Gå til innhold
  • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Skal ta en 3-4 dagers loffetur rundt om Børgefjell, nå 10 Juni cirka. Planen er å starte fra Smalåsen, og gå innover til Jengelskardvatnet, og tilbake. Vet noen om det er sti helt inn til vannet ? Bør jeg tenke på at det er bjørn i området, har ikke teltet noe særlig i bjørneområder.. Hvordan er det med fisk i Jengelskardvatnet, og da i starten av Juni ? Er det sannsynlig at det er bart terreng når man skal gå der ? Er åpen for generelle råd også. Takk for hjelpen !
  3. Jeg bruker Altras Timp 5, uten membran, men med god Vibram Megagrip såle som også gir veldig godt grep på våt stein/fjell. Skoen har mesh, og er veldig luftig, og tørker opp etter vading. Dersom det er øspøs hele dagen, så kan jeg bruke sokker med GTX fra Sealskinz. Merker at jeg blir mye klammere på foten med GTX sokkene, enn om jeg bruker tynne ullsokker. Men redet kjølig og mye regn så kan sokker med GTX være fint for å holde seg varmere på føttene. Korte og lette gamasjer kan være lurt for å unngå småstein og kvist kommer opp i skoen.
  4. I går
  5. Tältet verkar vara lika modell som HB unna men kanske tunnare material finns en del som anv dessa små tält på vintern men skulle ej ha mitt mer en på en kort tur i skyddad terräng med små björkar tex att fästa en mindre tarp i över ingången för ev matlagning under. Jag haft mitt på sommaren och lagat all mat i absiden eller vad man ska kalla utrymmet mellan ytter och innertältet. Har lika pulka som din för kortare tur med ca 35 kg startvikt med tält på ca 4 kg inkl footprint HS himalaya 2p fortfarande ganska litet tält för matlagning och man får ha en del packning på pulkan och även den ute. En stor nackdel med pulkan är ju obefintlig reparationsmöjlighet jfr med glasfiber,samt inga större styrskenor . Finns de som gjort många modifieringar på dessa men passar bäst för transport från bil till hus vid mkt snö eller inte plogat,samt för test om man vill tälta med pulka på vintern. Jag skulle inte anv bensin i köket speciellt inte inne i absiden utan då fotogen eller vintergas med behållare man värmt innanför kläderna en stund före användning och med speciell brännare med en ventil som ger mer gas vid lägre temperatur typ som MSR pocket rocket dl eller brännare med förvärmings slinga och som tål vättskemating dvs med vänd kanister/tub.
  6. Ska man klaga på något så var det stor skillnad på volym på musiken och tal inslag. Vad hade du för drönare som klarade vind och kyla. Samt långa objektiv när kameran stod i förgrund på bilden på stativ. Har du något underlag för stativet så det ej sjunker i snön. Vad för typ av lådor till köken.
  7. Köpte Alfa Juvass nu på salg på hemsidan nu gått några mil verkar på bild vara väldiga klumpiga kängor,men perfekt passform inga skoskav med tunn och tjockare stumpa.Passar smalare fot trots 46 och många förstärkningar,ej breda får in fot i skrevor i berg som krävs på vissa DNT leder. kollade med Alfa noga om materialet och ska vara ca 50 polyuretan resten nylon och noggrant testat.(men ej som läder men lättare och man slipper smörja in och "kladda"med detta i tält och ev smeta in annan utrustning när de står och torkar. Lättare än läder jag har Garmon dakota gtx. Köpte även ett par Crispi valdres de är extremt mjukt skinn och troligen lite för ömtåliga för tex vissa delar av tex Jotunheimen med mkt sten men perfekt för andra ställen och troligen mkt bekvämare på långtur än Juvass men sämre stabilitet i sidled för framfot som kan röra sig betydligt mer. Juvas liknar med Mountinerings kängor och går bra att ha stegjärn på. Båda kängor med väldigt bra stötdämpning,relativt lätta. Jag prova båda länge inomhus i trappor och hade på dem i timmar före koll av rätt storlek,så fötter hinner bli varma och ev sväller lite,lika på tur i flera timmar före de vädras vid tex en middagsrast.(båda såldes för 50% rea då outdoor butiker nu säljer mindre)
  8. Crispi Hunter og Summit 40% raaabatt https://www.crispi.no/kampanjer-1/varkampanje
  9. heineken1

    Hund og knott

    Takk. Telt er ikke noe problem. Det er når vi er ute og fisker i et vann. Er kanskje ikke lurt å bruke Mygga på hunden .. men takk for tipset Ole K, jeg sjekker. Tar imot evt midler som har virka🙂
  10. Myggmiddel kan hjelpe på... Neo's lager en til hund, som jeg synes funker ganske okey. Det beste er nok ett telt med myggnetting ja, evt løpe fra de jævlene 😂
  11. Nå kan vi vel si at langtidstesten er godt og vel over, og jeg hadde glemt hele greia. Det finnes flere som ligner på min, og vi får bare håpe at de er bedre, for TK800 var en stor skuffelse. Funker på gass, og ja på bensin med laaaaaang forvarming, og ikke for svak varme. Pumpa gkk delvis i stykker. Den orange knotten går bare rundt og rundt uten at gjengene på koblinga beveger seg. Ny o-ringer måtte den også ha da den lakk litt bensin. Til gjengjeld er den eldgamle MSR brenneren fortsatt i god stand, og virker bra både på gass og bensin. Jeg har riktignok hatt bruk for dysenål 2 ganger i løpet av 14 år
  12. heineken1

