Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. juli 2012 i alle områder

  1. Det var ikke lett å se den "m.fl" så jeg poster like godt den påfølgende filmen:
    1 poeng
  2. Apis melifica? Er ikke det det samme som en honningbie? "Apis melifiera melifiera" er det latinske navnet på den nordiske brune honningbien. "Apis melifica ligustica" er den italienske gule honningbien. (Den som er så snill at du kan ha bikuben i hagen.) "Apis melifica carnica" er kreinerbien Hva dette homøopatiske middelet er laget av vet jeg ikke, men slike ting som vi ser på disse bildene kommer sikkert av en allergisk reaksjon og bør behandles med et allergidempende middel. Allergi mot f.eks. bistikk og vepsestikk kan være så kraftig at et stikk kan være dødelig. (Anafylaktiskk sjokk.) Hvis man er så allergisk så er det kanskje lurt å skaffe seg en Epipenn, en sprøyte med adrenalin som brukes i nødstilfelle. Islike tilfeller hjelper det lite med homøopat medisiner. http://home.online.no/~kneshei/bi.htm Ellers hvis ingen vet hva som bet eller stakk Super Tedd så kan jeg foreslå tuneflue. http://www.nrk.no/ny...tfold/1.7659049 Tunefluen biter ofte på solrike dager og biter aldri inne i hus. Etter bittet suger den blod i 1-25 minutter hvis den får lov. Tuneflueplagene er størst i 2-3 uker ved St.Hanstid. Ved store reaksjoner på tuneflue med stor hevelse og smerte, kan det behandles med salve (lokalbedøvelsessalve, kortisonkrem), eller med tabletter (prednisolon). Min kone ble en gang bitt av en tuneflue og da ble det "legevakten neste", men hun reagerer stort sett kraftig på alle typer insekter.
    1 poeng
  3. The rescue service is organized with both professionals(that's hired and on salary) and volunteer organizations. In that way, when you need help, no one will ask for your credit card or insurance information. If, and only if, it turns out that you where behaving reckless or in contrast to local advice, information and better knowledge, you may be held responsible for the bill. Or at least some of it. I myself is a member of a volunteer SAR group, and when someone needs help we do not question payment or any reckless behavior leading to the emergency.
    1 poeng
  4. Fin tur dere hadde, god lesing for likesinnede. Lange turer alene eller med venner langt inn eller høyt opp gir en type opplevelse. Opplevelsen av en guttunges smil og glede over telttur og spørsmål om når den neste kommer er en annen type. Men den er ikke noe mindre givende
    1 poeng
  5. As far as I know, rescue services on mainland Norway are free. The only exception I know of, is Svalbard. If you travle outside "management area 10" you are required to have insurance.
    1 poeng
  6. The service will be for free, as long as it is necesary. The limt for what is necesary is wide. You will be picked up with only a twisted knee.
    1 poeng
  7. Hi. As far as I know, the Norwegian rescue service will rescue you for free, no matter if you are a tourist, or a Norwegian. BUT, if you have done very bad decisions regarding your own safety you can be held responsible. It is extremely rare that someone have to pay. Listen to the locals, check the weather and be sure you have the skills and equipment to do what you are planing to do
    1 poeng
  8. I tillegg til at de fleste kanoer er dårlig egnet i stryk og bølger. Skulle det bli litt vind og bølger sitter man mye bedre i en kajakk med spruttrekk. Jeg er klar over at det finnes elvekanoer også, men jeg vil tro at mesteparten av ulykkene skjer med helt vanlige tur/innsjøkanoer med folk som ikke har allverdens erfaring og som undervurderer faremomenter.
    1 poeng
  9. Jeg tok med guttungen på hyttetur tidligere i uka. Egentlig var planen kano og teltur til Fjellsjøen, men da værmeldinga sa store nedbørsmengder dro vi i stedet til den lokale JFF sin åpne bu ved Opperudtjern. Guttungen slo til med en kveldsørret og en morgenørret, begge på rundt 400g. Den ene var fra årets utsetting av 2-åringer. Den andre en som nok ble satt ut som liten for noen år siden. Artig for guttungen å få en av fiskene han var med å sette ut for en drøy måned siden! Det ble også en liten abborpinne. Fiska med makk og dupp. Jeg hadde det nok litt travelt under pakkinga for krokene som var med viste seg å være små sirkelkroker jeg spontankjøpte en gang. Men de fungerte de. Begge ørrettene var pent kroka i munnviken og kunne blitt satt ut igjen, men de endte som middag. Hytta er enkelt utstyrt, madrasser, vedovn og utedo er fasilitetene, men for en slik tur er den flott. 5 min å gå fra nærmeste skogsbilvei. Stengt, men mulig å leie nøkkel. Ikke lengre enn at det går greit å gå eller sykle også.
