Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. jan. 2013 i alle områder

  1. Da er avstemmingen for Desember stengt. Bra deltagelse med 79 stemmer. Finaledeltagere er : Gruppe 1 (Storskredfjellet ved Oppstryn (29 stemmer [28.43%]) Gruppe 2 Ein fantastisk flott, men kald, desembermorgon ved Grindafjellet, Vang i Valdres (30 stemmer [28.57%]) Gruppe 3 Stjerner over Kaldevass (37 stemmer [38.54%]) Gruppe 4 Sunndalsøra mellom fjellene (34 stemmer [34.69%]) Gruppe 5 Nordlys i nord (50 stemmer [48.54%]) Gruppe 6 Øyerfjellet i romjulen (30 stemmer [32.26%]) Rett før avstemmingen var ferdiggjort kom det inn 5 nye medlemmer. Jeg har ingen mistanker om at dette er er juks med konkurransen - og har heller ingen oversikt på om vedkommende har stemt her men jeg tror ikke det. Ser hvor vedkommende holder til og han vil bli utestengt. Men for sikkerhets skyld vil jeg ta tråden ned i skjul og se over avstemmingene for å sjekke at alt er OK og regner med at folk ikke har noe problem med det.
    3 poeng
  2. Man har jo, som alle vet, lett for å skrive om produsenter når de ikke leverer det de har lovet. Det er forbausende lett å motivere seg til å klage... Selv har jeg gitt etter for den motivasjonen noen ganger, men nu er saken annerledes... Noe helt motsatt. Jeg sendte en mail til Rottefella for noen dager siden fordi bindingen min hadde gått i stykker pga materialtretthet (bilde av bindingen ble vedlagt). Bindingen er ikke lenger i deres sortiment, så jeg var helt avhengig av at noen - sportsbutikk eller Rottefella - hadde noen ekstra liggende. Rottefella svarte at det hadde de, og fordi den var utgått (og fordi feilen skyldtes materialtretthet?), fikk jeg den tilsendt vederlagsfritt. De betalte t.o.m. portoen! Tusen takk, Rottefella!
    2 poeng
  3. Hei. Siden teltet er litt tungt, prøv å ikke gå for langt på første tur. Slå den opp på fjellet og gå dagsturer derfra. Sjekk på forhånd at teltet har nok barduner. Noen ganger har de bare et basis-antall. Når det blåser, bør du bruke alle barduner og stramme dem godt. Du kan også legge en stein på de bardunene som ligger mest i vinden, som ekstra sikkerhet når det blåser hardt. Du vet sikkert at du må sette opp teltet med baksiden mot vinden. Til nød med forsiden. Prøv å ikke slå opp telt presis ved foten av et fjell. Der kan du få harde kastevind som kan være ganske skremmende. Men finne et find sted ved et vann. Sist jeg spurte om et område ved Bergen om våren, ble jeg tipset om Gullfjellet. Jeg gikk bare på dagstur og kom ikke så langt inn, men det så ut som et fint område. Kjøp noen komfortable liggerunderlag av minst et par centimeter. Jo eldre du blir, jo mer du setter pris på det. Jeg kan anbefale merket Thermarest, men det er en stor investering. Du kan også kjøpe vanlige skumunderlag. Jeg har en tykk blå matte på ca. 2,5 cm tykk som jeg bruker av og til. Det er også ganske komfortabel. Koster lite, veier lite, men tar enormt med plass. Den kan du henge utenfor sekken. Edit: Etter at neste innlegg var postet, så jeg at jeg hadde beskrevet mitt underlag feil. Jeg har også med lukkede celler. Jeg har en som ligner på og trolig er denne: http://www.klikk.no/...ticle234317.ece Husk å pakke alt som ikke må bli våt i vanntette poser (f. eks. søppelsekk). Lykke til. Det blir fint med tur. Linda
    2 poeng
  4. Sluring. En gammel tømmerhuggerfrokost. En neve flesketerninger stekes og legges vekk. Deretter koker jeg opp en saus. Jeg foretrekker Sopp og sjampinjong. Originaloppskriften sier brunost, som smeltes i litt vann Deretter tilsettes nok havregryn. Dette skal småkoke til en limaktig konsistens. Ha i flesket og varm opp. Legg det hele på brøskiva. Nam, nam - og så lenge jeg er mett!
