Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. mai 2013 i alle områder

  1. Nettopp turer som Monsens kryssing av Canada baserer seg på høy grad av passiv tenking og planleging for å kunne gjennomføres. Her går sikkerhets tenkningen foran alt og det taes ikke unødvendige sjangser. Et annet moment er at på slike turer garderer man seg med satelitttelefoner o.l. for å kunne tilkalle hjelp dersom det røyner på. Veldig mange småturer som vanlige fotturister foretar under langt mindre ekstreme forhold er langt mer risikable pga manglende planlegging, trening, utstyr og risikovurdering.
    6 poeng
  2. Passivt og defensivt er ikke det samme. Innenfor alle typer friluftsaktiviteter må man kalkulere risiko, og handle deretter. Å agere defensivt er vel å legge mye vekt på kalkulering av risiko og være veldig bevisst på hvilke valg man tar.
    5 poeng
  3. Alle må få lov å gå sin egen tur mener nå jeg. Og har man unger med kan det fort bli litt volum over det, selv om det ikke blir så mye vekt. Da kan det være greit med en litt stor sekk. Selv på en dagstur. Og som andre sier: Det er ikke påbudt å fylle sekken til bristepunktet.
    5 poeng
  4. Og jeg gikk over Grønland, på hendene i storm, med bare en sminkepung til utstyret; dermed må alle andre også klare seg med det....
    4 poeng
  5. Etter å ha måtte snu i forsøket på å bestige Dronningkrona (1816 moh) 2 ganger på rad, senest lørdag 04 mai - prøvde vi oss igjen 18 mai, dagen etter dagen. Opp kl 05.00 for å rekke første fergeavgang er en brutal start, men når en ser ut soveromsvinduet og ser det fine været er tidspunktet fort glemt! Etter å ha svinget av på Ålvundeidet og kjørt et stykke mot Innerdalen kom vi frem til Dalsbøen, som er startsted, ca kl 08.30. KNT (Kristiansund og Nordmøre Turistforening) arrangerte guidet fellestur til Dronningkrona samme dag, som en jubileumstur for at foreningen er 125 år (tror det var det i allefall). KNT skulle ha oppmøte kl 09.00 og vi håpet på å få parkeringsplass før det ble for mye folk. Det var lurt, fikk senere høre at KNT-gjengen var ca 60 i tallet. Det var mye folk på fjellet denne dagen, vi var 8 i tallet, pluss KNT og medregnet andre på tur i egen regi, var det nok sikkert nærmere 100 stk på fjellet. Vi måtte gå til fots opp til enden på skoggrensa før vi kunne spenne på oss skia, etter en god matpause. Deretter var det å labbe mellom, og over, bare flekker mot "800 meters bakken". Den bakken virket ekstra lang i solsteiken, og grunnet mye skrågange klarte jeg å få gnagsår på innsida av foten på turen opp. Vel oppe på ryggen var det matpause igjen. Under pausen hadde vi god utsikt mot toppen. Det er mye fint å se på i dette området, her ses Skarfjellet om jeg ikke tar mye feil. Mens vi tok pause kom de sprekeste av KNT-gjengen og passerte oss og gikk videre mot toppen. Etter å ha brukt bortimot 5 timer, medregnet pausene, sto vi på toppen. Hele turen opp gikk i bare t-skjorte og shorts (solbrenthet ble resultatet til tross for bruk av solkrem). På bildet under er undertegnede meget fornøyd med å endelig nå toppen, det måtte 3 forsøk til Nedturen bød på mange fine svinger og litt veksende sugende og fint føre. Kort oppsummert ble det en knall tur sammen med en knall gjeng. Jeg kommer tilbake! Sent from my iPad using Tapatalk
    3 poeng
