Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. jan. 2013 i alle områder

  1. Tittel: Stjerner over Kaldevass Hvor: DNT hytten Kaldevass i Vossafjell 07.12-2012
    6 poeng
  2. Mitt bidrag. En knølhval kommer opp etter sild utenfor Tromsø den 4. desember 2012. Det var noen som overlevde...
    2 poeng
  3. Tittel: Desemberkulde. (tatt 28.12.12). Vi prøver igjen...
    2 poeng
  4. Idag är det äntligen dags för oss att starta turen. Vi sitter i detta nu vid Lindesnes fyr och så snart pulkan är färdigpackad så bär det iväg. Bara hålla tummarna att allt blivit nedpackat. Landskapet här ute i kustbandet påminner om det Bohusländska och snön lyser med sin frånvaro. Vi kommer därför att dra våra pulkor på en hjulkonstruktion de första 10 milen innan vi kommer in i landet och kan börja skida. Vill du följa turen kan du göra det på www.norgepalangsdeluxe.com som vi uppdaterar dagligen. Vänliga hälsningar David & Niclas
    2 poeng
  5. Har selv en Bergans Alpinist 100 l (dame). Veldig fornøyd med den, og aldri angret på at jeg kjøpte en med så god plass. Hvis man ikke er alt for kort i ryggen er den veldig god å gå med, selv med tung oppakning.
    2 poeng
  6. Tiur3, jeg forstår ikke hva jeg har skrevet som gjør meg "naiv", hvorfor du legger ord i munnen min og ber meg holde sofaen, når du avslutter inlegget med at du er enig med det jeg skriver? Kanskje litt i overkant kranglete da eller?
    2 poeng
  7. La ut fra Ormelet i går morres i 6-7sek/m vestavind. Dvs ryggvind mot mitt mål for dagen, Ildverket. Etter å trasket rundt og på kryss og tvers over store deler av øya legger jeg camp en til lagunen på østsiden. Vinden løyer og det blir en vakker kveld. Med stikkende smerter i rygg og halebein blir det en natt med relativt lite søvn. Står opp i 8 tiden og lager frokost. Pakker i kajakken og tar turen videre sørover for å finne sel. Glemte digitalkameraet så bildene ble så som så fra tlf og et litt gammelt action kamera. Fikk et etterlengtet møte med en selflokk på ca 20stk ved selskjær. 15 av de gikk i vannet og jaget meg pent bort. 6-7 bakfra og resten tok flankene og gav meg lite valg... Utrolig spennende og adrenalinfylt opplevelse. Ellers en nydelig dag på vannet med blank sjø. Legger ved en film fra turen.
    1 poeng
  8. Seint i september i fjor meldte både storm og yr perfekt vær over så å si hele landet. Det hadde kommet en god del snø på toppene så sjansen for å få en flott topptur i Jotunheimen var fremragende. Kjørte fra Trondheim rundt kl 24.00, sov noen timer på Dovre før jeg kjørte opp i Leirdalen å besteg Stetinden (2020m) på lørdagen. Der var det snø fra 1200m/1300m, som ble til en 20-30cm nysnø på rundt ca 1500m. Småtungt å gå i, men det var bare å ta seg litt mer tid. Nådde toppen i det været yr garanterte for og sprang ned (konge med nysnø!). Etterpå gikk turen en tur ned til Gaupne for å skaffe seg en burger eller noe annet en real turmat, men kom fram 5min etter stengetid så det ble real allikevel (skulle ha kjørt til Lom som jeg først tenkte)! Kjørte tilbake til Leirdalen hvor jeg sov noen gode 7 timer før jeg våknet til -11c (ved Liasanden). Fikk varme i bilen å føyk opp, å så litt ned til Turtagrø/Ringsbotn hvor Dyrhaugstindane sto for tur. Her hadde det vært aktivitet dagen før så det var trampet opp en sti hele veien til topps, ble nesten litt for enkelt å komme seg opp! Kan vel ikke si så mye mer enn at det ble ei bra helg! Farger innerst i Lustrafjorden. Skjolden nederst til venstre, Fannaråki sees bak. Stetinden seende fra sognefjellsvegen. Leirdalen Stetinden og Smørstabbtindane Snøgrensa på 1300m Sporsnø Bratt opp mot toppen Utsikt fra toppen Litt seinere, månen passerte elegant mellom Ringstinden og Austanbottstinden. Lang eksponering av Skagastøltindane. Søndag, Ringsbotn Øvre Dyrhaug (1400m) Dyrhaugstindane (høyre), Skagastøltindane (venstre) Traff på to til som hadde med seg endel mer utstyr enn det jeg gikk med! På toppen Kjente fjell mot vest Det var det
    1 poeng
  9. Koselig å se tur herfra også! Været var jo topp! Isen ligger godt litt lenger inn ved øyene her ennå. (Men det heter Tjøme )
    1 poeng
  10. Jeg vil ihvertfall anbefale å pakke så lett man kan, uten at det ut over sikkerhet eller nevneverdig komfort. En ukestur på sommeren bør man klare med ganske lett sekk, og det man ikke har bruk for bør ligge hjemme.