    1 poeng
  5. Bergans Alpinist 130l. Hadde før det en dårlig stålrammesekk på 65l som ble for stusselig på lengre turer og samtidig ikke var den mest behagelige på ryggen. Så jeg skjønte at det var nå på høy tid å investere i en skikkelig storsekk for bruk på mine fisketurer. Sitter godt på ryggen og er behagelig selv med en del last. Har også pakka det man kan kalle "luksusartikler" på kortere helgeturer og ikke hatt problemer med vekt eller noe. Første skikkelige storsekken jeg har kjøpt meg og har ellers mindre tursekker også, men for lengre turer så jeg meg nødt til å investere i en moderne sekk.
    1 poeng
  6. Beste måten å ta livet av fisken er å drukne den i vannet.
    1 poeng
  7. Det er et flott telt med god plass og enkelt oppsett. Liker virkelig dette teltet. Har selv 2 campen og har flere netter i 3 campen og. Vekta på teltet er fin den og. Prismessig så er den blitt dyrere enn i fjor. xxl kjører tilbud iblandt på dette teltet. Fjellheimen 3 camp er mitt favoritt telt hvis man er 2 voksne.
    1 poeng
  8. Lars Monsen sitt opplegg synes jeg rett og slett er teit og dumt. Flirte godt da han ikke klarte å ta livet av gjedda . Jeg bruker bestandig å bløgge fisken. Blir som med slakt det, kjøttet blir bedre om det får blødd ut. Bruker også ofte å snu kniven og kakke fisken i hauet med knivskaftet i tillegg.
    1 poeng
  9. Harestua er forøvrig et perfekt utgangspunkt for skiturer i Oslomarka. Er ikke kjent på Romeriksåsene, men innover til Spålen er det for eksempel veldig fint. Flott og villmarkspreget område. Fint om sommeren også, selvsagt.
    1 poeng
  10. Dette har jeg og lurt på, hvor lenge skal kjøttdeigen "svelle" når vi skal bruke den? Det er mange oppskrifter på tørking her, men få/ingen om tilberedning og oppskrifter med kjøttdeig i villmarken... Noen tips? Jeg holder på å prøve meg litt frem as we write på tørking av kjøttdeig og løk sammen... Til info kjøpte jeg Coop sin karbonadedeig (5% fett), stekte den og tørket med kjøkkenpapir før jeg la det i ovnen på stekebrett med bakepapir, 75grader varmluft og ovnen på tørk. Så får vi se hvordan det blir =)
    1 poeng
  11. Harestua er fint det. Flott terreng på begge sider, men jeg er ikke kjent med fiskeforholdene. Bortsett fra det er det bare å finne seg en sti og gå.
    1 poeng
  12. Velkommen til Hadeland. Nei er nok ikke de høye fjellene her men noen mindre områder som bærer preg av fjell finner du. Og fiskevann finner du masser av. På Hadeland så er det nok mest Aborre men en og annen fin Ørret er jo å oppdrive. Jeg er ikke noe superivrig fisker selv men har prøvd litt siste året. Mange av vannene er nok enklest å fiske fra båt. Jeg har ikke selv men ønsker meg en liten kano eller lignende for å komme utpå. Ang fiskeutstyr så spørs det hva du vil satse på i første omgang. Det sikreste er mark. Selv kjøpte jeg en 3-14gram som er veldig fin på små spinnere og sluker men hadde jeg kjøpt på nytt tror jeg det hadde blitt 7-21gram for å kunne kaste litt lengre med en kaste dupp eller litt tyngre sluker. Kan også være lurt å tenke over om du vil ha ei 2 delt stang eller 5-6 delt stang. Den siste er mere kompakt og kan få plass inne i ryggsekken men er litt mer jobb å sette sammen. Man får nok litt bedre stang for pengene med en to delt også. Snelle, aner ikke, kjøpte ett sett og den jeg har fulgte med, fungerer fint for meg med fireline sene på. Fireline eller annet merke av multifilament eller nå hva det heter er mye sterkere enn vanlig sene. Det gjør at man kan gå ned litt på tykkelsen og øke kastelengden. Masse forskjellige knuter og noen funker best på multi og noen best på mono, her er det bare å google. Kan tipse om at det er billig fiskekort på Øståsen. 150kr i året for stangfiske for innenbygdsboende. årskort på veien er rundt 4-500 kr om man vil kjøre inn på almenningen. Veldig fint område forøvrig, og gjerne på sykkel. Bare å spørre om du lurer på noe på Hadeland så skal jeg forsøke å svare. Edit: Så nå at det sto Harestua på deg. Jeg er nok ikke så kjent i den retningen Men det er masser av turmuligheter og fiskemuligheter der også, Veldig fint med sykkel om du liker det.
