Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 24. jan. 2025 i alle områder

  1. Helgetur i nærområdet. Behagelig turliv med trekkhunder. Samme leir to netter på rad og dagstur med sekk lørdag. Ingen skam med dekken når gradestokken kryper lavt og man har dårlig pels. En annen luksus med pulk og trekkhund er at man kan ha litt mer inspirerende kosthold.
    15 poeng
  2. Å ta med ein anerkjent kunstnar som sett pris på friluftsliv og natur, og har gode opplevingar med at natur hjelp på mentalhelse, synes eg er heilt opp. Personleg synes eg at Sand var med på å høyne ei elles god episode, som for meg gav feelgood i lange baner.
    15 poeng
  3. Jeg må bare kommentere dette. Jeg skjønner at det brukes mye energi på å lete etter noe å kritisere, når man trekker fram at filmingen er for god, som ett negativt trekk. Opptakene er "proffe" , for man må bare se det i øynene: Monsen er en profesjonell. Når man setter seg ned med "Canada på tvers" serien, som jeg gjør av og til, kan jeg ikke unngå å merke meg at kvaliteten på filmingen har hevet seg flere hakk. Men selv der, med det utstyret Monsen hadde med seg da, er filmingen imponerende. Og på Monsen, Monsen og Mattis turene, hadde de definitivt ikke med seg en ekstra fotograf, og også der er filmingen imponerende. Det er kanskje vanskelig å akseptere, men han er ikke amatør. Akkurat som Sverre M. Fjellstad ikke var det. Og forresten, han er fortsatt alene og loffer. Men han legger ikke skjul på at når han har gjester med seg i programmet, så har han en fotograf med. Det hadde vært umulig å lage noen brukende severdig film ellers. Men en ting har du rett i: smaken er som baken. For de som heller liker mer action TV er alltid Bear Grylls der...
    15 poeng
  4. Blitt mange skiturer i det siste, i nærområdene i Froland og Gjerstad (Agder). Min mest brukte app har blitt "Skisporet" Men i går må vært den fineste. Dro rett fra jobb og opp til Kleivvatn i Gjerstad og gikk opp til Drivheia. Det er ikke så langt fra Solhomfjell og Havrefjell som jeg går mye til i barmarkssesongen. Det å gå opp til toppen mens solen gikk ned og lite folk gjorde det hele mye flottere, enn midt på dagen i skarp sol og mye folk. 12km og 2t 15min.
    14 poeng
  5. Det burde nesten vært en "Hvor har du IKKE vært på tur"-tråd her, for jeg har nemlig ikke vært på tur på Blefjell denne helgen, selv om intensjonen absolutt var der. Planen var å loffe rundt på Blefjell fra Norstul parkering med fjellski og sekk hele helgen for å utforske mer fritt i terrenget. Veien de siste kilometerne opp mot parkeringen hadde andre planer. Jeg ante fred og ingen fare mens jeg suste opp grusveien, helt til jeg et punkt kjører forbi to biler parkert langs veien, og en gruppe folk traskende litt lenger opp med hodelykt. Jeg tenkte ikke så mye over det, helt til jeg har passert dem og bakken begynner å bli brattere. Bilen får mindre grep og farten daler. Ikke krise, jeg er vant til å ikke ha perfekt grep på fremhjulstrekkeren uten piggdekk - Og det har aldri stoppet meg tidligere. Trodde jeg, helt til bilen mistet all fart og jeg ble stående i noen sekunder før jeg begynte å skli nedover igjen. Etter mye jokking og febrilsk prøving på å IKKE skli skeivt ut i grøfta klarer jeg å rette opp bilen og saaaaakte bremse meg nedover baklengs i bakken. Omsider møter jeg gjengen (som fikk se hele showet) som gikk oppover. Jeg skjønte nå hvorfor de hadde satt igjen bilene nede lenger nede langs veien Siden jeg kom helskinnet fra det fristet det ikke å prøve igjen, og heller ikke å kjøre alternativ vei opp mot en annen del av Blefjell. Det kunne jo være akkurat samme føret der (solsmeltet is og ikke strødd). Jeg mistet litt lysten og turen gikk slukøret hele hjem igjen. I går (lørdag) tok jeg istedenfor en supernærtur i Oslomarka - For minst én teltnatt måtte det bli! Litt trist at det var skikkelig lite snø i Østmarka/bygrenseområdet!