    1 poeng
  10. Ved valg av jobb setter jeg fleksibilitet og mulighet for å "spare" overtid til senere avspasering høyt. Det er også viktig for meg at jeg kan ta disse dagene i kombinasjon med ferie, slik at ferien blir lengre. Ellers søker jeg om ulønnet permisjon fra jobb innimellom. Da får jeg fri uten lønn, og utgifter hjemme går med oppsparte penger. Min lengste permisjon uten lønn har vært på 6 måneder. Jeg bruker gladelig mine ferieuker, min avspasering og ulønnet permisjon på tur. Nå skal det sies at jeg har valgt å bosette meg utenfor byen (på landet) for å ha mulighet til dette. Våre boutgifter er såpass lave at vi forholdsvis enkelt kan spare til å ta fri.
    1 poeng
  11. 300 høydemeter per døgn + hviledag hver 1000 høydemeter regnes fra ca 3000moh og oppover. Under denne høyden er det for mye oksygen til at det gir noen særlig aklimatiseringseffekt.
    1 poeng
  12. Dette hadde vært gøy! Men jeg er ikke helt der enda. Dere får ha lykke til!
    1 poeng
  13. Det ble mye kjøring i alle fall... Vi fikk nesten bare sett på det som var langs veien (som ikke var så lite som man kanskje skulle tro...). Vi mistet mye tid den første dagen, jeg hadde vondt i ryggen i flere dager og vi var generelt redde for at vi ikke skulle rekke så mye på så kort tid... Her kommer en mer detaljert beskrivelse: Dag 1: Turen begynte med problemer med leiebilen som endte med at vi leide bil hos et annet firma i Strömstad (det var forresten ca. 26/27 grader). Derfor fikk vi ikke dratt fra Oslo før kl 1730/1800. Overnatting i Rondane. Dag 2: Kjapptur innom Trondheim, så kjørte vi videre til venner i Nord-Trøndelag og overnattet der. Dag 3: Videre til Mo i Rana, bading i Snåsavatnet, rett ved E6. Jeg hadde sinnssykt vondt i ryggen, vi var nære ved å avbryte turen. Først dagen etter fant vi ut at det var fordi jeg hadde prøvd å dekke til sprekken mellom seterygg og bagasjerommet (nedslådte seter), nettopp for å unngå smerter... Vi overnattet rett ved Langvatnet nord for Mo i Rana, det var nydelig. Dag 4: Morgenstellet tok vi i Langvatnet. Herlig! Så kjørte vi videre til Narvik. Kråkmotinden er fin: Vi besøkte en venninne og overnattet i Troms, i nærheten av Bardufoss (3 grader og det var lyst hele natten, selv om det ikke var midnattsol lenger). Dag 5: Og så... var vi endelig framme i Tromsø. Vi tilbrakte hele dagen med venner, derav flere timer på Kvaløya. Dag 6: Lofoten! Det vakreste landskapet jeg noen gang har sett. Vi tok en pause på en liten øy: En for lang pause, for da vi skulle gå tilbake hadde flommen oversvømt sandbenken som dannet "veien" over til øya. Så vi ble litt våt på beina. Overnatting på en eng i nærheten av Bøstad. Det var ekstremt mye vind og vi hadde bare dårlige teltplugger. Det endte med at vi festet teltet til bilen... Dag 7: Vikingfestival på Lofotr Vikingmuseet. "Rotur" med vikingskip (som ble dyttet av en liten motorbåt...). Så videre til Moskenes (ankomst ca. kl 16) for å ta fergen til Bodø. Det var like før jeg fikk tårer i øynene av hvor fint det var. Vi hadde selvsagt IKKE kjøpt billett på forhånd. Men det ville da forhåpentligvis ikke være noe problem, båten skulle jo ikke gå før kl 1930...? Jo, det var det. Vi kom akkurat ikke med, så vi måtte vente til kl 2115... Men forhåpentligvis ville jo turen bare ta ca. 1,5 timer (det var jo så kort avstand på kartet) - men neida: "Turen tar 3:15t" Argh! Framme i Bodø kl 1. Videre til Saltfjellet, overnatting rett ved en fantastisk fjellstrøm (ankomst kl 3). Så måtte vi sette opp teltet osv., vi la oss kl 4. Dag 8: Morgenvask i fjellstrømmen, ved siden av strykene. Fantastisk. Overnatting hos vennene våre i Nord-Trøndelag. Dag 9: Tilbake til Oslo via Rv3. Det var den første dagen med regn - vi hadde vært EKSTREMT heldige med været. Sol hver eneste dag! Fargerike elggevir langs veien - det hadde jeg bare lest om. Norge har for mye penger. Dag 10: Tilbakelevering av bilen i Strömstad.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.