    1 poeng
  13. Har brukt lundhags syncro high i et år nå, jeg må si at dette er min nye favorittstøvel, de er merkbart lettere og en fryd å gå med, de tørker ekstremt mye fortere en andre fjellstøvler jeg har brukt, sålene er bra. det eneste minus for min del må være at på høstvinteren og vinteren er de litt kalde (gode lester kreves) men i kulde og ved postering og stillesitting så bruker jeg hovedsakelig forede fjellstøvler eller skaller. men alt i alt er de etter min mening helt konge, tror ikke jeg blir å kjøpe annet en lundhags for barmarksbruk. hvis de passer foten din så er det ikke noe å lure på..
    1 poeng
  14. Bare kort, så er ikke telt nødvendig for en tur på vidden. Har lagt der oppe mange ganger uten på fine sommernetter
    1 poeng
  15. Der det er nok snø er det skarelag over. Over myrer og våtområder kan det til tider være mye is om det er lite snø der. Som sagt skal jeg prøve meg på en tur i helga, men ser at det er meldt snø på lørdag så da kommer det jo litt
    1 poeng
  16. De dunjakkene der har nok mer snev av utstyrshysteri enn mange her på forumet. Vi har "bare" havesyke, vi Fikk forresten er par gamasjer i eVent i går...
    1 poeng
  17. Jeg svetter også ganske mye, og for meg er det svært viktig å ha undertøy som gjør at svettingen ikke oppleves ubahagelig. Min løsning har vært å benytte Brynje super thermo, de plaggene der er helt max. Man føler seg ikke så våt, og kulden kommer ikke så fort når man stopper opp. Det finnes også undertøy av nettingtypen som er laget i ull, men det har jeg ikke prøvd. Generellt er ull mindre holdbar, i alle fall har de ullplaggene jeg har blitt fort slitt. Joda, jeg/vi vasker plaggene på ullprogram med ullvaskemiddel, men likevel. Mitt råd er derfor at du sjekker hvordan du opplever svettingen med bedre undertøy før du går avsted og skifter til nye og dyre skallplagg.