    14 poeng
  6. Hei Vi som modererer har fulgt litt med på denne tråden og har blitt enige om at dette er lite relevant for Fjellforum og friluftsliv. Så vi stenger denne tråden.
    14 poeng
  7. Nei. Din "oppsummering" er i beste tolkning svært overforenklet, i verste tolkning regelrette løgner. For å ta én av påstandene dine, hullene i ozonlaget har blitt svært mye mindre (og nesten helt borte) fordi det ble gjort noe med bruken av KFK-gasser og ting som faktisk skapte de hullene i ozonlaget. Du vet, at det ble gjort det forskere foreslo at skulle gjøres for å bøte på problemet. Det hjalp.
    14 poeng
  8. Tragisk lite snø, men hundene hadde ikke noe imot en kløvtur.
    13 poeng
  9. Det som ER politisk korrekt i dette landet, er å si ja til alle hytteprosjekter, motorveier og næringsparker. Skal jo ikke si nei til noe som kan generere skatteinntekter i en slunken kommunekasse. Flere av de som har vært med i serien er folk som har stått opp mot denne utbyggingsbølgen som har ridd landet som en mare de siste femti årene. Nasjonalparkene representerer det de har kjempet for.
    13 poeng
  10. Det er ganske uvitende å bruke miljøbevegelsens to store seiere som bevis på at miljøvern bare er tull. Problemene med Ozonlaget, og sur nedbør forsvant ikke fordi de var oppdiktet. De forsvant fordi man endret adferd. Hullet i Ozonlaget førte til en verdensomfattende dugnad, og freon-gass ble forbudt i hele verden i løpet av få år. Sur nedbør ødela skog i store deler av Europa, og gjorde fiskevann døde. Mijøkampen førte også her til endringer i hva som var tillatt av utslipp. Skogen har delvis tatt seg opp, og behovet for kalking av fiskevann har avtatt. Når det gjelder pol-isen har det vært forskjellige estimater på når det blir isfritt, men at isen minker er det vel ingen som tviler på. Det at de mest pessimistiske estimatene ikke har slått til er et syltynt argument for at alt bare er bløff.
    13 poeng
  11. I dag så har jeg gått tur fra Vatnlia til Store Svartvatnet, i Bodø. Lengde t/r ca. 9 km, tid 2-3 timer. Det var helt vindstille, minus 4-5 grader. Hard skare, så jeg gikk til fots. Morgengry: Heggmotinden i bakgrunnen: Aurnestinder i bakgrunnen: Steigtinden i sollys: Sola titter frem:
    13 poeng
  12. Det du spurte om var på ingen måte så konkret som du tror, og på tidspunktet jeg skrev anbefalingen hadde du ikke spesifisert noe mer enn at du ville ha en enkel bro av minst mulige dimensjoner for et spenn på 2,5 m. Du fikk anbefalinger fra hva man vanligvis forventer av en enkel bro over en bekk. Dvs. at den tåler vekta av det antall mennesker som realistisk kan finne på å gå over samtidig og at den tåler å bli liggende ute. To 48x148 mm bjelker med terrassebord på tvers er ikke akkurat noe overdimensjonert konstruksjonsbragd... Jeg kan genuint ikke huske sist jeg opplevde noen som svarte så utrivelig på velmente anbefalinger som du gjør.
    12 poeng
  13. Har gått til innkjøp av nye felleski og skøyteski, og i ettermiddag ble skøyteskiene testet i halvmørket. Aldri prøvd skøyteski før, så det var best det foregikk uten masse folk på alle kanter, og etter solnedgang. Ble noen fall, men overlevde, så en god start Turen gikk på Øynaheia i Froland kommune, i fine løyper. Ble på ca 10km - 1t40min.
    12 poeng
  14. Ble en rask tur til Drivheia i Gjerstad rett etter jobb på onsdag også.. Var siste dag med fint vær på en stund, så kunne ikke la den sjansen gå fra meg. Litt raskere tempo denne gangen, men like flott tur 1t 43min - 12km.
