Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. nov. 2012 i alle områder

  1. Jeg føler som sagt at jeg må gi noe tilbake til fjellforum for all hjelpen. Tirsdag 21. November skal jeg holde et foredrag i Oslo. Det er selvfølgelig gratis for dere, det er mellom 20 og 30 ledige plasser igjen så det er første mann til mølla! Hvis du er interissert så send meg en mail på [email protected] så får du vite sted og klokkeslett.
    3 poeng
  2. I mine barne og undommsår, var det ikke "jaktklær", eller militærlignende klær å få kjøpt. Folk jaktet med de klærne de hadde, gjerne noe gammelt og litt røffe klær, i mørke farger. Og i mitt område, var også jakten mer eller mindre, forbholdt grunneierene. Spessielt elg- og harejakt. Folk flest hadde lite penger og det var ikke noe "busniss" i å selge jaktkort, eller det å leie ut jakt terreng, før på 70 tallet. Få jaktet rådyr og fugl. Jeg fikk "allernådigst" lov til å jakte litt skogsfugl, men det var aldri snakk om betaling for jakta. De første jeg så, som benyttet seg av klær fra militære overskuddslagere, var bønder som kjøpte utgåtte svenske militær bukser og jakker. Da i grått Vadmelstoff. De brukte disse klærne både på gården og til jakt. De første jeg så med grønne militærklær, var HV- personell, som benyttet klærne på jakt og på skytterbanene, på slutten av 60 tallet. Og det dukket etter hvert opp noen forettninger, som solgte utrangerte grønne militærklær. Jeg tror de første grønne jaktklær, produsert for jegere, dukket opp i sportsforettningene ca 1970, muligens noen få år tidligere. De første var vel importerte vadmels klær og så kom de mer vanlige jaktdressene. Tror ikke norsk produserte jaktklær, kom i forettningene før tidlig på 80-tallet. Så tradisjonen med grønne jaktklær er ikke så gammel, i Norge. Men på kontinentet, hadde baroner og andre store godseiere brukt stilige grønne vadmelsdresser og fine hatter, i mange år. At jaktklærne er grønne, er nok at både militæret og jegere, mener de går mer i ett med terrenget og ikke blir så lett oppdaget. De ønsker ikke å bli oppdaget, hverken av mennesker eller dyr. Først de senere år har vi jegere fått vite, at dyr i hjortefamilien ikke har fargesyn. Men, det har bl.a. fuglene.
    2 poeng
  3. Mange av dere som leser dette og er glade turer i naturskjønne omgivelser, vil snart få dere en overraskelse. Såkalte ”Grønne sertifikater” vil presse frem utbygning i uberørt natur- i ditt nærmiljø. Grønne sertifikater er subsidiert av Staten. Det betyr at Staten betaler for ødeleggelse av uberørt natur ved å stimulere til utbygging og produksjon av ulønnsom kraft. For eksempel vil en liten elv som ellers ikke ville bli utbygd, få kraftverk, og det vil ofte bygges vei frem. "Dette skjer under dekke av å redde naturen og klimaet. Forbrukerne skal betale gjennom høyere strømpris. Kostnadene ved nedbygging av verdifull natur og båndlegging av naturområder er ikke tatt med i prosjektregnskapene. De som tjener på utbyggingen er tre parter: utbygger, grunneier og den aktuelle utbyggings­kommunen." http://www.fjernvarm...=17&sideID=3033 Kommentator i VG skriver: "I Norge er nå både miljøvernere og eksperter motstandere av tiltaket. For kraftutbyggere får gratispenger, de lager strøm vi ikke vet hvor vi skal gjøre av, det har ingen miljøeffekt, skader naturen og påfører det offentlige opp mot 20 milliarder kroner i tap, ifølge SSBs beregninger. På lederplass skriver DN at det dreier seg om «fullstendig meningsløse subsidier.» Dagbladet og andre er enige." "Utbyggingen av vindmøller og småkraft til flere titalls milliarder kroner er et miljøødeleggende pengesløseri uten nytteverdi for klimaet, ifølge flere professorer i klimaøkonomi." http://www.nrk.no/fo...oseri-1.8333959 tags: elsertifikater, el-sertifikater
    1 poeng
  4. Vil gjerne takke for all hjelp jeg har fått her på fjellforum, uten dere hadde jeg aldri gått norge på langs, eller lært nok til å kunne klare det. startet på lindesnes 24. juni og kom fram til nordkapp 27.september på torsdag, Norge på langs har virkelig vært en drøm som har gått i opfyllelse det har vært helt utrolig! hvis noen tenker på å gjøre det samme ikke nøl med å ta kontakt for hjelp!