  6. Midt oppi eksamenslesinga skulle selvsagt været bli alt for bra, så droppet leksene og tok turen ned til Sunndalsøra. Hadde håpet å satse på å gå opp Hovsnebba i joggesko etter de siste varme dagene, å jo, det gikk helt fint! Kjempefin og luftig tur opp. Prøvde først å finne stien som gikk opp ved Fagerhaugan men fant den ikke, gjengrodd? Kjørte så til Hydro Sunndal og gikk opp stien til Flaggnuten og videre opp til toppen. 5 timer opp, 2 timer ned. Var noe fuktig mose å jord enkelte steder, sklei langstrak flere ganger på turen ned, men berget fint utenom noen skrubbsår. Ellers så var været sykt bra, gikk ut tidlig fra Sunndalsøra, men 'bare' 18c, og det holdt seg rundt 20c/22c opp hele fjellet unntatt akkurat på toppen hvor vinden tok litt bedre. Tilbake nede i Sunndalsøra var det 27c. Kjettingklatring første del av turen. Utsikt vestover mot Sunndalsfjorden og spisse Fulånebba. Utsikt sørøst med Hydro Sunndal Utsikt fra Flaggnuten (431m). Stort Bilde Sentrum av Sunndalsøra Fra 700m Fra 1400m Panorama fra toppen. Stort bilde Sunndalsøra fra toppen På turen ned hørte jeg ett voldsomt spetakkel nede i fjellsiden ett sted, men ekkoer som kom fra alle fjellsidene i rundt gjorde det vanskelig å lokalisere hvor det raste. Ikke mindre enn 20min senere, da jeg gikk ned stien fra Flaggnuten forsvant plutselig stien forran meg. Tok meg faktisk 3-4 sekunder å forstå at det ikke så slik ut på turen opp og at det var her det hadde gått ras. Var vel ikke så dumt å ta den 20min lange pausen for litt tilbake alikevel! Raset hadde gått på rundt 400m. Noen av steinene traff en fabrikk nede i Sunndalsøra.
    2 poeng
  7. Kan anbefale denne boka. Har gitt meg mange timer med god lesing, og endel fine turer...
    2 poeng
  8. @EvenAug: Det står at du er 20år, det forklarer jo en hel del om hvorfor du gjør det du gjør . Når jeg var 20år drev jeg med stuping, og alle klipper og berg langs kysten der det så ut til å være mulig å kaste seg utfor, nesten uansett høyde, ble erobret. Om 30år er du kanskje bestefar, har et vondt kne, og mest sannsynelig "modnet" i forhold til hvordan du tenker og handler idag. Ikke ment som kritikk! Tvert imot. Det er en naturlig utvikling på livets vei. Kanskje du sitter her på FF i 2050 med interaktive briller og rister på hodet av ungdommen som absolutt må til månen for å få utløp for sin iver etter ektraordinære naturopplevelser Nyt å være i gruppe 1! Hopp lett over gruppe 2, og gled deg til gruppe 3, det er faktisk ikke så ille . Nikke
    2 poeng
  9. Har bestemt meg. I kveld er det slutt på å gå defensivt. Slår ut håret, går ut med søpla, uten GPS, SPOT, og uten å melde fra til kona. Så får vi se om jeg lykkes med å ta en sjanse jeg også.
    2 poeng
  10. Det finnes også de som er tause om sine prestasjoner. Eg er en av de, uten at eg dermed har noe vondt å si om de som er mer meddelsom.
    1 poeng
  11. Vet ikke alle praktiske forskjeller på polyester og nylon men ofte de billigste teltene som lages i polyester(eks Trek serie til Helsport) mens de dyrere lages i nylon. Har vel en del med vekt og slitestyrke å gjøre. Får vel en like sterk duk av nylon som er tynnere og veier mindre pr m3 enn polyester. Compact light var i en test på helårstelt for et par år siden. Fikk 4 av 6 poeng. Men det var i selskap med mer typiske vintertelt som kostet 2-3 ganger så mye. 4 ganger og hvis man ser på XXL prisen på nett. Som lett sommertelt fikk det 5 av 6 og "mest for pengene". I den testen fikk ingen telt 6 poeng. Nå sier ikke slike tester alt men de gir jo en indikasjon, og sett det på bra score i andre tester. Tror neppe du kan vente mer enn 4 og 5 poeng til telt i den prisklassen. Du finner sommertelttesten her http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article457292.ece
    1 poeng
  12. Takk! Den boka skal jeg prøve å få fatt i. Etter en uke med sommer og bading på Andøya er jeg nok mentalt ferdig med ski for sesongen, så fotturer blir bra. Håper å få til litt havfiske også.