    1 poeng
  18. Heisan var ikke akuratt det svaret her jeg håpet på når jeg ser att noen hadde svart på posten min men Det viktigaste når man er på tur er att man har det fint og det montivere får videre tur,så hvis det er får kaldt får man jo bare vente,slik være ser ut når (-14 er det vel) blir det nok ikke noe tur men eller tur på teknisk museum Prøver og svare lit her jeg,ikke meninge att man skal ut uansett 3,5år og telt i slik kulde? Tror ikke jeg vil anbefale det selv om man har den varmeste soveposen man kan få tak i til barn. Husk at et barn på 3,5år har mye mindre kroppmasse i forhold til indre organer enn vi voksne >var på telt tur i året som var og da var han 2.5 år,var nede i -13 ute den ene natta men frøys ikke noe når vi sov i teltet,skal sies att han sover i samme sovepose som meg dvs den her http://isbjorn.no/bjornoya.html som er spesial bestilt slik att den er ekstra brei,i tilleg var det ull fra topp til tå,han låg og god nede i soveposen med heldekende lue som dekt alt sammen,tiper det ikke var mere enn -10 inne i telte,når han sov hjemme i vonga er det og gjerne -10 tror eller ikke det uvanlig att dem sover i den tempraturen ute i barnhagen eller. Når jeg våkner om morgen så står jeg opp og fyrer opp slik att det er godt og varm i telte (20 grader er det ofte da han liker og ha det godt og varmt) så spiser vi og koser oss før vi går ut,videre så er vi ute og leker litt med akebrett osv,så går vi inn igjen og varmer oss og kanskje leser litt osv,før vi går ut igjen,når vi var på tur i året som var gikk han med blei og ble da ofte skifte blei,så da ble han ofte tatt med i telte I tillegg til mer alvorlige ting som frostskader kan en påføre barnet sitt kuldeastma ved slike temperaturer. ->har ikke spesielt erfaring her,men har med flere ul halser som jeg bytter når dem blir fuktige,da blir ikke luften så kald,har vurdere og kjøpe "jonas maske" Når det gjelder frostskader så kan kommer mye fortere hos barn enn hos vokse og kroppstemperaturen endrer seg raskere hos dem, grunnet den lave kroppmasseindeksen deres. Barn i den alderen er heller ikke stand til å si ifra selv at de fryser, og dette har ikke noe med deres språkforråd å gjøre. ->det her er jeg klar over,opplevde i året som var når vi var på skitur med svigerforeldre og han låg i pulken og sov,når han våknet spurte vi han om han var kald osv,det var han ikke,sa jeg stoler ikke på han når han sier det,jeg vill sjeke beina hans da dem ofte er veldig kalde,flere mente det var unøvendig men greit nok vi kunne nå gjøre det,vist seg att han var våt og veldig kald,slo opp telte (tar bare 2 min da jeg har et veldig lite 2 mans telt) og fyrte opp og fikk varmen i han og skiftet sokker,så ja hvis man ikke sjekker kan det får veldig alvorlig konsekvenser,er nok mange på "søndags" tur med ski og pulk som går seg veldig varme og ikke tenkte på barnet som ligger langt nede og ligger helt i ro kald og ikke kan si i fra. Tenkte jeg så bra att noe svarer og kanskje blir med på tur men neida Legger med bilde fra her om dagen når vi sykla til barnehagen,gjelder og kle seg
    1 poeng
  19. Bare ikke fyr opp stormkjøkkenet inne i teltet. Det er ikke noe for uerfarne
    1 poeng
  20. Med den vekten bør det være nær bombesikkert, utformingen er lik mange mye dyrere telt og med mindre duken er av bomull, så kan det ikke være så galt. Ikke noe jeg hadde tatt med på langtur, men for helgeturer uten ambisjoner om å nå Nordpolen så holder det nok i masser - trur eg. Husk å ta notater på hva som er bra og ikke fullt så bra. Kjekt å ha neste gang dere ser på telt.
    1 poeng
  21. Her i Steinkjer er det ihvertfall steinhardt. Jeg har tenkt meg en tur i skjækerfjella på ski i helga hvis formen blir litt bedre (influensa) nå.
    1 poeng
  22. Ingen grunn å beklage. Vi som har fasiten elsker disse spørsmålene.
    1 poeng
  23. Har ikke mistet sekken ,men det var en gang nære på. Det var i Børgefjell og vi, jeg og fattern var kommet oss opp mot Jengelen fra Store Namsvatn. Og vi hadde brukt to dager opp dit, og ut på ettermiddag da vi nærmet oss Jengelen kom vi inn i ett område med bra med bær. Vi vrengte av oss sekkene og begynte å plukke. Det ligger vel i kortene hva som skjedde. Vi beveget oss etterhvert sikkert ett par hundre meter fra der vi hadde lagt fra oss sekkene, og vi klarte bare ikke å finne dem igjen. Jeg vet at fattern var skikkelig bekymret , jeg var ikke så gammel da. Vi lette og lette og hadde sikkert gått forbi sekkene mange ganger på mindre enn 20 meters avstand, uten å se dem. Etter lang leting fant vi dem, og lettet var vi. Lærte ei lekse der, ikke gå fra sekken uten å være sikker på at man finner den igjen.