    Hund og knott

    Oisann. Takk for tipset. Dette var i Valdres oppi høyden 1000 moh. Nord Aurdal. Hunden oppførte seg normalt dagen etterpå.
  13. Se opp for en spesiell type knott med ett lite rør ut av nebbet. Det er en type/ art litt større enn ordinær/ vanlig knott. MEN den suger blod og hundene hovner opp og blir rett og slett dårlige/ slappe/ problemer med å gå/ spise osv. Denne arten skjuler seg i lyngen og man ser den ikke så lett. Vi har to ganger endt opp hos veterinær og hundene har måttet få kortison. Hundene har sett ut som kjøttkaker i magepartiet hvor det er lite hår.Disse hendelsene har vært i grensetraktene mellom Femund og Sverige, helt ned mot Trysil. Denne arten er godt kjent blant svenske veterinærer i området.
  14. uteturen

    Hund og knott

    Pleier å ha med myggnett eller et innertelt til den firbeinte. Min får helt noia, spesielt av mygg. Han legger seg rolig i telt og myggnett og det har fungert godt.
  15. Stemmer. Pakkrammer er perfekt for sånt bruk. Vi har en hønngammel Bergans meis vi bruker for å bære sånne ufjamsete ting.
  16. Thomas,T

    Ståsnøre

    Jeg er helt enig i dette. Syns ikke en «sportsfisker» trenger å ha stå snøret ute. Er jo ikke like spennende heller å dra opp en utslitt fisk 8 timer etter den har bitt på:)
  17. https://www.peakdesign.com/eu/products/capture?Color=Black
  18. Peak Design sitt. Dyrt, men velfungerende.
  19. Bind bikkja. Biter bikkja i båndet, bruk en kjetting/ wire. Deretter gå og fisk. Skitt fiske.
  20. Gabs88

    Ståsnøre

    Jeg har null problem med ståsnøre i seg selv, og vil påstå at slike hendelser som du har tatt bilde av skjer yttest skjelden. Jeg har et vann hvor jeg har lov til å sette garn, men jeg foretrekker ståsnøre (autosett) og har aldri opplevd tilsvarende. Jeg tenker det blir et spørsmål om sunt folkevett, ikke sette nære land, bruke søkke hvis man gjør det med stang slik at det holder seg i ro. Og kanskje tenke seg om før man gjør det i et område med mye vannfugl. Men min første tanke, og erfaring, er at ståsnøre er et mer fugle og fiskevennelig alternativ til garn.
  21. Min schæfer er ikke glad i fiskestanga - så den legger seg rolig i lyngen ca 5 meter bak🤣Veldig behagelig. Men har også lært den ordet "bli" - da skal den ligge der den får beskjed om til jeg sier feks kom. I ditt tilfelle ville jeg trent på det. Og i starten sette den i bånd der du vil den skal være. Det er aldri forsent å lære noe nytt. Det burde man gjøre uansett alder tenker jeg. Hunder liker utfordringer:)
  22. Skulle kanskje spørres om hvilke fuglekasse folk har. Fugler følger hullets mål og storleik gjerne. Men har de stått en stund, kan bl.a. hakkespetten vie ut åpningen og ha rasteplass der. Denne er til fluesnapper, og etter to år flyttet svart/ hvit fluesnapper inn. Nordvendt, satt inn med uttynnet produkt fra Møretyri. Lukta vel litt, men nå er den tydeligvis beboelig. Veldig trivelig å ha i utkanten av hyttetomta. Utført i furu med never på tak. Kunne jo hatt en bronse plate rundt hullet, slik at det ikke kan bli utvidet av andre større fugler. Men gripetak for klør bortfaller, og blir mindre funksjonelt for pipp. De liker å klore seg fast og titte inn m.m. Dessuten er fluesnappern en hissigpropp, så regner med at den hamler opp med bøller. Hatt grå fluesnapper tidligere oppunder mønkammen, der den sto i mot glupsk nøtteskrike.
  23. Bjarne H.S.

    Ståsnøre

    For eller imot passivt ståsnøre? Jeg er personlig fryktelig motstander av et passivt ståsnøre uten kontinuerlig tilsyn. Jeg har sett konsekvensen av hvilken fare dette kan utgjøre for dyre-og fuglelivet, som her i Femundsmarka hvor jeg kom over en Svartand som satt fast i et slikt: Historien finnes her: https://bjarnesturblogg.blogspot.com/2013/07/femundsmarka-2013.html Også når noen "glemmer" ståsnøret sitt er jo ille å komme over, her også i Femundsmarka: Turen jeg opplevde dette finnes her: https://bjarnesturblogg.blogspot.com/2018/07/rogen-femundsmarka-2018-med-allykano.html Vinterstid er det noe annet mener jeg, og da er det greit innafor med ståsnører man røkter mens man er på isfisketur. Langt mindre fare for annet liv. Fiskereglene for Femundsmarka nasjonalpark (Engerdal kommune) forbyr passivt ståsnøre, noe som bør være til etterfølgelse synes jeg: https://www.inatur.no/fiske/5111787ae4b01fe6cf1f73e8/fiskekort-for-femundsmarka-nasjonalpark
  24. heineken1

    Hund og knott

    Hadde med hvit gjeterhund på fisketur og det krydde med knott. Hunden brydde seg ikke selv om det var svart med knott på den. Knotten greier sannsynligvis ikke å bite gjennom overpels og underpels.. Men neste morgen oppdaga jeg maaange røde sår på magen (der er det jo ikke så mye hår) - Tar i mot tips fra erfarne turgåere/fiskere med hund
  25. Hei, skal til Fagerfjell i juli i nærheten av hoppestadvatnet, men regner med det er mer et badevann? Fint om noen har tips om gode ørretvann i området fagerfjell/Blefjell :)
  26. Jeg liker veldig godt duraflex men advance er hakket fastere i fisken og fremdeles veldig slitesterk. Anbefale å prøve hvis du synes det kan være mye strekk i førstnevnte.
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.