    1 poeng
  13. 1 poeng
  14. Du tar feil når ulykkesstatistikken for turfolk går gjennom taket hvis mange turfolk tilhører gruppe 2, fordi har du flaks eller ikke direkte uflaks trenger du ikke vett. Slørver du med sikkerheten kan det gå bra lenge, har du flaks går det kanskje bra hele livet, men til syvende og sist risikerer du på ubehagelig vis å befinne deg på feil sted til feil tid. Kjedelig og synd. Det var det. La meg ta et eksempel: I vinter var det på nyhetene om en kar på ca. 70 år som er en av få som har vært på alle DNT-hyttene i Norge. Han skulle gå fra ei hytte til ei anna, ble overrasket av uvær og hadde omkommet hvis det ikke var for en annen person som tilfeldigvis var ute på tur i samme område. 70-åringen var for dårlig utstyrt, men ble berget av en annen som hadde utstyrt seg ordentlig. Hadde han opplevd noe annet en flaks, så hadde det gått dårlig - og til dere yngre "udødelige" her på forumet. Dere hadde sikkert omkommet i samme situasjon uten hjelp. Eg hadde en dalende mc-interesse, og når man ser alle idiotene som ferdes i trafikken, så var det et enkelt valg for meg. Senest i går var eg vitne til to hasardiøse forbikjøringer som like godt kunne endt galt. Når eg kjørte mc kjørte eg alltid defensivt fordi eg da er den svake part i trafikken, men du vet aldri hva du møter. En fyllekjører eller litt sølt olje på veien kan sende deg inn i rullestolen eller evigheten. Smeller det når du kjører mc er konsekvensene ofte mye større enn med bil. Når eg kjørte mc følte eg at kunnskaps- og ferdihetsnivået mitt var bra, men hva hjelper det hvis eg møter en fyllekjører, en elg, sølt olje på veien, osv..? Hadde eg hatt en større mc-interesse, så hadde eg selvfølgelig fortsatt å kjøre mc. Slutt å blande deg opp i interessene mine. Eg har ingen tanker om å blande meg opp i dine. Poenget mitt med å generalisere var å få frem at det finnes friluftsfolk (i gruppe 2) som bør vekkes. Og til dere som føler dere satt i bås: Eg har ikke sagt det før, men eg vil gjenta det. Beklager at dere ikke har fått med dere poenget mitt.
    1 poeng
  15. Vil bare skyte inn at den primusen blei testa til rundt 300 ppm. CO-gass med en standard kjele. Arbeidstilsynet sier at kortvarige eksponeringer ikke bør overstige 100 ppm. Dvs. at dette ikke er en primus man burde fyre inne i teltet med uten veldig god ventilasjon, og hvertfall ikke med kjele med varmeveksler. Ref http://www.friluftsliv.no/images/pdf/kullos.pdf MEN, når det er sagt går det ann å slå inn rabattkode xY47BQWw og få slått av ytterligere 50 kr på den
    1 poeng
  16. Slik støtte til bokser får du og fra primus. KOster som regel en 50 lapp de rette stedene.
    1 poeng
  17. I følge siden til XXL så koster Trysil 3 kr 1499 og Compact Light 3 kr 2199. Så helt halv pris er det ikke. Duken er en forskjell på de. Trysil har polyester ytterduk mens Compact light har Nylon. Trysil er og litt mindre og litt lavere, faktisk ned i 100cm høyde noe jeg selv ikke ville valgt. Selv om det er bare 5cm forskjell så merkes de når man skal sitte. Vet ikke hva Trysil er for et telt, mulig noe Bergans lager spesifikt for for XXL. Tør ikke si noe om det uten å ha sett det. Compact Light er en serie som har vært i mange år og er mye brukt. Så forskjeller blir vel i stor grad de nevnt over, at de billige teltene er litt tyngre, kanskje litt kortere holdbarhet, noe dårligere finish på detaljer, kvalitet på stenger, glidelåser etc. Luftemessig så de like ut. Skal det bare brukes i skog i somerhalvåret og høyde og vekt ikke er problem er det billigste sikkert bra nok. Bare pass på at bunnduk ikke er at den stive sorten som "bråker". Det kommer du til å bli fort lei.