    11 poeng
  15. Kiwi selger denne fine grønnsaksposen for kun 4 kr. Veier bare 6 gr. og er flott til å organiserer småting i.
    11 poeng
  16. Fallsbekken i Ringsaker. En kort biltur unna. Perfekt for litt isklatring før middag.
    11 poeng
  17. Skitur på Kyrkjebygdheia i Nissedal på lørdag i flott vær. 16,5km og 5,5t. Minst 30 år siden jeg gikk på ski sist, og kom fra det uten brekte armer eller bein
    11 poeng
  18. Jeg likte gjensynet med Lars Monsen av flere grunner og klarer ikke helt å la meg indignere over hvilke gjester som er med. Har i grunnen ofte blitt overasket over gjester han har hatt med nå og tidligere serier. Har ikke helt sansen for å sette folk i bås heller. I dette inngår også "typisk fjellforumer" eller "influenser". Vi er like forskjellige alle sammen, og jeg liker ordtaket: "don't criticize what you can't understand" i den gamle Dylan-låten. Det ligger noe der... En annen dimensjon med Monsen for meg er at vi er like gamle og jeg syns det er litt morsomt at han (som meg) plutselig er forsiktig for å ikke skade seg. Han har lært den harde måten han også. Ser virkelig fram til fortsettelsen.
    11 poeng
  19. Østmarka i dag. Fantastisk solskinnsdag. Fant gaupespor.
    10 poeng
  20. Helt enig. Det er ganske lavmål å hakke ned på mennesker man ikke kjenner, som kanskje har valgt en annen rute i livet enn folk flest. Om man irriterer seg mosegrønn over noe slikt. Så får man bare spole over de 7 minuttene han var med. Kan for øvrig anbefale: https://tv.nrk.no/serie/kunsten-aa-leve/sesong/1/episode/MKTV60000117 Fra en som har jobbet i psykiatrien i mange år - syns jeg det er deilig at folk fronter natur og friluftsliv som terapiform. Det er langt bedre enn det meste av tradisjonell behandling. Så han fortjener å sitte der med Lars Monsen og dele sin historie. Så tipp topp tommel opp! Hat og mobbing av personer man ikke kjenner er et lavmål man bør holde seg for god til. Jada, det er irriterende med skyhøy kjendisfaktor på norsk fjernsyn og i populærkultur generelt. Og da spesielt alle disse influenser-folka, som knapt nok har livserfaring og/eller tallet. Så jeg sier heller ja takk til kjente folk som faktisk kan vise til noe håndfast. Og det gjør blant annet Sand. Men nå er det ikke bare kjendiser Lars Monsen har fått "besøk" av. Om man blir grusomt irritert over noe slikt, så får man bare skru av fjernsynet da vel.
    10 poeng
  21. Jøss e navn. Hva folk kan klare å irritere seg over. God bedring
    10 poeng
  22. Nettopp kommet hjem etter fem dagers "piste-bashing" i Engelberg, Sentral-Sveits. Jeg tok med meg randonnée og fjellski. Venter på morgenskibussen i landsbyen: Bunnstasjonen til Titlis taubanesystem. I Sveits vil et skilt som dette normalt være på tysk, fransk og engelsk. Det faktum at svensk har erstattet vårt andre offisielle språk her, er en indikasjon på hvor populært dette stedet er blant skandinaviske besøkende: ……og ikke bare skandinaver – Engelberg får besøkende fra mange forskjellige kulturer i verden: Utsikt over landsbyen gjennom vinduet på Brunni-taubanen: Utsikt over dalen fra Brunni. Det høyeste punktet på skyline er Titlis 3238m. Til høyre for masten, og like før ryggen faller bratt til høyre ligger toppstasjonen til Titlis taubaneanlegg (Klein Titlis 3028m). Man kan nedkjøre derfra helt ned til landsbyen på 996m – en nedstigning på over 2000m, selv om det er en flat del i midten som kan overvinnes ved å bruke en horisontal stolheis: Schonegg tallerkenheis. Dette hevdes å være den bratteste plateheisen i Sveits – ikke for personer med svake nerver: Hahnen ("Hane") - Engelbergs "varemerke"-fjell:
    10 poeng
  23. Overraskende at enkelte klarer å finne negativt i denne serien med Monsen og nasjonalparkene. Jeg opplever at disse programmene er mer eller mindre akkurat slik friluftsliv i praksis er. Takk til NRK og Lars Monsen
    9 poeng
  24. Liten utfart på isen med eldste guttungen og hunden. Ingen røyer på kroken Idag, været var for fint 😅
    9 poeng
  25. I dag ble det ny klokke! Det beste av det billigste. Jeg må ha noe som tåler hardt bruk, høye temperaturer og kan brukes i alt slags vær. Jeg tålig lei sportsklokker som skal minne meg på idiotiske mål, dundre på med notifikasjoner eller fortelle meg at nå er det på tide å lade den igjen. Jeg bruker latterlig mye tid foran skjerm, men jeg ønsker å gå så analogt som mulig i tiden framover. 🙏🏻