    1 poeng
  11. 1 poeng
  12. Jeg valgte Ringstind 2 light og ikke ringstind SL da jeg skulle kjøpe solo telt. Teltet veier rundt 1,8 og funker fint. Valgte det fordi det har større takhøyde og generelt litt større enn SL versonen.
    1 poeng
  13. Vel, poenget med 43 kg var ikke hva man må klare å bære på tur, Men hva sekken er god for selv ved tung last. Og jeg sier ikke 130 liter, men tror nok jeg ikke ville gått under 100 liter. Har vært på ukestur med 80 litersekk, og den var stappet som en gilde winerpølse. Og da bar ikke engang jeg teltet...Men det er jo forskjellig hva folk anser som viktig på tur Og med den børa dro vi ikke bare fra A til Å, Vi var også innom både B og D og H og O og P og....
    1 poeng
  14. Noen gode alternativer til: 1: http://www.lowealpin...=751&type=woman 50:60 liter damesekk. Egenvekt: 1,26 kg. En sekk med ett lett bæresystem, som også gjør sekken superlett. Sikkert ikke beregnet for de tyngste børene, dette burde prøves i butikk isåfall. 2: http://www.lowealpin...=729&type=woman 55:70 liter damesekk. Egenvekt: 2,58kg. En sekk med en skikkelig solid bæresystem (TFX 10) som takler virkelig tunge bører. Det kraftigeste til Lowe Alpine. 3: http://www.lowealpin...=730&type=woman 65:80 liter damesekk. Egenvekt: 2,39 kg. Også en sekk med solid bæresystem (TFX 8 ) for tunge bører. Det nest nyeste til Lowe Alpine. Denne sekken har jeg sett til gi bort pris (ca 1100,- ?) hos MX- sport i fyllingsdalen. Har også sett den på MX-sport på sartor. Når det står 55:70 liter, betyr dette at sekken er 55 liter når du pakker den full, når topplokket er helt nede. Hvis du hever topplokket blir den 70 liter og det er altså helt normalt og uproblematisk å gå med. Du har 70 liter kapasitet. Andre produsenter kaller gjerne sekken for 70 liter i stedet. Se også på mulighetene for å feste ett liggeunderlag og teltstenger på utsiden. Det er meningsløst å gå med en alt for stor og tung sekk på 90% av turene, slik at du skal slippe å feste noe på utsiden av sekken de 10% av turene du skal ha med deg noe ekstra. Vekten har mye å si for komforten. Det samme gjelder bærekomforten på ryggen din.