    1 poeng
  18. Jeg kjenner ikke disse teltene, men jeg har kjøpt mye billig og kun to dyre telt. Min mening er at hvis du skal vintertelte eller på høyfjellet så bør du ha dyre kvalitets telt. I skogen kan du fint klare deg med billig telt. Jeg har hatt billig telt til 200.- 1500mm vann søyle som har holdt meg tørr på ukes tur i litt regn. Har hatt flere i prisklassen 500.- som også har funka bra. Problemene har vert vekt, glidelås, stenger og duk har ikke tålt storm og kulde, stengene knakk og duken strak seg. Holder du deg på lavlandet, vår, sommer og høst så er det ikke noe problem med billig telt.
    1 poeng
  19. Jeg klatrer ikke, men på turer utenfor merkede ruter kan vi ofte finne bålplasser eller koier hvor det er tilgjengelig utstyr som sag, øks, snø spade, fiskeutstyr, kano, presenning, ved, mat og kaffe. Bruker det som trengs, men forlater det som jeg selv ønsker å finne det igjen. Ødela sagbladet på bågasaga tok med meg bladet og kjøpte nytt 2 faktisk, dro opp igjen 3 uker senere og montert sagbladet og la igjen et extra. Maten har jeg ikke rørt for det har ikke vert nødvendig, men tenk hvor godt det hadde vert med en kopp kaffe en gang hvis man hadde gått tom. Kan ikke direkte sammenlignes, men tanken er der.
    1 poeng
  20. En hund som er trent positivt på sau, som var ganske vill på sau:
    1 poeng
  21. Hei @Bassbone85, og velkommen til forumet Når det gjelder jakke kommer det veldig an på hvordan fjellturer du skal begi deg ut på. Sommer eller vinter? dagsturer eller ukesturer? Fint vær eller alt slags vær? Det viktigste er å ha en vindtett jakke på fjellet. Det blåser mye til tider og holder du ikke vinden ute blir det fort en dårlig opplevelse. Vindtette jakker finnes det mange utgaver av og til forskjellige priser. Gramjegerne velger de letteste utgavene uten hette og ekstra finesser. Dette er ikke noe jeg selv ville gått med på fjellet. Hetten er gull verdt! Kanskje det som skiller mest mellom ulike jakker i samme prissegment. Finn en jakke som passer din kropp med en hette som sitter godt på hodet. Til fjellet ville jeg valgt en membran jakke. Her finnes det uttallige valg. Membranen til Gore-Tex og Dermizax er de mest populære og velprøvde. Men selv innenfor deres merke er det mange membraner som har forskjellig vannsøyle, slitestyrke og pusteegenskaper. Når det er sagt har jeg jakker med forskjellig membran, og konklusjonen min er at membran klær puster ikke spesielt bra uansett, men har jakka gode luftemuligheter (stor glidlås under armene), så funker de bra. Jeg har alt fra en billig norheim jakke til Norrøna recon jakke. Og selvom jeg stoler mest på reconjakka i dårlig vær, må jeg si at billigjakken imponerer den og. Det er ofte jeg drar på dagsturer med den, selv i sterk vind og litt regn. Så gore-tex pro-shell er ikke nødvendig. Om jakken har 8000mm eller 28000mm vannsøyle merker du ikke. Alt over 1500mm er vanntett. Derfor de lager de mye tettere er fordi de mister egenskaper over tid og bruk (slitasje), men når du begynner å komme opp i så ville tall er det mer et markedsføringstriks. Jeg ville tittet litt på salg. Sett om du finner noe på tilbud. Det er mange fine merker der ute, men du får kanskje mer for pengene ved å velge et litt mindre populært merke (med mindre du finner et godt tilbud på vestby eller lignende). Uansett: Vindtett og vanntett med en kjent membran, så er du der. Viktig at jakken passer deg og har en god hette. Hva man trenger av lommer osv er veldig individuelt.
    1 poeng
  22. På Trollhetta kan man vel og ta av "dagssekken" så den blir litt mindre og lettere ved behov så vidt jeg husker.
    1 poeng
  23. Har aldri målt forbruket, men det er jo bare å fylle på en tilmålt mengde, fyre opp og la den brenne X antall minutter og så måle hvor mye som er igjen på tanken. Jeg vet ikke om vind og temperatur har noen innvirkning på forbruket, men de har stor innvirkning på koketiden.