    9 poeng
  26. Med flytting til ny region følgjer utforsking av skiløyper. 20250215_114112.mp4
    8 poeng
  27. Har laget turrapport på video! Silent hiking-stil fra Finse til Haukeliseter.
    8 poeng
  28. I dag ble det skitur til Sætervatnet i Valnesfjord, Fauske. Fint vær, 2 minus og vindstille. Løypene er de beste her i distriktet. Takk til Valnesfjord Helsesportsenter som kjører opp løypene.
    8 poeng
  29. Denne historien fra Finse viste hvor mye gode forberedelser kan hjelpe i kritiske situasjoner. https://www.nrk.no/vestland/xl/venene-gjorde-alt-rett-og-redda-ingebrigt-fra-a-drukne-i-ei-elv-pa-finse-i-romjula-2024-1.17205808 Jeg sitter selv og vurderer att og fram og planlegger vintertur og elvene har åpnet seg her nå - selv i høyden og det kan fort gå galt, så å lese om andres erfaringer og viktigheten av å tyde snø-broer og forholdene ved rennende vann kan være noe å ha i bakhodet.
    8 poeng
  30. Jeg mener det bør være greit nok å fastslå at det ikke er mulig å ha noen som helst konstruktiv diskusjon mellom to parter når begge parter mener den andre er feilinformert, og ingen fremlegging av kilder kommer til å endre dette. Og så får heller forumet her være for å finne sammen om felles interesser rundt tur og friluftsliv. Noen ganger er politikk rundt dette relevant å diskutere, men en diskusjon som ikke bygger på en felles virkelighetsforståelse er totalt meningsløst. Det er vel heller ikke noen vits i å poengtere (som andre har gjort) at greiene du påstår er et samrøre av upresise eller feilpresenterte fakta, konspirasjonsteorier og direkte løgner.
    7 poeng
  31. Bill Gates er ingen autoritet på hverken helse eller miljø, og ingen hadde brydd seg om hans meninger på disse områdene om han ikke var en av verdens rikeste. Han har også betydelige investeringer innen disse områdene som han prøver å utøve sin inflytelse på. Kjøtt er ikke en synder i seg selv. Det er måten det i stor grad produseres på. Kjøttproduserende dyr på naturlig beite kan nyttegjøre areal som ellers ikke er egnet til matproduksjon - og vi kan produsere mat uten å konvertere store områder til monokulturer. Metangass har også ett mye kortere kretsløp enn CO2, så dette er ikke noe som vil akkumulere i enorme mengder i atmosfæren. Men vi må i størst mulig grad få CO2 ut av kjøttproduksjonen. Dette tilføres fra eksterne faktorer som dyrking av råvarer til kraftfor (igjen store jordbruksareal med monokulturer) og transport. Kjøtt er jo i utgangspunktet også veldig sunt, men man blir hva man spiser. Moderne kjøttproduksjon med medisiner, hormoner og kraftfor er definitivt ikke like sunt som elgkjøttet fra elgen du skjøt sist jakt. Det farlige er når noen få oppnevner seg til eksperter eller profeter og forkynner en one-size-fits-all løsning for en hel verden med ulike forutsetninger. I Norge har vi utrolig lite areal som egner seg til produksjon av korn og grønnsaker til menneskeføde. Hvis vi (og andre land) kan produsere den maten vi (de) har de beste forutsetningene for å produsere lokalt, uten import av kunstgjødsel, soya til kraftfor o.l. , og skape insentiver for naturlig, bærekraftig, regenerativt landbruk så vil dette ha den beste miljø og helseeffekten på lang sikt. Men dette er tiltak som git null avkastning for investorer som Bil Gates, og derfor hører vi sjelden snakk om denne type løsninger.
