Tenkte jeg skulle gi et lite bidrag med tanke på kvaliteten på amerikanske matvarer som er tilgjengelig her i landet (og resten av Europa for den saks skyld). Det er riktig - mange av råvarer som kommer fra USA er mindre bra og inneholder ting som er lite populære her i landet /Europa. Det gjelder særlig brus, krydder, popcorn, sauser og lignende. Det er riktig at man kan treffe produkter på det norske markedet som er produsert i USA og som er genmodifiserte. I Norge regulerer genteknologiloven bruken av genmodifiserte organismer og matvarer. I loven står det at fremstilling og bruk av genmodifiserte organismer skal foregå på en etisk forsvarlig måte, det skal være nyttig for samfunnet', og det skal være i tråd med prinsippet om bærekraftig utvikling.
Genmodifiserte matvarer som skal selges i Norge, må godkjennes av Mattilsynet. Det er Miljøverndepartementet som sammen med Direktoratet for naturforvaltning (DN) har ansvaret for miljørisikovurderingen i Norge. Så det er ikke bare enkelt å få lansert noe "dritt" i norge - så mesteparten av produkter fra USA på det norske markedet er faktisk ganske ok (litt annerledes i Sverige hvor regler er betydelige svakere).
Når det gjelder kjøttvarer, og særlig Beef Jerky, så er saken derimot helt annerledes. Beef Jerky på det europeiske markedet er produsert av såkalt EU-kjøtt, og ikke av vanlig USA-kjøtt. Grunnen til det er storfe i USA spiser genmodifisert mat, og det er ikke lov i Europa. Så alt av Beef Jerky produkter som selges i Europa er produsert av kjøtt som kommer fra New Zeland hvor de driver kun med løsdrift - dvs at dyr går ute og spiser kun gress. Og det er meget streng kontroll over det når kjøttet blir importert til Europa gjennom utsedelsen av helsesertifikater (GVDE dokumenter).
Så, for å oppsummere - Beef Jerky produkter i Europa er faktisk sunne produkter av rent, naturlig kjøtt.