    1 poeng
  24. når man er å klatrer sport (spesielt hard sport) så henger det ofte i slynker på boltene for det er ett prosjekt til noen. man kan gjerne låne de eller ta de ned Å HENGE de på nederste bolt vis de ser dårlige ut.
    1 poeng
  25. Jeg tror ikke vi er så veldig uenig, jeg bruker også "nei" eller "kutt ut" i situasjoner hvor hundene mine ikke oppfører seg som jeg ønsker at de skal oppføre seg. Det handler vel først og fremst om å sette grenser, og det tror jeg ikke veldig mange er uenige om at er en god ting for hunden. Det kan være en så enkel ting som at hunden ikke skal spise maten din selv om du forlater den på stuebordet mens du går inn på kjøkkenet for å hente noe (jeg snakker av erfaring). Jeg har kjeftet på en hund for å gjøre nettopp dette, og sagt nei. I ettertid er det da enten ikke nødvendig å gjøre noe (hunden gjør det ikke mer) eller et enkelt nei vil stoppe forsøket før mattyven har slått til igjen. Jeg vet noen driver 100% positivt og mener det er unødvendig å bruke nei i det hele tatt, men jeg tror de utgjør unntaket også blant de som i hovedsak trener positivt.
    1 poeng
  26. Hvorfor skal man død og liv settes i bås? Jeg bedriver alle nyanser av friuftsliv, med barna, kona, kompiser, rolig skiturer, og forsøker å ikke ta sjanser. Men folks terskel for hva de synes er skummelt er forskjellig. Og jeg handler og går forskjellig på alle de turene. Noen ganger på ski og med skuter så tøyes strikken en del hva angår risiko, kall det kansje kalkulert risiko. Alltid gjort, og har ingen planer om å slutte. Jeg er ikke i noen bås, og kommer heller aldri til å sette meg i en.
    1 poeng
  27. En trenger ikke fylle sekken helt full...
    1 poeng
  28. dette er postet ganske så live fra Mosaksla - mofjellet ved Brønnøysund. Ca 5-600 m opp. Tåke nede- sol og flott og varmt her oppe. Tapatalk
    1 poeng
  29. Jeg blir ganske frustrert og en del forbannet hver gang folk trekker frem disse stakkars, stakkars redningsmannskapene. Mange av de er akkurat samme type folk som de som henger i fjellhyllen. De elsker jobben sin og de utfordringene og risikoen som følger med. Her er en link som er verdt å lese om du vil høre hva de selv mener. http://www.norskluftambulanse.no/ekstremsport-redning-for-enhver-pris/
    1 poeng
  30. Eg trur i denne tråden vi grovt sett kan dele turfolk inn i tre grupper: 1. Turfolk som redusere risikoen på turer og har et stort og brennende ønske om å komme seg trygt hjem. 2. Turfolk som egentlig ønsker å redusere risikoen på turene sine, men som ikke lykkes helt. 3. Og mindretallet som må ha høyere risiko på turer for å føle at de lever. Det eg synes er viktig med det trådstarter setter fokus på er i hovedsak å nå gruppe 2. (Gruppe 1 og 3 er mer bevisst sine valg). Gruppe 2 risikerer å bli skadet og dø i fjellet uten å ha "sett", vært klar over risikoen deres tur innebar. Kall de dumme, men kanskje mer konkret personer som mangler kunnskaper og/eller konsekvenstenking. Skulle denne gruppen i verste fall dø i fjellet, vil de som den eneste gruppa, i den grad vi kan gradere døden og i den grad man kan gradere den etter sin død, oppleve døden som totalt meningsløs. Personlig føler eg at eg tilhører gruppe 1. Eg reduserer risiko. Hvis eg en dag har redusert risiko til et nivå eg regner som akseptabelt, men likevel befinner meg på feil sted til feil tid, så skal eg "stå inne for" min skadde ankel eller min død. Det samme kan helt sikkert gruppe 3 også gjøre. Som en liten digresjon kan eg nevne at eg kjørte mc i mange år, men eg sluttet da eg følte risikoen ble større enn gleden ved det. For meg ville det bli totalt meningsløst å bli hardt skadet i en mc-ulykke for så å ikke kunne drive et aktivt friluftsliv som eg virkelig setter pris på. Gruppe 2 bør vekkes, så de slipper å bli skadet eller dø på det de selv ville omtalt som en meningsløs måte på et meningsløst sted.