    1 poeng
  15. Nå har vi sport av her! For trådsarter "Imp", en kvinne på 160cm, vil 43kg være ekstremt ekstremt. Ville tippe at en maksvekt på rundt 20kg vil være fornuftig (for en kvinne i sin beste alder). Da blir Bergans alpinist Lady (100L, 4,0kg) overkill. Hvorfor skal sekken veie 20% av hele børen, når det er helt unødvendig. Det finnes masser av sekker som takler rundt 20kg med en egenvekt på rundt 2,0-2,5kg. Jeg mener 70L bør være en fornuftig størrelse for Imp, da målet er ukesturer, og hun har et relativt stort telt. Her kommer noen forslag: Osprey ketrel 68L veier 1,8kg Billig også http://www.outnorth.no/no-osprey/kestrel-68.php Osprey Ariel 75L veier 2,2kg Rundt 2000,- ferdig fortolla inn i Norge http://www.amazon.com/Osprey-Womens-Ariel-Daypack-Salsa/dp/B002N4W0VS/ref=sr_1_12?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1357337124&sr=1-12&keywords=osprey+backpack Gregory Deva 70L veier 2,6kg Selv bruker jeg Osprey Exos 58L til mine turer på mellom 7-9 dager. Denne veier kun 1,1kg, men takler helt fint vekter opp til 16-17kg. Når jeg trenger mer plass og bærer opp mot 20kg, bruker jeg Osprey Aether 85L, som er herreversjonen av Osprey Ariel Inntil for et år siden gikk jeg også med tung sekk på 30kg+ ved turstart. Jeg klarte det, men kan ikke si at jeg nøt turen. Før gikk jeg alltid korteste vei mellom to punkter. Nå tar jeg meg gjerne avstikkere til småvann og topper og andre steder som ser spennende ut. Jeg opplever rett og slett mye mer av fjellet nå! At lett eller ultralett utstyr skal være så dyrt er forøvrig bare en myte. Jeg solgte mit tunge utstyr, og for pengene jeg satt igjen med kunne jeg kjøpe mesteparten av det lettere utstyret jeg hadde behov for.
    1 poeng
  16. Har skumlest tråden, og må komme med mine erfaringer rundt dette med kniv og barn. Har jobbet som førskolelærer i mange år, og har ingen problem med å gi barn på 3 år kniv. I barnehagen hvor jeg jobbet hadde vi egen "Spikkesang", som barna måtte kunne før de fikk spikke. Det var også regler som vi terpet på, og om noen gjorde annet enn vi hadde avtalt i reglene, ble knivene tatt inn. Liten kniv er absolutt det beste. Gjerne både lite skaft og blad. Er ikke noen fan av speiderkniv selv, mener barna fra første dag kan lære seg at det ikke er slike "stoppere" på kniver. Det er jo kun speiderkniver det er slikt på, så jeg tenker at de likegodt kan lære seg å bruke en vanlig kniv med en gang. Det var mine tanker:)
    1 poeng
  17. Det var da enda godt.! På siste tur hadde jeg med Enzo Trapper, Joikesabel, Opinel #8 og SAK + ei billig, sammenleggbar hagesag fra Europris til 49 kroner... Var ute i 3 timer of fyrte opp kaffebålet med flint og stål... sistnevnte ikke fordi det er praktisk, ikke fordi det veier lite, men rett og lsett fordi det er ren of uforfalsket moro å få det til. Men neste gang skal jeg prøve meg på frisksjonsild med bue, og to pinner. Noe må man ta seg til der ute. Utsikt er det dårlig med i mørketida alikavel, og jeg har sett den før...