    1 poeng
  5. Så ikke denne før nå. Mener du vi skal stenge denne avstemmingen og lage en ny en for 2012? Blir ikke det litt dobbelt? Kan vel heller stenge denne tråden 31/12 2012? Kanskje du kan lage en tråd som heter: Hvor mange netter har du planlagt å overnatte ute i 2013?
    1 poeng
  6. Jeg har Klattermusen Froste og er veldig fornøyd med den. Den er kraftig, solid og med praktiske løsninger. Alle stropper/glidelåser kan håndteres med votter på, den tetter godt rundt halsen og den har veldig gode luftemuligheter, klaffen forran glidelåsen har borrelås + to knapper så du ikke er helt ute å kjøre om glidelåsen skulle kvelde. Den har også en bra passform (syns jeg ihvertfall) og er behagelig å gå med. Koster endel, men skal være mulig å få på tilbud om man gidder lete litt.
    1 poeng
  7. Enkelte politikere forstår hva det er de har stemt for: Angrer på å ha innført elsertifikater "– Sertifikatene subsidierer naturødeleggelse" http://www.tu.no/ene...-elsertifikater
    1 poeng
  8. Middels erfaring med Helsport dun og generell bekledning fra tidligere. Mulig de har skjerpet seg, men ville selv ha tittet på andre merker som Moutnain Hardware, Mountain Equipment, Marmot, The North Face, Sir Joseph m.fl.
    1 poeng
  9. Hei Stegarud, jeg kjøpte nylig TNF Mountain 35 teltet hos www.theoutdoorshop.com. Dette er en fysisk og nettbutikk i UK. Telted var da på tilbudspris og butikken fratrekkes VAT (MVA) ved eksport til Norge, slik at ikke taksen blir betålt 'dobbelt' på en måte. Vær obs for ikke alle nettbutikker gjør slik. I mine arkiver (...) har jeg funnet frem at jeg har betålt kr. 4.279. Herav var det kr. 775 til Post/Toll Norge. Har ikke tested teltet så mye men noen netter har det vært. Virker romslig til 2 personer (synes 3 personer kan evt. vurderes til korte turer, om nødvendig), stabilt, ikke noe brakk i sterk vind. Innertelt settes opp veldig enkelt og i noen få minuter. Utetelt (heter det slik på norsk?) tar litt lengre tid. Forteltet er veldig lite, lit for liten etter min småk. Storste bakdel jeg synes dette teltet har er selve vekten på 4910g (det er med herring og poles). Det er faktisk for mye når man drar på sommertur alene. Men det går an å fordele vekten over 2 personer. Om vinteren har man ikke dette problemet, for da kaster man teltet i pulken. Bare spør hvis du lurer på noe.
    1 poeng
  10. Nei springsteen, dette er nok ikke pisspreik. Innføringen av grønne sertifikater er meningsløs politikk i et land som er netto eksportør av strøm i normalår. Fornybar energi må produseres nærmest mulig forbrukeren. Det finnes ingen grunn til at vi skal bygge opp en subsidiert overproduksjon av fornybar energi i Norge for eksport. Produksjonen av fornybar energi bør i stedet skje nærmest mulig sluttbrukeren for å minimalisere effekttapet og investeringer i ny infrastruktur med påfølgende naturinngrep. Ta et eksempel: Vindparken Sheringham Shoal som ble åpnet i år på østkysten av England skal forsyne landet med 1 TWh årlig. Da er det hensiktsmessig at vindparken ligger så nær England som mulig fordi det er der strømmen skal brukes. Dersom vi i stedet velger å bygge ut de 69 småkraftverkene som ligger i konsesjonskø i Møre og Romsdal vil dette bare gi 60% av den energimengden som leveres av Sheringham Shoal. I tillegg må det bygges nye overføringskabler til England og ny infrastruktur i Møre og Romsdal. Denne utbyggingen skal subsidieres og vil medføre store naturinngrep. Det sier seg selv at dette er uklok politikk, og det er derfor god grunn å kalle innføringen av grønne sertifikater for et politisk svik mot landet.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.