    1 poeng
  31. Vi er to voksne og ett barn på 8 måneder. 45 liter er helt passelig til mat, drikke, klær liggeunderlag og litt startved til bålet. Om 45 liter er for lite tror jeg at 65 liter høres veldig bra ut. 95 er tross alt veldig stort, men skal man som sagt ha med mye ved til ett langvarig bål og stoler i sekken, da trenger man mye plass. Er man på ett sted hvor få folk ferdes, kan det være greit å ta ved fra naturen. Om man er på steder hvor mange folk ferdes eller man av annen grunn ikke bør legge igjen mye spor, bør man ta med all ved selv. Ser ikke bra ut dersom 400 mennesker skal samle ved fra den samme fine rasteplassen hvert år.
    1 poeng
  32. Det skulle være interessent å høre en hva en helikopterpilot mener, der han risikerer eget og andres liv med rotorene en halv meter fra fjellsida for å redde en uheldig basehopper. Eller en redningsleder i et skred, også for han med ansvar for mange andre, inkl kone, kjæreste, foreldre og barn. Ellers er jeg ikke født sytti år gammel. Dette blir jeg minnet på hver gang et kne eller arm protesterer. Da går ofte tankene tilbake til seksti tallet "bragder" som keeper i fotball og håndball. Den gang var alt moro, i dag betaler jeg prisen.
    1 poeng
  33. Ved valg av dagstursekk, er eg meir oppteken av at han er god på ryggen, enn at han ikkje er større enn naudsynt. Det er tross alt den sekken som vert mest brukt gjennom året. Eg vel heller ein halvfull sekk på 85l som er god på ryggen, enn ein sekk på 40l som ikkje er god på ryggen. Ein annan fordel med å ha ein halvfull sekk, er at eg enkelt når tak i kva som helst i sekken, utan å tømme han.
    1 poeng
  34. Jeg har gått dagsturer i hardt vær på fjellet med 30L og jeg har gått dagstur i fint vær i marka med 125L. I hver sin ende av skalaen! Det er helt etter hva du prioriterer å ta med deg og hvor tungt du vil bære. Når jeg går med 30L har jeg med meg ekstra base-layer, litt mat og drikke, votter & lue, samt en genser. Dette er flott til toppturer hvor man vil gå lett og ledig. Med 125L har jeg med meg halve garderoben, halve kjøleskapet og fortsatt plass til både bikkja og samboeren Dette er unødvendig tungt, men god trening og masse luksusvarer. Til dagsturer vil jeg si at 45L er veldig ideelt i mine øyne. Tenk over hva mer dere må ha med, og eventuelt hva dere ikke trenger å putte i sekken. Man merker ofte at det er ting man har med som gang på gang ikke blir tatt opp av sekken. Dette kan ofte legges igjen hjemme. Når dere har tenkt grundig igjennom pakklisten, så kjøper dere sekk etter behov. Kanskje 60-70L er kurant for dere?
    1 poeng
  35. " gå defensivt"... Nei takk! Kommer eg over en loddrett fjellknaus på ti meter så setter eg gjerne opp teltet der og bruker resten av dagen på å forsøke å bestige den, kommer eg over et juv som er helt i grensen på hva jeg kan klare å hoppe over så går jeg tilbake for å få nok springfart. Folk er forskjellige, jeg trenger den risikoen og utfordringen ting som dette representerer. Jeg mener at for å holde kropp og sanser vedlike så er det å ta slike risikoer helt nødvendig. Å unngå risiko gir lite læring og er rett og slett ikkje sundt i det store og hele. Dette er det som fungerer for meg. Hva som fungerer for dere er ikke min sak, men om folk skal legge egne begrensninger og overbevisninger på andre type "det er dumt å ta sjanser" så har vi et problem
    1 poeng
  36. Jeg har kjøpt en 65l sekk til dagsturer med familien (2 voksne og 1 barn). Da er det plass til både ved, mat, ekstra klær, saueskinn og mat.
