Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. juli 2012 i alle områder

  1. Placebo-effekten er den mest fantastiske og fascinerende egenskapen ved vårt immunsystem! Dessverre blir den alt for ofte undervurdert og latterliggjort. I tillegg kommer det faktum at flertallet av lidelser blir bedre helt av seg selv. Kan for øvrig varmt anbefale boken "Bad Science" av Ben Goldacre. En sarkastisk avkledning av homeopater er kun en lett oppvarmingsøvelse før han går over til mer tungtveiende mål. Festlig lesning man faktisk blir litt klokere av.
    1 poeng
  2. Onsdag 25. juli var det endelig meldt bra vær en hel dag og ikke noe "0-5mm" nedbør som det har vært resten av sommeren. Har heldigvis en veldig fleksibel jobb, så fikk tatt meg fri for å dra på tur med kjæresten. Jeg holder til i Kongsberg og har vært på Skrimfjella (Styggemann), Blefjell (Bletoppen) og på Gaustadtoppen, alle topper som kan nås hvis man har bil og gidder å kjøre en time eller to. Dvs, dama kjører, mens jeg sover - spesielt på veien tilbake etter tur. Veldig praktisk. Turen gikk fram Grimåsen til Røysdalsnuten, beskrevet her Turen startet i lettskyet vær og bar oppover en skogkledd skråning på veldig bra sti. Kom etterhver til en stiskille som begge hadde skilt til Tjorbu, men det ene over Bekkestaul og det andre via Tvitjønnan. Valgte stien via Tvitjønnan ettersom det så ut til å innebære litt mindre stigning, men angret egentlig litt, fordi stien var ikke veldig bra gjennom skauen og er mindre brukt enn den andre. Det er diverse stier når det flater ut og endte opp med å ta en sti som tok oss over på Bekkestaul-stien. Sånn går det når man bruker kart fra kart.finn.no. Etter å ha kommet over tregrensen var det fint å gå langs vannene, men jeg begynte å bli litt beskymret for hvor lang tid det kom til å ta, vi startet litt før kl 12 og det gikk ikke veeeeldig fort innover. Vi tok etterhvert av fra stien mot nord-nord-øst enden av Tjorbuvatn og skremte opp en 5-6 ryper(?) på veien oppover. Det er ganske tungt å gå til tider fordi underlaget er så mykt. Det var litt småutfordrende å finne riktig vei opp mot ryggen og vi har begge høydeskrekk (jeg mest). Det var bare ett sted som så fristende ut å gå opp, opp en bratt bakke som alternerte mellom gress og ur. Det gikk forsåvidt greit og høydeskrekken tok aldri helt overhånden. Følte meg rimelig tøff der jeg stod på ryggen helt til jeg la merke til sauen med lam. Jepp, det er ikke spes bratt opp fra den andre siden. Utsikten fra toppen var utrolig bra og med kjempeutsikt til alle kanter. Kunne se snøkledde fjell nord for og vest for Gaustadtoppen og mange av de andre toppene på Lifjell. Fant en toppturbok i en postkasse der, men siden mai, så hadde det bare vært tre følger der før oss. Overraskende få med tanke på hvor fin toppen er. Vi hadde brukt nesten fem timer på turen opp, så vi fikk satt opp tempoet litt og brukte 4 timer ned, så litt lengre enn de 8 timene jeg hadde beregnet totalt, men så gikk vi ikke akkurat veldig fort heller. Tror ikke vi møtte en eneste annen turgåer, men en haug med folk som skulle fiske og hadde med telt. Foto: Anne Martine E. Grymyr
    1 poeng
  3. Etter at Langbein Rise hadde vist meg sitt padleterreng kunne jeg ikke være dårligere, se http://www.fjellforu...heia-juli-2012/. Jeg inviterte til en dag med padling ned Rotna på Grue Finnskog. Vi fikk skyss og ble satt av ved Nordpolen. Den ligger nord (!) i Rotnesjøen. Her bygget vi kano og spiste masse markjordbær før vi sjøsatte Ally'n. Padlingen sørover Rotnesjøen (259 moh) gikk greit og passeringen av vadestedet Kanalen var ikke noe problem. På sportsbutikken på Kirkenær ble vi fortalt at man ofte må padle før Pinsen på grunn av lav vannføringen seinere på sommeren. Dette bød ikke på problem sommeren 2012 Etter Kanalen passerte vi Tierkoia som vekket minner om tidligere overnattingsturer. Her hadde vi fin utsikt til Maliskjæra naturreservat. Passeringen av Rotnedammen gikk greit og vi kom inn i Nersjøen (258 moh). Etter å ha skremt opp syv gjess spiste vi medbrakt niste ved Haugsfossen. Deretter fortsatte vi videre sørover forbi Kløftfossen, ned Langføyta, under Storbergsbrua og inn i naturreservatet. Langfossen ble passert uten problem, Gås- og Løvhaugsfløyta og Nøkkhulula ble padlet før vi ankom Svullrya. Jeg lurer på om dette er tilholdsstedet for Nøkken?? Like før Svullrya kom vi til Kverndammen. Her måtte vi ut på den eneste bæringen av kanoen på denne solskinnsdagen. Det ble en is-pause på Finnetunet før vi padlet videre. Padlingen videre gikk greit til vi kom til Bakkavaet – her grunnstøtte vi og måtte ut i vannet for å trekke kanoen over. Vannet var varmt og Crocks er ypperlige ”kanosko” så det var ikke noe problem. Turen ble avsluttet med å padle over Helgen (244 moh). Her sto skyssen og vinket oss velkommen!
