Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. juli 2012 i alle områder

  1. Er komplett fersk når det gjelder fisking. Har begynnt å lese nøye gjennom de utallige kilder i bok og på nettet. Men det er også en stor ulempe med alle informasjon og omtaler som finnes, for det blir fort altfor mye... Hva slags utstyr trenger jeg, som nybegynner, til lett fiske på ørret i strømmende vann/utløp/elv og stilstående vann? Noe informasjon: * skal brukes mest i østlandet/Oppland område, altså innlandsørret * frister ikke særlig med mark akkurat i dette stadium, for det høres litt mer 'komplisert' ut i forhold til andre metoder * gjerne et allround system til både elv og fjellvann, om noe slik finnes * ikke noe hverdags aktivitet, men gøy for å lage middag når man er på fjelltur. Om natta skal jeg sove, ikke fiske Ble forvirret over om man kan bruke åpen snelle til fluefisking, eller ikke. Sluk eller flue? Eller begge deler avhenging av situasjon? En veldig omfattende emne, men noen allmensregler må det vel finne tror jeg. Gjerne litt spesifisert med hele greie fra stang til snøre, for ikke alle 'komplete' sett inneholder alt som trenges til en første kast der ute;-) Takker på forhånd!
    1 poeng
  2. Helt riktig som phaser sier. Etterbehandling i RAW format gjør at man kan øke kontrasten og skarpheten uten noe som helst tap av detaljer. Skal du etterbehandle i JPEG så minsker mulighetene og bildet vil som regel miste detaljer om man trikser veldig mye med kontraster, skarphet og andre ting man ellers kunne gjort i RAW. Hjelper også selvfølgelig med hvordan kamera man bruker og hvilke objektiv man bruker. Tar man bilder med et kompaktkamera blir vanskelig å få de like klare som med et speilreflekskamera f.eks. Søk litt etter RAW på youtube så er det en del tutorials.
    1 poeng
  3. Det krever normal litt etterbehandling. Du gjør mye med å øke litt kontrast og lett oppskarping. Kan jo selvsagt gjøre det vanskeligere og få bedre resultat men du kommer langt med de to første. Om du tar jpg bilder med kamera kan antagelig disse verdiene stilles inn i kamera også, slik at du får de "ferdig" redigert rett fra kamera. På mange kameraer så er innstillingene slik at bildene blir litt blasse, særlig dyrere kameraer rettet mot entusiaster, dette pga av de blasse bildene er ett bedre utgangspunkt for redigering i etterkant. Derfor opplever mange at bildene på billige kameraer blir bedre enn på dyre.
    1 poeng
  4. dette bildet likte jeg veldig godt!! Legger like så godt ved noen bilder som jeg tok på tur i fjor. 20110707-DSC_5825 by TordFuglstad, on Flickr 20110709-DSC_6271 by TordFuglstad, on Flickr Og et hjemmefra 20110927-TF1_6510 by TordFuglstad, on Flickr Gleder meg å dra tilbake til Trøndelag om 5 dager!
    1 poeng
  5. Litt sent kanskje, men hva med å ta utgangpunkt i dagens "fantastiske" membranteknologi og prøve, ved hjelp av fysiske lover, å vise hvorfor disse stoffene puster, eller snarere hvorfor de i følge fysikken ikke kan fungere, utenfor laboratoriet, slik produsentene hevder. -10 grader utenfor skalljakken og damp fra svette og fysisk aktivitet på innsiden. Hva skjer? (-10 er Ikke så reelt om sommeren kanskje, men like vel.) Så kunne du ta for deg "skorsteinsprinsippet" og hvorfor dette kanskje ofte fungerer bedre. Det genererer ofte like mye støy hvis man trekker i tvil disse stoffenes egenskaper, som når man hevder at sukker, eller karbohydrater, ikke er sunt, men snarere skadelig for kroppen.
    1 poeng
  6. Vi gikk på Møysalenåden Kaldjord 28.6.12. Brukte totalt 11 t. Flott tur, gikk på snø fra Memeruskaret.
    1 poeng
  7. Ser potensialet for en artig diskusjon om sykkel i natur her, men jeg tror jeg skal la det være. Tusen takk for info Eirik78 og afe! Ser ut som om området øst for nasjonalparken er det som er mest aktuelt da.