    1 poeng
  18. Hei, jeg bor i Troms og under krigen var det en bombe som ble sluppet i skoddebergvannet ved Grovfjord. I senere år ble det satt ut ørret og røye i et opprinnelig ørretvann. etter noen år var det bare småfisk igjen i vannet. Det var fylt en 10liters bøtte på et kvarter, og det ble så satt ut ruser langs hele vannet. Nå har fisken begynt og kommet seg med tanke på størrelse. Økosystemet har begynt og stabilisert seg, stor fisk spiser liten fisk osv. Dette rusefisket startet i 1987 og første året ble det satt ut 100 ruser, det ble tatt opp 1,7 tonn fisk like stor som en "større" fyrstikkeske. I de senere år har jeg vært med på en del av dette rusefisket. Måten vi har brukt er å Borre som blir nevnt et stort hull i isen før å så senke den ned til en gitt høyde under isen før vi så har lagt en palle over hullet, til agn er det brukt mye rart men hovedsakelig rogn av laks eller torsk
    1 poeng
  19. Du, altså det er ikke "extremt" med en sekk på 43 kg. Alle er ikke bitt av UL-dyret, eller har råd til til å holde det unna! Jeg har 2-3 Børgefjellturer "på nakken", med bør på samme vekt, uten at det på noen måte er "extremt". 2 stenger m/snelle, altfor mange sluker og mat og brensel for 20 dager tipper fort 35 kg., i tillegg kommer brensel for å tørke klær, 100gr. sjokolade i premie for hver leir, osv... Mitt råd til de uerfarne er å ta en tur på en uke., og se hvor mange kg. som måtte til. Ta deretter en uke til, og se mange kg. du sparte osv. Gjør dette noen ganger, og du er klar for en lengre tur.
    1 poeng
  20. "Farger i mørketiden" er mitt bidrag. Bildet er tatt på toppen av Kjølen et fjell på Kvaløya veldig nær Tromsø den 1. desember 2012.
    1 poeng
  21. Det fins ikke ett vidundermiddel, verken smøring eller feller, som virker bra over alt. Langfell er bra til sitt, kortfell til sitt, og smøring til annet.. For meg er nytelsen av å gli på skiene så umåtelig viktig at jeg går så langt jeg kan med smøring. Skal jeg på topptur må fellene på. Med kortfeller er det viktig å være obs på å sette midten av skia på kuler osv. Er bare for- og bakskia nedi sier det seg selv at det bare glipper.. Det at man ikke "lykkes med smøring" har ikke nødvendigvis bare med smøringen å gjøre (det er jo veldig enkelt). Veldig mye ligger i skiteknikken. Flere ganger har jeg gått sammen med venner på ski, hvor vi har smurt helt likt. Likevel kan jeg ha feste og de glipper. Det handler om tyngdeoverføring og fraspark (og ski med riktig spenn).
    1 poeng
  22. Men hvorfor i allverden går man med feller i preparert løype? Klart det blir elendig glid sammenlignet med alt annet.. Feller er etter min mening for laaange bratte motbakker og/eller trekking av pulk. For normalt fjellbruk (litt oppover, litt bortover, litt nedover) er det mye bedre å smøre.
    1 poeng
  23. Nei, det sier kanskje seg selv, men det er ikke alltid man er beredt til alt. Kulda kan være skummel selv i plussgrader. Og noen ganger legger man jo ut for å prøve ut nytt ustyr, og da er det ikke alltid ting er tilfredsstillende. Poenget mitt var kanskje heller; det jeg synes er mest "skummelt der ute i naturen" må nok være vær og vind, mer en oksmordere og ulv.
    1 poeng
  24. Eg stiftet selv bekjentskap med den nye stridsrasjonen til forsvaret for noen uker siden, og ble gledelig overrasket. Stemningen var laber når vi på dag en fikk vite at kjøkkenet var stengt den uka vi skulle være der, men dette snudde så snart vi fikk smakt på rasjonene. Eg synes det var kjempedigg og faktisk finne ekte pasta når det står pasta under innhold, og hele kylling/oksebiter når dette var nevnt. Veldig godt Skulle gjerne hatt ett par slike selv
    1 poeng
  25. Tror at mange føler dette ubehaglig pga begrenset blikk over situasjonen i mørket når det kommer til lyder. Hadde selv en runde med meg selv for par år siden for og komme over det der. Det enste som hjelper er og ture mer og avfinne seg med at mann er trygg i norske skoger 99,9% av tiden. Den siste 0.1% legger jeg på skjebbnen og skulle jeg bli rivd i filler av et rovdyr så lever jeg i trua på at det er meninga og at jeg flyr direkte inn i de evige jaktmarker og lever forevig i de indianske og urbefolknings verden med jakt og friluftsliv som en levestil. Iihaaaa
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.