    1 poeng
  4. Jeg ville tro at de simpelthen bare produserer en pakke for hele verden med 6 sett bruksanvisninger som burde dekke de fleste anledninger. Da slipper de å trykke spesielle bruksanvisninger for hvert eneste land. Og Norge er jo som kjent ganske lite så dette er en grei sak å forstå. Oj. Jeg skriver aldri ut bruksanvisninger hvis jeg laster dem ned. Jeg leser det som er uklart, tester det, og så husker jeg det. Tar du virkelig med deg manualer på tur? Hadde de manualer som de ikke ville selge, eller var det bare at de ikke hadde dem? Om de hadde dem, er du sikker på at dette ikke var del av originale pakker? Ellers så er det jo fritt å laste ned manualer på garmin sin hjemmeside, også for utgåtte modeller. Jeg synes heller kartlureriet er noe som er verdt å klage over.
    1 poeng
  5. Hei! Det at jeg nevnte min yrkestittel var for å understreke at jeg faktisk har et relevant belegg for mine uttalelser på feltet, ikke i selvflatterende eller hovmodig hensikt. Det er veldig bra det du skriver, og jeg liker å tro at jeg ikke er såpass arrogant at jeg utelukker alt som ikke er fundert i vitenskapen. -Man kan og jeg vil ikke bevise eller motbevise Gud. -Man kan ikke motbevise helbredelse ved healing. -Jeg er overbevist om at urtemedisin kan ha en effekt, dog svak (mange medisiner er jo nettopp fremstilit fra vår rikholdige flora). -Akupunktur strides jo de lærde om, flere studier viser jo at dette kan ha en effekt. -Fysioterapi henviser jeg ofte til, da det har vist seg som et godt førstevalg ved f.eks. kneleddsartrose. Jeg har stor respekt for fysioterapeuter og deres kunnskap om muskel -og skjelettsystemet. De bedriver faktisk en vitenskapelig plausibel og underbygget øvelse, også ved bruk av nåler i diverse triggerpunkter. Homeopati, derimot, er banket i stykker gang på gang av store, randomiserte studier. Det handler ingenting om at det er "mer mellom himmel og jord". Da kan man si det om ALT slik som flere i denne tråden nevner. For eksempel kan jeg be folk gå med kulepenn i øra en uke for en betennelse. Hvem vet, kanskje de blir bedre? Semmelweis ble akseptert av idiotene rundt ham nettopp ved at han utførte vitenskapelige studier og fikk overveldende bevis for sin metode. Å sammenligne dette med homeopati blir bare tøv. Placeboeffekten skal man ikke kimse av, og den blir flittig brukt av "profesjonelle" homeopater. Men dette har ingenting med homeopati å gjøre. "Det virker for meg"-frasen er utbrukt og vitenskapelig ugyldig. Homeopati er kvakksalveri. Det er respektløst. Det er humbug.
    1 poeng
  6. ...eller du kan suge en sukkerbit og få samme (manglende) effekt. Men fjellkaren, siden du er inne i dette, kan du jo forklare prosessen fra honningbien drepes til ferdig pille, og forklare hvordan dette egentlig er tenkt å virke på kroppen.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.