    1 poeng
  8. Hei! Jeg og min kjære befinner oss for tiden i Finnmark, her skal vi være ut september. Vi skal på flere turer denne perioden siden begge har permisjon fra jobben. Her kommer en lite detaljert turrapport fra vår vandring i Pasvikdalen. Kanskje det kommet en mer omfattende rapport senere når jeg får tilgang til pc. Alt dette blir gjort med min Iphone. Vi startet 15 mai i vaggetem. Herfra gikk vi på grusveg til Sortbrysttjern. Sekkene var tunge og formen vår var ikke den beste. Da vi kom til Ellenkoia kunne vi konstatere at det var is på Ellenvann. Vi tilbringte noen dager på koia. Vi gikk småturer i området, og fikk testet fiskestangen i noen mindre vann som var isfri. Fikk ei gjedde, herlig med årets første fisk. Den smakte godt! Vi fant en del kloremerker i skogen etter bjørn, eksotisk! Urskogen var eventyrlig vakker, aldri sett makan. Ellenkoia var ei utrolig koselig koie! Her var det hyttebøker fra mange år tilbake, spennende lesning. Etter noen dager gikk vi til Piiolakoia ved grensen til Finland. Ei flott koie, med gasskomfyr! Vi fant kun myrvann og valgte derfor å koke vannet før vi drakk det. Vi gikk en dagstur over grensen til ei hytte på finsk side, for en natur! Etterhvert gikk vi videre langs grensegjerdet til Grenseparvannskoia, for ei sjelfull lita koie. Etter hytteboka å dømme er dette ikke ei koie som blir mye besøkt. Her brukte vi dagene på bålkos og fisking. Vi fikk både harr abbor og gjedde. Vi fant bjørnemøkk og noe som kunne se ut som et gammelt spisested for bamsefar, mye benrester. For en opplevelse:) Videre gikk vi til Dagvann, her slo vi opp teltet. Vi gikk en dagstur til treriksrøysa herfra. Vi forflyttet oss gjennom tett skog og over myrer. En trolsk stemning. Plutslig åpnet skogen seg og treriksrøysa viste seg. Her traff vi på to komunearbeidere som drev med noe restaureringsarbeid, spesielt å treffe de her. Det var forresten de eneste menneskene vi traff på vår tur i Pasvikdalen. Etter litt sjokolade og noen bilder gikk vi tilbake til leiren. Fra Dagvann gikk vi tilbake til Ellenkoia, litt trått terreng med en del steinur. Det hadde vært to personer på koia siden sist vi var der, den ene var oppsynsmannen. Etter et par dager gikk vi tilbake til Vaggetem, samme veg som vi kom, og tok bussen til Kirkenes. Pasvikdalen var en stor opplevelse fra dag en, hit skal vi tilbake. Kanskje om vinteren, det må være helt fantastisk. Som dere skjønner gikk vi ikke så langt disse to ukene, noe som ga oss god tid til å nyte friluftslivet og disse vakre skogene. Vi er frelst;) Nå sitter vi på Alta river camping etter en vandring fra Ytre Billefjord til Stabbursdalen, og videre til Alta. En flott tur som vi brukte ca tre uker på. Turrapport kommer senere. Planen videre er å ta bussen til Lakselv og vandre på Ifjordfjellet og Laksefjordvidda i tre til fire uker. Vi gleder oss! Anders og Kathrine.
    1 poeng
  9. Man kunne bevege seg enda litt videre.. Hva skal vi egentlig med ville jerv? Vi kan jo bare ale dem opp i innhegninger og vise dem frem i dyrehager! Eller vi kan bare filme dem slik at alle kan se dem slik de var! Er ikke det nok? Problemet slik jeg ser det er at mange ikke evner å veie verdien av natur opp mot penger, overforbruk og materialisme. Når de ser en fem hundre år gammel furu så ser de kun kroneverdien av f.eks 50 m2 "vilmarkspanel". Mange evner ikke å se at dagens plantasjedrift og turistindustri utsletter all opprinnelig natur. De forstår kanskje at folk henger bilder og malerier av slik natur på veggene, men ikke verdien av naturen i seg selv. Antagelig styres mange av det psykologene kaller "teorien om kognitiv dissonans". Det mest tragiske av alt er at nesten all ødeleggelse av natur er en underskuddsvirksomhet. Politikerne sprøyter inn milliarder av kroner i slikt fordi det er så "fryktelig god distriktpolitikk". De gjør det lønnsomt og ødelegge bare for at det skal bli "arbeidsplasser i distriktene". Selvgode norske politikere ønsker å belære andre land om co2 og bærekraftig bruk av naturen. Men de sørger for å ødelegge vår egen natur. De sørger for at det samme skjer i dag som i tidligere tider. Da drev de med all slags rovdrift der hvor dette var lønnsomt. Nå gjør de det lønnsomt og ødelegge det som er igjen.