    1 poeng
  24. Det sitter i noe helt for jævlig, Torø. Det kan jeg bekrefte, etter nylig ha mista vår fantastiske familiehund og turhund, som var med meg på utallige turer. Mer trofast turhund har jeg vanskelig for å se for meg akkurat nå. Hun omkom nyttårsaften, kun seks år gammel. Hjertet stanset to minutter etter at de første rakettene begynte å smelle. Vi kan spekulere oss forderva på hvorfor det skjedde, men det vil aldri bringe henne tilbake. Det skjedde rett foran øynene på hele familien, noe som forsterket det tragiske noe voldsomt.. Hun ligger nå begravd på eiendommen, hvilende på sitt faste teppe, med en velfylt matskål, og med et bilde og en gravlykt som lyser opp den siste hvileplassen hennes. Nyttårsaften 2012/2013 vil for alltid stå som en av de svarteste dagene jeg har opplevd. Man blir så knytta til de dyrene.
    1 poeng
  25. Det var jo billig og fungerer jo ganske sikkert helt fint en stund, men det var jo ganske så stort og tungt for bare to personer da. Enda mer så hvis du er alene.
    1 poeng
  26. Jeg er utstyrsfreak. Jeg vil ha det beste til mitt bruk, uavhengig av om det betyr en dagstur i marka eller overnatting i vinterfjellet (samtidig er ikke det beste for meg alltid ensbetydende med det beste og dyreste, bare nesten alltid). Jeg har gjort mange bomkjøp, men også noen riktig gode som jeg kjøper om og om igjen når de slites ut. Jeg liker å bruke tid på å planlegge utrustning tilpasset turen jeg skal på og jeg liker å føle at utstyret gir meg alle muligheter og at jeg mestrer og forstår utstyret. Jeg har stor respekt for "gammelt" utstyr og har ikke nødvendigvis troen på at nytt og moderne bestanding er best, men ofte er det noe i at verden har gått fremover. Jeg ser ingen grunn til å slite unødig med en tung sekk eller med et kranglete telt eller en primus. Jeg ser ikke poenget med å bli våt eller kald når jeg kan slippe. Utstyr kan være en besettelse, men det kan også handle om kunnskap som kan redde liv og som gir muligheter for nye utfordringer som ikke er mulig uten rette midler. Utstyr for meg er frihet, men også et slags fangenskap. På mange måter skulle jeg ønske jeg bare kunne drite i det og nyte friluftslivet i seg selv, men desverre klarer jeg ikke dette. Jeg må leve med utstyrsfreaken og det tenker jeg å utnytte til det fulle.
    1 poeng
  27. Jeg innrømmer det. Jeg har to hobbyer: tur og turutstyr.
    1 poeng
  28. http://www.zero.no/o...stiftelsen-zero Interessant nok? Neppe. Er du heldig finner du kanskje din egen arbeidsgiver. (Norsk sluttstrøm) Beklager å ødelegge stemningen men enhver (seriøs?) debatt må ha en motpol. Spiss argumentene. (Nå er heller ikke jeg så begeistret for vindkraft i innlandet, men påstander og argumenter uten hold i virkeligheten fører til at avgjørelsen blir tatt på feil grunnlag. )
    1 poeng
  29. Helt enig med mindviruz her. Nansen skia er suverene fjellski og brukes stort sett uten feller. Fellefestet er ikke i veien for noe. Det er godt smørespenn og skia fungerer best med vanlig skismurning til min bruk. Lange turer i flatt og lettkupert terreng. Så hender det jeg legger turen opp på topper. Her i trøndelag vil det si lange slakke motbakker som ender i en avrundet topp. Ikke slik som toppturer er på vestlandet eller nordpå. Da er det helt konge å legge på kortfeller og traske oppover. Bakkene er sjelden så bratte at langfeller er påkrevd. Har ikke problem med at fellene løsner. Tørker de godt etter tur og limer mot hverandre. Oppbevares i topplokket på tur. Skiene er rubbet med 100 sandpapir i smøresonen. Når jeg legger på voks prøver jeg å korke det ut godt og legge i flere lag. Aldri problem med at det blir med limet på fellene. "Åsnes ski med fellelås er for bruk av skifeller, ikke skismurning" ???? Da har jeg dummet meg ut alle de gangene jeg har suset innover fjellet med blå ekstra under skia!