    7 poeng
  32. Det ENESTE som er bra med å spise mindre kjøtt. om det er okse, fugl eller fisk er dyrevelferd. Alt annet er bare tull. Kveg er noe av det mest bærekraftige vi har når det kommer til næringskilder. De spiser og gjødsler sin egen mat, alle husdyr i verden, står for 0.2% av metan utslippet i verden. Nei, at Bill Gates har vært i UK er faktisk ikke noe å le av, det er kanskje noe av det mest skremmende som kan skje EU. At han tullingen der, med sitt syn på hvordan alt jordbruk i verden skal driftes (helst med monopol for hans del) er om mulig noe av det mest inngripende og farlige for matsikkerhet på mange tiår. Men igjen, hva vet jeg... jeg er jo bare en konspirasjonsteoretiker 😂
    7 poeng
  33. Tipper 17. august 2023 Det er ikke såååååå ofte det er nesten 30 grader og sterk vind sommerstid på Varangerhalvøya
    7 poeng
  34. En gammel traver. Værmeldingen er ikke helt å stole på. Likevel, når gule farevarsel florerer og det er snakk om orkan, så innrømmer jeg å ta litt hensyn til varselet. Nå var det ikke meldt orkan i midt område, men det var likevel snakk om vindkast oppmot storm styrke – 24 m/sek. Det er så pass sterk vind at det er vanskelig å gå, og jeg prøver å unngå turer i åpent terreng med så sterk vind. Det var heldigvis ikke meldt mye nedbør. Nedbøren skulle også komme litt ut på dagen, så om jeg kom meg ut litt tidlig, så ville jeg muligens få en tørr tur. Det er ikke så mange plassene å gå tur i sterk vind. Det er i hvert fall ikke aktuelt å gå i strandsonen. Der er det ikke mye le for vinden. Det bør helst bli i skog eller nede i daler med skog rundt. En tur rundt Engjavatnet ville være mulig og det var den turen jeg tenkte på. Det er en tur jeg har gått ganske mange ganger i det siste, og det var ikke mange dagene siden jeg var der sist. En annen tur jeg har brukt i vindfullt vær er turen rundt Lifjellet. Dette har i svært mange år vært min faste vintertur, og en tur jeg gikk omtrent en gang i uka. Da jeg begynte å bruke denne turen, var jeg i begynnelsen av femtiårene, og kom i løpet av noen år i god form. Nå, 25 år senere, er jeg fortsatt i god form, men det går avgjort ikke så for som før. Det som en gang var en grei og enkel tur, har etterhvert blitt en lang og tung tur. Det ble til at jeg ville forsøke meg på Lifjellturen - en gang til. Det var helt greit å starte tidlig, og på Dale var det ikke mange andre biler. Som vanlig gikk jeg utover langs sjøen. Det var gode forhold, med tørre svaberg og vinden som kom fra sør laget ikke problemer. Ved Einerneset, kikket jeg på klokka og kunne bare riste på hodet. Det hadde tatt en time å komme fra parkeringsplassen og ut . Jeg husker godt en av de første gangene jeg gikk her. Da tok det 45 minutter, og da var jeg i dårlig form. Det gikk ikke fortere fra Einerneset til Bymarka. Der går stien over haug og hammer. Opp og ned og rundt. Det er ikke enkelt å komme fram, og jeg var litt glad da jeg kom over kanten fra «Klungeldalen» og kunne starte på bakken oppover mot toppen. Den bakken er lang og enkelte plasser ganske bratt, med litt «klatring». Siden jeg jo er i «god form» kom jeg opp nesten uten problemer, men jeg må innrømme at pulsen var høy øverst. Nå ble det likevel ingen stopp der. Jeg kunne se sinte og svarte skyer i sør. Det var, trodde jeg, regnet som kom i mot. Om jeg kjappet meg ville jeg muligens nå skogen rundt Dalevatn før regnet. Vinden oppe i høyden var langt fra så sterk som YR mente det ville blåse. Et enkelt vindkast fikk meg til å stoppe opp, men det var alt. Det kom aldri noe regn. Jeg fikk noen dråper på meg, men det var bare så vidt jeg hadde hetta på hodet. Med en lang bakke opp til toppen, er det også en like lang bakke tilbake til Dale. Det er en av de gode tingene med denne turen. Det er lett å komme ned fra toppen. Turen hadde tatt en halv time lengre enn i de «gode gamle dagene», og jeg kunne kjenne at jeg hadde vært på en «tung» tur. Den hadde likevel ikke vært så «tung» at den skremte meg vekk fra Lifjellet. Det blir muligens flere turer fremover. Jeg var i grunnen godt fornøyd med innsatsen denne dagen.