    1 poeng
  10. Jeg er ikke sikker på når dette bildet er tatt. det er i hvert fall ikke i år. Jeg fant det på en minnepinne sammen med en masse andre bilder av både hellere og mennesker på tur. Kanskje er det ikke meg som har tatt det i det hele tatt. Etter fellesturer med venner, kollega fra jobben og turistforeningen så utveksles det en del bilder og jeg er nok ikke så flink som jeg burde til å systematisere disse bildene. Angående Urelega og Sandvasslega så har jeg gått forbi et sted en gang i en dal som jeg mener ble kaldt Urdalen. Hvis jeg ikke husker feil så passet stedet med posisjonen til Urelega. Jeg fant ikke denne dalen på kartet, men her var det lødd opp vegger under noen digre steiner og det så nesten ut som at det hadde vert små hytter. Jeg planlegger en tur inn der i sommer for å se om det kan være et fint sted å ta med ungene på en overnattingstur.
    1 poeng
  11. Nå er det snakk om en helt ny primus, men kan sikkert prutes. Skulle tro at den kunne gå for alla Nova eller Omnifuel pris.
    1 poeng
  12. Hørte en historie om ett mygg middel som skulle være så bra. Disse karene smørte seg godt inn før de studerte flasken nærmere da de syntes det ikke fungerte noe særlig, var heller værre mente de. Da de så på flasken så viste det seg at dette skulle smøres på ett tre eller stein sånn passe langt unna leieren, så skulle myggen lokkes dit av middelet Så det de hadde smurt seg med var mygglokkemiddel. Mitt spørsmål er da, Finnes det mygglokkemiddel?
    1 poeng
  13. Kan ikke se at den er nevnt, men "MyggA myggmelk" kan jeg anbefale. Inneholder 19% DEET. Den er med i min sekk i sommer. http://komplettfritid.no/product/mygga-myggmelk-roll-on
    1 poeng
  14. Jeg har god erfaring med Whisperlite. Jeg bruker Whisperlite sammen med MSR Alpine Classic kjelesettet. Brenneren med pumpe passer perfekt nedi kjelesettet slik at du sparer masse plass. Min erfaring er at varmen på brenneren er enten av eller på, så det er vanskelig å justere varmen fra lav til høy effekt. Simmerlite er visstnok bedre på dette punktet. Som strebus85 nevner er konstruksjonen gammel, men det betyr også at den er godt utprøvd.
    1 poeng
  15. det som slår meg som mindre voksent er vel denne reaksjonen på en litt usvevende overdreven tråd på ett internettforum ang. vekt på turutstyr. "voksne folk" tenker jeg. hva en ting veier er nok ikke så knekkende likegyldig for deg som du tror? bruker du stål/jernkjeler og panne på tur? Tar du med oppsagd ved? Dessuten så kan du si hva du vil om enkeltvekter, men hvis du blåser helt i det blir sekken fort tung. Ett sunt forhold til hva en trenger/ikke trenger og er nødvendig i disse dager da det finnes for mange blanke ting en stakkar kan fylle boden sin med, og med deretter tyngre opppakning. Om noen velger og trekke dette lengre enn andre og du ikke ser poenget, kan det kanskje slå deg att det har flere fordeler enn att sekken skal få "jentevekt"? eller att andre har andre behov enn deg? Sparer du ett par kilo er det mer plass til mat (lengre tur?) eller øl eller mange andre muligheter. Hvis du bare rusler rundt i skauen og går fra bålplass til bålplass så er det ikke så farlig heller. Men hva telt og sovepose og klær veier blir straks mer interessant når du f.eks skal ha 10kg klatreutstyr i tillegg. Om temaer som dette ikke har noen interesse for deg, så er det vel strengt talt ikke noe poeng og slenge inn meningen din , bare fordi den er din? er ikke gramteller selv, men det er lov å tenke seg om 2 ganger "voksne folk"..
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.