstrasjon fra hun som hadde ødelagt Alfa skoene sine å trengte nye. Nå har hun nye....... Kort oppsummert, Hærvola er en flott Dagstur som man ikke trenger å være spesielt god form for å klare, bare ta tiden til hjelp. Flott 380graders utsikt, hvor man kan se store deler av sørenden av Sjækerfjella.
    3 poeng
  2. Hei, Hadde en fin tur der i fjor. Satte bilen på Gjendesheim og gikk stien opp til Bessvatn (fine teltplasser rett etter brua og til høyre) og videre mot Russvatn. Langs Russvann er det flere fine teltplasser før stien går vekk fra vannet og opp mot Tjønnholet. På bro over elva og så fulgte vi sti mot Memurubu. Etterhvert krysses Blåtjønnåi på bru før stien igjen følger russvatnets bredd. Igjen fine teltplasser på sandbankene langs vannet. På god sti videre til Memurubu hvor det også er teltplass eller som vi gjorde, tok båten tilbake til gjendesheim hvor bilen sto. Vi valgte og legge oss en siste natt på Maurvangen camping 5 min med bilen fra Gjendesheim. Ingen store høyder, men 2 bruer som kan by på en utfordring da det er litt høyt og med buldring fra elva. Her er en liten filmsnutt fra vår tur.
    2 poeng
  3. Motoren til båten min. En Johnson Seahorse 4hp fra 1973. Den er like gammel som kona, og like lettstartet Ellers så får det bli Tjøstheim 600 fiskestanga jeg kjøpte i 1984, i bruk hver eneste sommer som meitestang
    2 poeng
  4. Produktomtale av boxeren på amfibi: "Dette finnes blant annet på skuldrene for å gjøre det mer behagelig å bære sekk." En setning lenger opp her: "da jeg vanligvis er plaga med at korte boxere glir oppover låra etter en stund i skoa..." Nå lurer jeg bare på om det er jeg som har totalt misforstått hvordan en boxer brukes...
    2 poeng
  5. Maler arbeidet er ikke det beste, men Kano blev det, navn givning og sjøsetting i morgen sammen med unga
    2 poeng
  6. 2000/2500 sneller har noe større spolediameter og gir av den grunn litt bedre kastelengde. Jeg fyller alltid opp spolen med en dell billig nylon først, slik at det blir plass til drøye 100m multiline (0,13). Ikke alltid like lett å beregne, men fyller fra en spole med 500m multiline, så jeg ikke går tom.
    1 poeng
  7. Alle som kjører turist gjennom Setesdal burde ta en tur over Lisle Fånefjell. Her er 500 års veghistorie samla i tre bolker. Over, rundt og gjennom fjellet. Startsted syd for Fånefjellstunnellen, 7 km syd for Bygland Sentrum. Koordinater: 32V 432880 6515750 Vi brukte 1 1/2 time rundt i moderat tempo. Skeptisk blikk i starten mot truende regnsbyger: Gamlevegen fram til 1923 snor seg oppover ura i skikkelig gaupeterreng. Mellom steinene var det stor epleproduksjon tidligere. All jord i bruk dengang. Her gikk riksvegen til Kristiansand i 500 år: Grei distanse fra byen: Fra toppen av skaret går det en grei sti ut til utsiktsplass på Lisle Fånefjell: Her har engelske ingeniørsoldater laget et barnesikkert utsikt / grillsted: Nedturen på nordsiden av fjellet med opptil 7 meter høye kilsteinmurer: Står like godt i dag: Etter et par hundre meter i retur på asfaltvegen går gamlevegen fra 1923 i en bue rundt fjellet. Egentlig er det forbudt å gå her pga rasfare, men solid hull i nettingen og ogsåmulighet for å svinge seg rundt på yttersiden: Fin gammel riksveg. Husker såvidt vi kjørte med bil rundt her før tunnellen kom i 1963: Snart fremme med solid overdekning: Det er lunt inne i den bratte vika og faunaen er rik. Og været ble bare bedre og bedre. En flott søndagstur: Kart:
    1 poeng
  8. Jeg har brukt Norrøna Dovre bukse i mange år. Både sommer og vinter. Jeg blir våt av svette, og det blir klamt i varmt vær, men det er greit kun ha en bukse med. Og aldri trenge å stoppe for å ta på regntøy. Jeg holder til på sørvestlandet, og hos oss regner det - masse. For østlendinger, som ikke vet hva vær er, holder det selvsagt med enklere greier.
    1 poeng
  9. Flott, da vet jeg det. Takk skal du ha.
    1 poeng
  10. Nordmarka på langs her også. Man til onsdag. Tre dager og over 20 timer sykling hovedsaklig på sti. Ruta gikk fra Grua-Tverrsjøstallen-Pershusfjellet-Finnstad-Finnerudseter-Fagerliseter-Sandungen Gård-Kikutmassivet-Kobberhaugshytta, Blankvann, Frognersetern og ned til Midtstuen. (Skriver muligens en litt lenger rapport siden). Middag på Kikut. Sverre på Pershusfjellet.
    1 poeng
  11. Liker "kontinuitetsbærere" i livet mitt, så jeg har mye gammelt. Det første som falt meg inn var madammen, men det teller vel ikke i denne sammenhengen Svartkjelen min er fra ca 1975. Husker jeg kjøpte den og husker hvordan jeg drømte meg bort før jeg fikk tatt den i bruk... Og drømmene ble virkelighet selv om jeg har mange nye. Dunposen min er faktisk like gammel og i bruk, men den inneholder nok mindre dun enn før etter mang en vask.
    1 poeng
  12. I Hunnedalen, som delvis ligger i Agder, er det og et sted som blir kalt bispesetet. Og historen går på at biskopen stoppet her på sin tur fra Stavanger til Telemark, som den gang lå under bispestolen i Stavanger. (Før Agder stjal hele greia, og vi - skikkelige folk - måtte klare oss uten bisp. Dvs bispen holdt til i Kristiansand.)
    1 poeng
  13. Synes også teltet virker veldig interessant! Gleder meg til å lese omtale av teltet, ta gjerne bilder også Er er telt jeg vurderer til neste år.
    1 poeng
  14. Flott innlegg @Dag G - Evje - jeg syns det fortjener en egen tråd for å komme på kartet - ilag med alle de andre turene som etter hvert begynner å komme der. Er ikke kommet halvveis i merkingen enda - har merket 1000 turer nå.. Har flyttet en god del av @Stonis sine innlegg - det er veldig OK å få inn bilder og noen ord fra kanter av landet som vi ikke har så mye i fra enda. Dere finner turene deres ved å skrive medlemsnavnet ditt og Stonis sine flyttede ligger da ved å søke på hans navn.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.