    7 poeng
  35. Skjønner godt hva dere sliter med. Det er jo derfor jeg synes 105/115l er passe dagstursekk....
    7 poeng
  36. Årets første fisketur, til Ikkurvatnet i Gåsvatnan landskapsvernområde i Bodø. Skikkelig mai-stemning: 7-8 grader, masse overvann og store barflekker på fjellet, og et vått og sugende føre. Fisket var så som så, men tror personlig dette var min tidligste ørretfangst (på året)? Et smykke av en ørret 🤭 Jeg har huttra og fryst så mye under isfisking, at det er en aktivitet jeg bruker å spare til sola begynner å varme. Derfor har jeg fisket lite (ørret) på denne tiden av året. Da jeg studerte på Ås var vi stadig vekk og pilka abbor/gjedde midtvinters. Februar forbinner jeg først og fremst med fjellrypejakt, der jeg er i aktivitet hele tiden.
    6 poeng
  37. Siste innspurten av foredraget belyser Monsen syn på hva som skjer i naturen; og det er alvorlige forandringer i forhold til utbygging/ nedbygging av norsk natur, hvordan vi IKKE ivaretar ville dyr...... Det var nytt for meg at han har " tatt bladet fra munnen" når det gjelder tilstanden i naturen, og det synes jeg var utrolig bra. Tekstene på sangene til Trine Rein var også treffende, og vekker tankene rundt denne naturkrisa vi står midt oppi. Låtene hennes rørte meg. Håper folk tar innover seg dette alvoret.
    6 poeng
  38. Baldr, 37kg og snart 2 år gammel Labrador og turkamerat. Usedvanlig vanskelig å få han med ut døra, men når vi først er ute så er det greit.
    6 poeng
  39. Herlig episode med Monsen i Børgefjell, beste til nå i den nye serien. Artig og interessant med all mimringen tilbake til gamle turer og trist med det at det er blitt mindre liv i fjellet. Synd bror Jan måtte returnere, hadde blitt mye moro ut av det. Dette var en Monsen-klassiker!
    6 poeng
  40. Har vore ein rask tur innom. Eg får umiddelbart følelsen av å komme inn i ein nettbutikk. No har eg stort sett kontroll på eigne utstyrsliste, men om eg var heilt ny i noko og ville hatt ei pakkeliste, trur eg google ville vore meir nærliggande for meg å bruke enn denne plattformen. Heile konseptet der pakkelista er brakt på vareform byr meg personleg i mot. Eg likar pakkelister som seier "tjukk lue", "tynn lue" osv. Denne "vareforma" som de har valt gir meg ei kjensle av mange agendaer, som ikkje nødvendigvis er kommunisert. Dersom eg tilfeldigvis ramla innom denne sida, og ikkje fulgte lenkje frå dette forumet, ville eg synes sida var ullen, og raskt gått ut at... Nett slik eg gjer når eg kjem inn på sider som tydeleg har mange forbindelsar til butikkar/leverandørar, men som ikkje er ein butikk. Dette er brukaropplevinga til ei som IKKJE kan noko om YouTube, marknad, kommunikasjon, plattformer osv osv, men til ei nokså ordinær voksen dame som likar å vite kva eg har med å gjere.