    1 poeng
  30. Jeg begynte denne tråden med å fortelle om min lengste natt i sovepose, men den var faktisk ikke den verste! I voksen alder hadde jeg endelig investert i en skikkelig vintersovepose, og gledet meg til å prøve denne ute under kalde forhold. En ny romjulstur var planlagt, og det var meldt mer enn 20 kuldegrader på Skrim. Siden forrige tur hadde jeg både stiftet familie og skaffet meg hund. Hunden hadde kortvokst pels og var av det pysete slaget, både en frysepinne og redd for bål (en uheldig kombinasjon). Får å få permisjon fra familieliv i romjula, måtte jag ta med hunden. Den var vant til å ligge mellom bena mine på hytte- og teltturer, så jeg tenkte det skulle gå bra å dele sovepose. Denne gangen fikk vi fyr på bålet, og kunne sitte oppe og mimre om tidligere turer. Bikkja la seg 5 meter unna og frøs hele kvelden, så han ble glad da jeg dro fram soveposen. Han kravlet villig ned i mellom bena mine og vi fikk raskt varmen i den flotte vinterposen.... Litt vel varme etterhvert. Hunden fant etter 10 min ut at det var på tide å kjøle seg ned, og begynte å kravle ut. Ganske trangt i posen, så han ble enda varmere på vei ut og fikk panikk og klorte seg vei mot åpningen. Vel ute la han seg ned i snøen og koste seg der... i 5 min, så var han kald igjen og stakk snuten ned i åpningen min. Det var som sagt over 20 kalde, så jeg hadde ikke noe valg annet enn å slippe han inn. Jeg prøvde å ligge med åpen sovepose, men det ble for kaldt, så denne prosedyren gjenntok seg hvert 10 minutt gjennom hele natten. Det ble null søvn på verken meg eller bikkja, og siste turen han fikk være med på vinterovernatting.
    1 poeng
  31. Bergans har flere gode damemodeller som ikke er så dyre, sannsynligvis vil passe din høyde bra, som ikke veier så mye og som har bra bærekomfort. Se på dameversjonene av Birkebeiner, Rondane, Trollveggen og prøv de med litt vekt oppi i butikken for å finne ut hvordan de kjennes ut. Gå gjerne hjem og sov på det før du går tilbake og prøver en gang til før du bestemmer deg. Det er virkelig vert å sove på det en natt Så slipper du å bytte sekk 3 ganger slik jeg gjorde Selv synes jeg birkebeiner virket som en bra sekk, men den var for lang i ryggen til meg (som så mange andre sekker). Jeg endte opp med en Lowe Alpine Expedition 75:95 liter. (75 liter til "vanlig", og hever du topplokken og fyller den helt opp i høyden blir den 95 liter). Dett er en sekk somn veier lite (2,45kg) tåler mye, er god å bære og kun har en inngang i hovedrommet. Ingen sidelommer og kun ekstra lomme i topplokket. Den er laget for å kunne feste mye og store ting på utsiden på en skikkelig måte. Jeg valgte denne sekken fordi den passet best på min rygg. Hadde jeg hatt lengre rygg hadde jeg valgt Norrøna Synkron 80L. Men det var kanskje like greit at denne var litt for lang i ryggen for meg, siden den veier ett helt kilo mer. Lowe Alpine har også damesekker som kan være verdt å sjekke ut! Gå på flere butikker, og prøv mange forskjellige sekker. Det er kjempegøy å prøve sekk Jeg var fast bestemt på at jeg kom til å klare meg meg 65 liter, siden jeg har klart meg med 45 liter på vintertelttur hittil. Men gud bedre så mye bedre det er å ha litt ekstra plass og slippe å gå med en sekk som er stappfull og med masse ting hengende overalt på sekken. Det er mye lettere å finne ting i en litt romslig sekk En alt for stor sekk derimot, veier bare mer... Husk at hoftebeltet ikke skal komme så langt ned at det blir tungt å gå i trapper. Da kommer hoftebeltet for lavt, og sekken har mest sannsynlig for lang rygg (eller så er ikke ryggen justert kort nok).