    1 poeng
  37. Vanskelig å si hva andre trenger, men 95 liter er over dobbelt så mye som dere har med den gamle sekken. Føler dere at halvparten av utstyret dere ønsker å ha med må ligge igjen? Hvis svaret er "nei så gærn't er det ikke" ville jeg anbefalt en litt mindre sekk.
    1 poeng
  38. Alt kommer an på hvor mye dere skal dra med dere. Skal dere fylle sekken med mye luksus som ved til all bålbrenning, pledd, stoler, masse fiskeutstyr etc etc så krever det en stor sekk. Er det sitteunderlag, mat og drikke, "startved" til bålet etc trenger man langt mindre sekk. Jeg bruker en 30 liter normalt til dagsturer for meg og bikkja. Den inneholder mat og drikke, brenner, en eller annen kjele, litt startved, sitteunderlag, noen gnager litt ekstra klær. Vile tro at en 60-70 liter er nok. Største spørsmål er veden, det tar mye plass og fyller fort opp.
    1 poeng
  39. Hatt en kjempefin tur med Teddygutten til Storehogen (Sogndal-Sogn og Fj.)Var litt usikker på om det var mulig å komme seg opp pga for mye snø men heldigvis bar snøen så ble heldigvis lettere å gå en eg frykta. Hærlig å bare rusle oppover og nyte det fine været og den fine utsikten sammen med Teddygutten.
    1 poeng
  40. Da får du ta turen omatte for dette er blandt kremen av turer i landet. Hadde heldigvis pent vær uten en sky i tre dager under overfarten.!! Sola ble til slutt litt plagsom.......
    1 poeng
  41. Forslagene her inne fremkaller et mentalt bilde som jeg sjelden har sett maken til: En bråte mennesker med gjenklistra øyne i hvitt ullundertøy og truger som står inne på ei dårlig definert vidde og smaker på trær og drikker primussprit, noen legger kabal med liggeunderlaget surra rundt hodet mens atter andre navigerer hjemover med brenselflaska pendlende i ei snor foran seg. Fornøyelig! God natt
    1 poeng
  42. Registrerer med et smil om munnen at de som er mest "anti-utstyr-hysteri" i denne tråden (trådstarter og første kommentator) begge har blogger og youtube-kanaler som i stor grad ser ut til å handle om nettopp utstyr og utstyrstesting... Hehe. Ellers mange fornuftige innlegg her, ser ut som de fleste er enige i at det er trivelig med god kvalitet som er pålitelig og holdbart, og at det kan være verdt å diskutere erfaringer og tips rundt dette. Mange har heller ikke råd til å prøve og feile med innkjøp av dyre saker. Dette er vel egentlig en ikke-sak?
    1 poeng
  43. Hehe... Jeg la forresten merke til dette innlegget i bloggen til trådstarter: http://steinm.blogspot.no/p/kjekt-ha.html Kjekt å ha, gitt.
    1 poeng
  44. Det er forskjell på gjenglemt utstyr og det å plukke ned/kaste prosjektslynger. Min uttalelse var ment til utstyr som tilsynelatende kan se ut som det er hengt igjen, i forbindelse med at noen f.eks jobber med en rute, eller noe sånt. Mulig at jeg ble misforstått, det beklager jeg i så fall
    1 poeng
  45. men alligevel så... Finder du en hel rekke med slynger på en rute er det jo oplagt at der er folk som jobber med projektet. På samme måde er det vanlig at en karabin eller slynge i nederste bolt på nye ruter, er et tegn på at ruten ikke er åpen enda, og denne kan du heller ikke fjerne. Du kan jo fjerne udstyret fra ruten hvis du slev vil klatre den, men så kan du samle det og efterlade det ved ruten - evt i første bolt... Dra du hjem fra klatrefeltet med "nyt" udstyr for 20.000,-, vil jeg sige det er tyveri, da du umuligt kan ha handlet i "god tro" - hvem efterlader for 20.000,-? Ingen - det siger sig selv!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.