    6 poeng
  41. Jaha, okey. Litt av en påstand. Ingen hensikt å gå videre her ser jeg 🤦🏻‍♂️
    6 poeng
  42. Jeg har en 900 mL titankjele som jeg er veldig glad i, men det medfølgende trekket var dårlig. Siden jeg hadde 1.0 oz DCF (CT2K.18) liggende bestemte jeg meg for å lage en bedre pakkpose. Jeg forsterket den vertikale sømmen med Ultra TNT-teip på innsiden for å hindre at den slites ved åpningen som ofte er det svakeste punktet Jeg brukte mønstergeneratoren fra LearnMYOG: https://learnmyog.com/stuffsack.html I tillegg tørker jeg egen turmat som jeg rehydrerer ved å tilsette varmt vann og la det stå i 15-20 min. For å holde maten varm laget jeg et passende kjeletrekk i neopren. Jeg bruker også kjelen som skål, og da gjør trekket den mer behagelig å holde når kjelen er varm. Trekket er i samme dimensjoner som kjelen, og siden det er litt elastisk sitter den godt panelene er sydd sammen uten sømrom ved å legge dem kant i kant og sy med bred sikksakk og kort stinglengde. Materialer: - DCF: https://dutchwaregear.com/product/1-dyneema-composite-fabric/ - neopren: https://www.extremtextil.de/en/neoprene-jersey-both-sides-3mm-black-black.html
    6 poeng
  43. Polarhundar er flotte, men også generelt krevjande. Ein Malamute er krevjande på fleire nivå. Kor krevjande kjem an på di erfaring med hund. Eg tenker at Malamute ikkje er nokon utprega førstegangshund. Den har ein sterk ofte ein sterk egen vilje, og er ein arbeidshund som definitivt har det best (og er triveligst) når den får trekke og kløve og bruke seg. Eg meiner nokså bestemt at ein først skal tenke på kva behov ein har i ein hund, kvar ein bur og kva ein kan tilby hunden og så velje rase deretter. Eg vil difor gjerne snu på spørsmåla: Kva behov har du definert at du har i ein hund? Kvifor vil du gjerne ha ein malamute? Kva er det du tenkjer gjer den fantastisk? Passar det med ein mlamut slik du bur? Det er også lurt å tenke på om ein kjem til å ha dette behovet dei neste 10-12 åra. Det er nok av hundar som er til omplassering fordi livet skjedde eg trur ein del av dei kunne vore unngått med betre raseval. Kanskje starte med å få besøke/låne ulike hundar, for å gjere deg erfaringar?
    6 poeng
  44. Det er nok mange som har hatt en våt og snøfattig helg for februar å være! Her gikk turen til Langsua, med utgangspunkt Yddin Fjellstue (Tips jeg ikke var klar over før senere: Man kan parkere 4km nærmere fjellet og slippe litt skispor 🙃). Så snart vi er utenfor skisporet fredag kveld og klar til å slå leir ser vi hvor lite snø det er i det lavere området. Vi snakker maks 20-30cm. Noe mer oppe i fjellet, men likevel ganske glissent. Planen for helgen var en større runde rundt Skaget og andre fjell i nasjonalparken, med ambisjon om ~45 km under skiene. Lørdagen bydde på grått vær og i høyden skikkelig tjukk tåke. Etter hvert ble duskregnet gjort om til ganske intens regn/slaps med 0 grader i luften og vind som begynner å ta seg opp. Leir måtte opp litt før vi hadde tenkt. Aldri har jeg vært SÅ klissvåt på vintertur. Gode rutiner får sin verdi, og teltet blir reist før man rekker å bli for kald. Her er det bare å hive av seg alt yttertøy i forteltet og igangsette tørking! Vi visste at søndagen var det meldt knallvær i fjellet. I mangel på dekning i camp fikk vi bekreftet prognosen med en Inreach-oppdatering. Sånn sett gjorde det ikke noe å slå leir litt før egentlig tenkt. På grunn av tid til rådighet måtte ruten hjemover kuttes noe, men de to milene vi fikk søndag står seg nok godt som beste tur hittil i år. Skikkelig påskestemning i sola, og ikke et eneste skitråkk å se før vi var ved Storeskag. Heldigvis var det også kommet et lite snøfall på natten etter det intense regnet, så underlaget var også ganske optimalt. ~36 km totalt for helgen!