    1 poeng
  32. Jeg putter den oppi den store sekken ja. Gjerne helt nederst siden jeg har soveposen oppi der. Jeg mener denne er en bedre løsning en sidelommer, siden den er bedre å bære, er vanntett og sansynligvis veier mindre enn det to sidelommer gjør. Bonusen er at du kan velge å vrake i alle mulige sekker, siden de aller fleste utenlandske ikke her sidelommer. Med et telt på 3,4 kg ville jeg vurdert en sekk som er større enn 60L, fordi det nok vil bli for stort å ha utenpå sekken. Du kan selvfølgelig dele det opp å pakke bare ytterteltet og stengene på utsiden av sekken, hvis du da pleier å splitte inner og yttertelt når du pakker sammen teltet.
    1 poeng
  33. http://www.statkart.no/nor/Land/Kart_og_produkter/Papir-_og_plastkart_150_000-M711/
    1 poeng
  34. Jeg har ikke egen hund, men familien min (bor fortsatt hjemme) har ei tispe av rasen Lagotto Romagnolo ("italiensk vannhund/trøffelhund"). Hun er seks år gammel og med på alt. Ikke for liten, men heller ikke for stor - akkurat passe! En trofast turkompis jeg ikke ville vært foruten.
    1 poeng
  35. 1 poeng
  36. Når du kaster med sluk så er det greit å kaste i "vifteform" altså kaste langs land til venstre og ta flere kast i en vifteform til du har kastet inntil land mot høyre. Når du har gjort dette beveger du deg videre rundt vannet og fortsetter. Lyst ute- lyse sluker Mørkt - mørke Overskyet - kobber er ofta bra Kaldt i vannet - lyse farger gjerne hvit varmt - mye funker, men prøv gjerne grelle farger for å trigge litt ekstra. Når det er veldig varmt blir fisken litt slapp pga lite o2 i vannet. -Morran og kvelden er ofte best, men man kan få fisk hele døgnet. -Når det blåser så piskes overflatevannet og det blir mer 02 i vannet, noe som ofte trigger fisken. -På sommeren når det er varmt, kan en regnskyll trigge fisken, da vannet faller litt i temp. -På våren så er sjeldent regn bra, da temp i vannet allerede er kaldt. -Temp rundt 12 grader i vannet er optimalt for ørret, da er det mest aktive. Våtflyene kan også bindes inn over sluken for å øke sjansene for fisk. Bruk gjerne "sildeknuten", ligger nok beskrivelse av den enkle knuten på nettet. Det enkle er ofte det beste! Grav elller kjøp mark i en sportsbutikk. Dette fisket kalles meitefiske, og er både behagelig og veldig effektivt. gjør slik: - snøret som kommer fra stanga, tre inn ett kulesøkke / rundt søkke med hull i, bind på svivel uten hempe, slik at søkket er nermest stangtuppen og stopper da i svivelen. Ta 1 til 1,5m med snøre og bind i svivelen igjen og bind på en krok i andre enden. Du har da til slutt ett glidende søkke med en fortom med krok. Fest mark på kroken, tre marken inn på kroken ca midt på marken og 1cm inni kroppen og ut. Ha på 3-4 mark slik at det hele ser ut som meduzas hår Kast dette ut og la det ligge på bunn. Fisken kan ta marken og svømme avgårde uten å kjenne motstand fra søkket. Legg stanga fra deg gjerne med bøylen på snelle av og slapp av med en kaffe mens du venter på å se bevegelse i snøret. Dette er den fremgangsmåten jeg selv bruker mest, både til sjøørret og vanlig ørret.
    1 poeng
  37. Tror du at du helt uten videre skal kunne klare å tillføre kroppen din ca 6000 kcal pr døgn?? Det er mere eller mindre umulig, hvis du ikke har god trening i å spise så store mengder mat. Polfarerne bruker ca ett år med oppbygging av fettlager på kroppen, og selv de sliter med å tilføre så store mengder kalorier pr. dag. Se bare på Børge Ousland sin meny. Der ser du at først etter 14-15 dager bynner han med over 5000 kcal pr dag. Hvor mange av turene dine er lengre enn dette?? Så jeg lurer på om ikke du burde gå igjennom menyen din en gang til.
    1 poeng
  38. Da Børge Ousland krysset Arktis i 2001 hadde han følgende antall kalorier: Første 15 dager 4168 kcal pr. dag. Neste 20 dager 5380 kcal pr. dag. Neste 40 dager 6261 kcal pr. dag. Og de siste 15 dager 6816 kcal pr. dag.Men det er jo klart at det finnes folk som vil kreve flere kalorier enn dette. Vet bla at Torry Larsen under G2 ekspedisjonen hadde ett energiforbruk på ca 9000 kcal pr. døgn. Men her snakker vi om nokså ekstreme ekspedisjoner. På lange vinterturer med pulk bruker jeg Kornblanding til frokost. Gjerne Real turmat sin Turfrokost. Har i tillegg med syltetøy som jeg blander i. Lunsj består av enten nøtteblanding, eller ca 250 gr. sjokolade. Lunsjen spises fordelt ut over hele dagen, med stopp ca hver time. I tillegg har jeg alltid med meg en termos eller to med lunkent vann. Middag for meg pleier å være enten Real turmat sine middager, eller gryterett av ett eller annet slag med tørket, stekt kjøttdeig. Når turen har vart noen dager vil dette gi litt for lite energi. Men da har jeg alltid med meg sojaolje, som jeg blander i både frokosten og middagen. Ca 20-25 gram i hvert måltid. Merker ikkeno på smak, men energinivået øker betraktelig . Aner ikke hvor mange kalorier jeg bruker pr. døgn, men jeg er 180 cm høy og veier ca 85 kilo. Og dette er tilstrekkelig for meg.
    1 poeng
  39. Fatter du ikke at å gå med 20 kg i ryggsekk/pulk i 6-8 timer i moderat tempo ikke er noe spesielt hardt arbeid??
    1 poeng
  40. Siden du nevnte polfarer sjekket jeg litt rundt for å finne ut hva Børge Ousland har med seg av kalorier på sine ekspedisjoner. Vet ikke hva vekta til Ousland er, men han er ingen smågutt. Fant ut at han spiser ca 6000 kalorier per dag på en 90 dager lang polferd. Han drar da på en pulk som veier 170 kilo!!!!!!!!!!!!!, og går 10-12 timer hver dag. Da går han riktignok ned i vekt. Dette er helt ekstremt, og har ingenting med de forholdene som gjelder for en vanlig turgåer å gjøre. Dersom jeg skulle krysset Hardangervidda mellom Finse og Haukeliseter, gått med sekk/pulk på i overkant av 20 kilo og brukt de vanlige 5-7 dagene skulle jeg ha levd fett på de 3500 kaloriene.
    1 poeng
  41. Jeg veier 80 kg og er 193 cm. Jeg er lang og tynn, med andre ord. Nå er jeg ikke den som presser meg så mye på tur, og jeg tviler ikke på at noen med større muskelmasse enn meg kan yte mere og bilr dermed tvunget til å spise mye mer. Uansett synes jeg 8000 høres mye ut. Slik jeg har forstått det er det slike mengder energi som inntas på vei til Nordpolen eller på de hardeste etappene i Tour de France. Hvordan får du i deg 8000 kcal på en dag? Jeg synes det er tøft nok å få i meg rundt 3000 Hvor mye og lenge bærer/trekker du per dag? I hvilket terreng.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.