    5 poeng
  45. Den nesten daglige sledetur på Veståsen, Ål, Hallingdal med 30 kg barnebarn i sleden, 15km. For travel til å ta foto med både hunder og barn! Elgen
    5 poeng
  46. bare så det også er nevnt. Det beste, billigste, peneste og sannsynligvis letteste alternativet får du om du lager deg en strip-kano. Jeg endte opp med å gjøre dette med kajakken min. Angrer ikke et sekund:
    5 poeng
  47. Hvis du senker guarden litt og ikke tolker alt i verste mening, så vil du se at vi ikke er helt uenige. Jeg er enig i at fokuset på Co2 er uheldig. Ikke fordi det ikke er et problem, men det tar fokuset bort fra andre miljøutfordringer som er minst like alvorlige, og som gjerne brukes til å grønnvaske andre Co2-kompenserende naturinngrep som f.eks. utbygging av vernede vassdrag, samt vindkraft, solceller som gjør inngrep i store områder. Poenget mitt var at i motsetning til metan, som gjerne blir fremstilt som synderen i kjøttproduksjon, som er en del av ett (potensielt) lukket og naturlig kretsløp, så brukes det absurde mengder olje i den industrialiserte kjøttproduksjonen. I jordbruket som er grunnlaget for kraftfôrproduksjon er dette alt fra utvinning, frakt og produksjon av kunstgjødsel, pløying, høsting, sprøyting, frakt av såkorn, kjemikalier, ferdig råvare, bearbeiding av råvarer til ferdig produkt og frakt av ferdig kraftfor jorda rundt. Så på toppen av alt frakter vi gjerne det ferdig kjøttet verden rundt også. Dette er mye, men det er fortsatt en voldsom forenkling - det er MYE som ikke er nevnt. Co2, om ikke direkte gunstig - er i praksis bare en markør for ett vanvittig forbruk av energi og naturresurser som ikke er bærekraftig. For all Co2 som slippes ut vil det være ett relativt lineært forhold til andre utslipp av andre skadelige kjemikalier og mikroplast. Det er også en indikator på hvor mye natur som ofres til monokulturer og utvinning av kunstgjødsel og oljeprodukter. Hyperfokuseringen på Co2 er reduksjonisme av verste sort. Det åpner opp for perverse insentiver der mann i stedet for å løse de underliggende problemene, selger en idé om at alle problemene kan løses gjennom enda mer forbruk og videre økonomisk vekst kamuflert som «det grønne skiftet». Jeg mener iaf noen varsellamper bør tennes når økonomene blir opptatt av miljø. Personlig ønsker jeg ikke mene så mye om i hvor stor grad menneskeskapt utslipp av Co2 påvirker klimaet, jeg trur ikke det er null, men det er ett veldig komplekst bilde og det eksakte tallet er ikke så viktig for meg i denne sammenhengen. Det er de underliggende problemene som bekymrer meg.
    5 poeng
  48. Tidlig i januar. Et stk bål og et stk samboer. Et stk bål og et stk gapahuk-mekke-amatør. Work still in progres. Erfaringer gjort til nå: Det å samle tømmer ved å bruke en halvrusten sag til 39,90 kr,- fra Jula har vært litt utfordrende. Jeg får ikke felt så store trær, og endt opp med ganske ujevne "tynne" lengder, med mye bark, halvråte og kvist. Godt satt sammen med 150 mm lange spikre. Dette har vært veeeeeeeldig tidkrevende. Åpne sprekker og slikt skal fylles med mose. Skal sette inn et plexiglass i "vinduet". Ikke helt fornøyd med taket, jeg fant aldri en "kjapp" og god løsning på skråtak. Jeg rakk rett å slett ikke opp, og noe klatring har jeg ikke helse til. Taket er ikke helt tett, så jeg tenker litt på hva jeg skal gjøre her. Kanskje bare skru på noen metallplater. Fant noen billige terrassebord på Finn.no og fikk lagt en liten platting. Bålkurv til 99 kr,- på Rusta.... (metallpunktene som stykkene fra slått sammen på... smeltet - så kurven er i ferd med å dele seg, skal sette på noen egne bolter). Kostnad så langt: - Sag 30 kr,- Øks 70 kr,- Kniv 25 kr,- Elektrisk drill 249 kr,- (Biltema... overraskende effektiv) - Materialer tak, "reisverk" - 0,- Terrassebord 300 kr,- Konstruksjonsvirke (?) til platting.. 300 kr,- - Feilblandet maling 60 kr,- - Oljebeis 400 kr,- - Spiker 169 kr,- - Skruer ca 200 kr,- - Bålpanne 99 kr,- - Heller til bålpanne 125 kr,- - Murstein ca 200 kr,- - Diverse småting jeg helt sikkert har glemt.... 250 kr,- Totalt ca 2 500 kr,-
    5 poeng
  49. Nå tok jeg fart og bestilte et mye lettere telt på salg ... Så der sparte jeg en kilo. Ikke si det til samboeren min 🤣
    5 poeng
  50. Og min skulle bli trekkhund men ting blir ikke som man hadde tenkt 😂 8A44481F-0979-4A7D-B375-A11709C7B298.mp4
    5 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.